2,5 milyar dolarlık değerlemesi ile Avrupa’nın Unicorn’larından (1 milyar dolar’ın üzerinde değere sahip özel şirket) biri olan VistaJet, 2018’in ilk yarısında, Türkiye varışlı ve çıkışlı uçuş sayısında, yüzde 82 oranında bir artış gerçekleştirdi. Jet sektöründe çok büyük gelişmeler kaydettiklerini söyleyen VistaJet Avrupa Başkanı Philippe Scalabrini, bu artışın en önemli nedenleri arasında özel havacılığın rahatlığı, kolaylığı ve faydalarının yanı sıra kişi ve kurumların uçak sahipliğinden uzaklaşarak, maliyetleri düşürme ve varlık risklerini azaltma eğilimleri bulunduğunu belirtiyor.
VistaJet, 14 yıl önce Thomas Flohr tarafından iki uçakla Avrupa merkezli olarak kuruluyor. Zamanla hem pazarını hem de uçak sayısını genişleten VistaJet, müşterilerine tüm filosuna sadece ihtiyacı olan süre için ücret ödeyerek ulaşmasını sağlıyor. Şirket Dubai, New York, Los Angeles Malta ve Hong Kong ofisleri ile dünyada 50’den fazla ülkede binin üzerinde havacılık uzmanından ulaşan ekibi ile hizmet veriyor. Şirket bugüne kadar 330 bin yolcuyu 187 ülkede bulunan bin 600’den fazla havaalanına 132 binden fazla uçuş ile bağlarken, dünyanın yüzde 96’sına erişim sağlıyor.
Sektörde çok fazla boşluk olduğundan bahseden Scalabrini, bu boşluklardan en önemlisinin dünyadaki birçok pazarların aynı şekilde gelişmemiş olmaması ve hizmet farklılıkları olduğuna dikkat çekiyor. Sundukları çözümlerin şeffaf ve inovatif olması açısından boşlukları dolduklarını söyleyen Scalabrini, “Pazar daha çok Kuzey Amerika ve Avrupa’da ilerliyordu. Ama şimdi biz dünyanın her yerinden müşterilerimize bu hizmeti sunabiliyoruz” diyor. VistaJet’te tüm kabin hostesleri, İngiliz Butler Institute tarafından eğitiliyor. Bir VistaJet uçağının dünyanın en güneyinde uçtuğu nokta Arjantin’deki Ushuaia-Malvinas Argentinas Havaalanı ve kuzeydeki en uzak nokta ise Norveç’te bulunan Svalbard. VistaJet’in uçtuğu en yüksek havaalanı ise Peru’da bulunan 3 bin 862 metre rakımdaki Inca Manco Capac Havaalanı.
VistaJet, tüm uçuşlarının yüzde 70’ini iş amaçlı olarak gerçekleştiriyor. Türkiye’de yılın ilk yarısında uçuş saatini yüzde 58 oranında artıran şirket, yolcu sayısını ise yüzde 15 artırdı. Her uçuşu müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hazırlayan VistaJet, uçakları toplantılara hazırlanmak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak isteyen müşteriler için gökyüzünde bir ofis görevi görüyor.
Öte yandan uçuş boyunca misafirlerine üst düzey bir VistaJet deneyimi yaşatmayı hedefleyen şirket, her uçuşta yolculuğunuzda, kuş tüyü yorganlar, Mısır pamuğundan nevresimler, kaşmir battaniyeler sunuyor. Ayrıca sunumlarda Christofle’dan kristal ve porselenler yer alıyor. VistaJet’in uçak kokusu, kabin içi mekanı tamamlamak için lüks parfüm üreticisi Le Labo tarafından tasarlandı. Ayrıca VistaJet global uçaklarında Londra merkezli kitapçı Heywood Hill tarafından seçilen özel olarak düzenlenmiş kitaplardan oluşan bir kütüphane bulunuyor. Doğal ve cilt dostu kaşmir göz bantları ve çoraplarda yolculuğunuzu üst düzeye taşıyan detaylar arasında.