AĞ TEKNOLOJILERI VE VERI GÜVENLIĞI ÇÖZÜMLERI ALANINDA DISTRIBÜTÖR KIMLIĞI ILE FAALIYETLERINI SÜRDÜREN VITEL, İK DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA İNSAN KAYNAĞI YATIRIMLARINA DEVAM ETMEYİ HEDEFLİYOR.
TEKNOLOJI PARTNERI konumunda hizmet verdiği kurumları dijital geleceğe hazırlama hedefiyle çalışmalarına devam eden Vitel ile ilgili Vitel CEO’su Deniz Eşiyok ile ağ teknolojileri pazarının geleceğini, Vitel’in yeni yıl planlarını ve sektöre sunduğu teknolojik çözümleri konuştuk.
Vitel olarak, 2020 yılında hangi çözümleriniz daha çok ilgi gördü?
2020 yılında Vitel olarak, daralan pazara rağmen oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Güvenlik, uyumluluk, gizlilik ve şeffaflık konusunda güçlü taahhütlere sahip, kullanıcı verilerini güvenli bir şekilde koruyan video konferans uygulamamız ve onu tamamlayan donanım çözümlerimiz 2020 yılında oldukça rağbet gördü. Bulut teknolojilerimiz, karasal hatları havasal hatlar ile yedeklemeyi sağlayan ve bu yedekleme işlemini “bonding
ve load balancing” teknolojileri ile gerçekleştirebilen SD-WAN ve WAN optimizasyon çözümlerimiz ile iş süreçlerinde kesintisiz iletişim beklentisi olan kurumların ihtiyaçlarına cevap verdik. Tüm şirket envanterinin tek noktadan uçtan uca izlenebilmesi ve yönetilebilmesine yönelik yazılımlarımız ile bilgi teknolojileri yöneticilerinin zamanlarından büyük oranda tasarruf sağladık.
Vitel’in 2021 yılı hedefleri nelerdir?
2021 yılında da büyüme ve gelişme vizyonu ile devam etmeyi planlıyoruz. Siber güvenlik için ManageEngine, uzaktan çalışma için Vidyo, hat yedekliliği ve kesintisiz internet için Peplink ve Ruijie, bulut teknolojileri ve uygulama entegrasyonları için Extreme Networks ve IoT/EoT çözümleri için Moxa gibi birçok markanın ürünleri ile kurumların iş ihtiyaçlarına cevap verebilen bir yapımız bulunuyor. İK dönüşüm projemiz kapsamında insan kaynağımıza yatırımlarımız, 2021 yılında daha da devam edecek.
Pandemide kesintisiz iletişim için ağ teknolojilerine olan ilgi arttı mı? Pandemiyle bireylerin ve kurumların yaşam tarzları yeniden şekillendi. Global araştırma verilerine göre; CEO’ların yüzde 77’si şirketlerinin uzaktan çalışma ve ekip paylaşımı için kullanılan dijital araçlara yatırımları sürdürecek. CEO’ların yüzde 69’u ise fiziksel ofis ortamlarını daha da azaltacak. İş dünyası profesyonelleri daha çok uzaktan çalışma düzenini tercih edecek. Uçtan uca iletişim projelerine olan ilginin daha da artacağını tahmin ediyoruz. 2021 yılı hala belirsizliklerle dolu. Ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen; otomasyon ve yapay zekâdan güç alan kurumlar, büyümesini sürdürecek.
Bulut tabanlı ağ teknoloji pazarı geleceğine yönelik neler söylersiniz? Araştırma şirketi Omdia’nın raporuna göre, pandemi koşullarına rağmen, yönetilebilir bulut tabanlı küresel ağ teknolojileri pazarı, 2024 yılına kadar mevcut yapıdan üç kata kadar daha büyük bir yapıya sahip olacak. Pandemi döneminde ağ otomasyonunun ve ağ güvenliğinin önemi arttı. 2021 yılında hibrit ağlar yoğun talep görecek. Wi-Fi 6 teknolojileri tüm dünyada iş ve özel yaşamı yeniden şekillendirecek. Wi-Fi 6 ile ilgili gelişmeler ve uyumlu cihazların sayısındaki artış, iş süreçlerimizi daha da hızlandıracak. Çevik ağ altyapısına olan ihtiyacın artması neticesinde 2021 yılında Wi-Fi 6 çözümlerimiz de yoğun ilgi görecek. Distribütörü olduğumuz ExtremeNetworks, Ruijie, Peplink ile Wi-Fi 6 çözümleri ile pazarın taleplerini karşılayacağız.