Ufuktaki Yeniliklere Hazır

By Fortune Türkiye

İTÜ ARI Teknokent kökenli dijital varlık alım-satım platformu Bitexen, kendi bünyesinde geliştirdiği teknolojisiyle üstünlük kurabilir. Şirket mevzuatlar izin verdiğinde kripto paralarla ödemeden gayrimenkul token’larına kadar birçok yenilikçi uygulamalara geçmeye hazırlanıyor…
ERSAN TAYLAN

BITEXEN TEKNOLOJI, 2018 yılında İTÜARI Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kuruluyor. Mutlu Dağdeviren, Fatih Bilgin, Murat Çelik ve Ahmet Duygulu tarafından kurulan şirket, 2020’de yatırım almayı başarıyor. Bu tarihte şirketin çoğunluk hissesi halen Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı olan Kemal Cenk Erdem ve Yahya Turan Erdem tarafından satın alınıyor.

Şirketin halihazırda üç milyon kullanıcısı var. Bitexen, büyüme planları doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında bazı hazırlıklar yapıyor. AB’de (Avrupa Birliği) ve BAE’de (Birleşik Arap Emirlikleri) kripto para lisanslı şirketleri olan Bitexen, Avrupa ve Ortadoğu’daki kripto para pazarlarında faaliyet gös- termeyi hedefliyor.

“Ekosistemimiz çok güçlü” Bitexen Teknoloji, geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle, Türkiye’de fintek sektörünün öncü şirketleri arasında gösteriliyor. Kendi sadakat coin’ini sektöre sunan şirket, geniş ürün çeşitliliği ve işlem imkânıyla kullanıcılarına hizmet veriyor.

Bitexen, kullanıcı ihtiyaç- larına yüksek teknolojiyle cevap verebilme yeteneğiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Şirket esasen bu özelliğini büyüme stratejisini odağında tutuyor. Zira bu sayede müşterilerinin ihtiyaçlarına, taleplerine, piyasadaki trendlere uyum sağlayabiliyor. Tüm bunların yanı sıra ürün geliştirme yeteneğine kavuşuyor. Peki, önümüzdeki dönem için planlanan projeler neler? Bitexen CEO’su Alphan Göğüş, “Dünyada ve Türkiye’de çok hızlı bir gelişim görüyorum. Hem hizmet sağlayıcılar hem de müşteri tarafında et- kileyici bir gelişim yaşanıyor. Bu gelişim piyasayı başka bir evreye geçiriyor. Türkiye dünyadaki en önemli kripto para borsalarından biri. Ekosistemimiz çok güçlü. Yatırımcılar, hizmet sağlayıcılar, düzenleyici kurumlar, bankalar özetle tüm paydaş- lar oldukça kuvvetli. Tüm paydaşlar Türkiye’de sektörün önünü açtılar ve ilerle- mesini sağladılar. Bankalar, Avrupa ya da ABD’deki gibi engel olmadılar. Bu pazarın hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağladılar. Örneğin Akbank, 2017’den itibaren Türkiye’deki tüm kripto para borsalarına güçlü bir şekilde destek verdi. Düzenleyici kurumlarda yasaklama yolu- na gitmediler. Kontrol etme yolunu tercih ettiler” diyor.

“Uyum sağlıyoruz”

Bitexen olarak bu gelişim sürecine uyum sağladık- larını belirten Göğüş, “Mevzuatlarla birlikte sektördeki yatırımcı sayısı artacak. Hizmetlerimizi genişletmek konusunda elbette mevzuat belirleyici olsa da finans dünyasında yeni neslin tasarımcıları olarak geniş bir perspektifle bu çalışmaları yapmak için hazırız” diyor.

Gelecek Planları

Türkiye’de çok ciddi bir yazılımcı kitle varlığına dikkat çeken Göğüş, “Bu kitle sayesinde programlar, projeler üretiliyor. Yeni iş fikirleri ortaya çıkıyor. Söz konusu projeler dün çapında ilgi görüyor destek buluyor. Türkiye’de çok sayıda kripto para borsası var. Önümüzdeki dönemde pazarda satın almalar olabilir. Türkiye piyasasında rekabet çok daha güçlü olacak. Ayrıca güçlü ve az sayıda şirketin operasyonlara devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bazı büyük gruplarda şirket kurabilir. Bankalarda bu işe girecekler. İş planlarına bizim sektörle ilgili fonksiyonlar ekliyorlar.

İş birimlerini oluşturma- ya başladılar bile” diyor. Rekabetin arttığı, yeni ve büyük oyuncuların pazara girmesinin beklendiği önümüzdeki dönemi şirketinin işlerini kolaylaştıracak gelişmeler olarak değerlendiren Göğüş, “Bitexen’in en güçlü kası olan teknoloji, sektörü bilme ve iş yapa- bilme yeteneğini üçüncü taraflarla işbirlikleri yoluna götürerek yolumuza devam edeceğiz. Bitexen’in DNA’sında teknoloji var. Kendi yazılımızı kendimiz yaptık ve geliştirdik. Bugün itibarıyla oldukça güçlü ve geliştirilmeye çok açık bir teknolojimiz var. Örneğin kripto paralarla ödeme yapabilme teknolojisini ürettik. Hazır durumdayız. Yani mevzuat buna izin verdiğinde, ödeme kanal- larına girme yeteneğine sa- hibiz. Yine mevzuatın izin vermesi halinde varlıkların token’laştırılması işlemleri üzerinde çalışabiliyoruz” diyor.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...