Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen konferansta; dünyadan ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, Kurumiçi Girişimcilik konusunda son trendleri, yeni uygulama modellerini ve vizyonlarını aktaracak. Ekonomiye yön veren lider sektörlerin üst düzey temsilcileri deneyimlerini, örnek teşkil eden projelerini ve bakış açılarını katılımcılarla paylaşacak.
Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in yapacağı 5. Kurumiçi Girişimcilik Konferans’ına ayrıca Allianz Türkiye’nin CEO’su Aylin Somersan-Coqui, Aygaz CEO’su Gökhan Tezel, BASF Türk’ün CEO’su Buğra Kavuncu, Citigroup Genel Müdürü Barış Tezcan, Aslanoba Capital’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Kolektif House Kurucusu Ahmet Onur, Enerjisa Teknoloji ve Müşteri Çözümleri Başkanı Gül Erol, İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Burak Sezercan ve BKM İş Geliştirme Müdürü Özge Çelik konuşmacı olarak katılacak.
Liderlerin stratejilerini yeniden sorgulayacağı konferansta, katılımcıların vizyonlarını geliştirecek bilgilendirici, zengin bir içerik sunulacak. Aynı zamanda üst düzey yöneticilerin, marka, ürün/iş geliştirme, Ar-Ge ve strateji uzmanlarının, İK yöneticilerinin, girişimcilerin, kuluçka ve hızlandırma programı yöneticilerinin katılacağı konferansta üst düzey, ‘smart’ networking ve iletişim olanağı sağlanacak.
Yeni strateji: Startuplar ile işbirliği
Bu seneki teması “Kurumların yeni silahı: Rekabette başarının sırrı startup işbirliği” olan etkinlikte; “Kurumiçi Girişimcilik kültürü ve ortamı nasıl yaratılır?”, “ Hangi büyük şirketler, iç girişimciliği nasıl yapıyor?” soruları etrafında inovatif liderlik ve yönetim anlayışı, çalışan bağlılığı, yaratıcı stratejiler ve startuplar ile işbirliği konuları masaya yatırılacak.
“Büyüme stratejilerinde “Kurumiçi Girişimcilik” yaklaşımına sahip şirketlerin rekabette ön plana çıkmaları artık kaçınılmaz hale geldi.” diyen Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin; şu bilgileri verdi:
“Kurumlarda girişimcilik algısı gitgide büyüyor. Bunun altında yatan birçok sebep var. En temel sebepler; teknolojiye adapte olmak, yeni müşterilere erişmek ve ürün gamını geliştirmek. Listenin en başındaki esas nokta ise, gün geçtikçe derinleşen rekabet dinamikleri. Geçtiğimiz dönemlerde kurumlar, sadece kendi sektöründeki oyuncular ile birebir rekabet içerisindeyken, bugün özellikle yaygınlaşan teknoloji kullanımı ile sektör dışı rakipler de devreye girdi. Kurumlar, bu değişim ve rekabet ortamında hayatta kalabilmek için girişimciliği anlamalı, uygulamalı, kendi girişimcilik ekosistemlerini geliştirerek eriştikleri startupları rekabette yeni enerji olarak konumlandırmalılar.”
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konferans ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Türkiye’de gittikçe ilgi görmeye başlayan kurumiçi girişimcilik kavramı, sürdürülebilir büyüme ve rekabette fark yaratma hedefleri doğrultusunda çalışan şirketler için önemini korurken, şirket CEO ve yöneticilerine de stratejik roller düşüyor. Yenilikçi ve girişimci yaklaşımımızla örtüşen ve her sene farklı bir tema etrafında şekillenen, görüş ve deneyimlerin paylaşıldığı bu etkinlikle, katılımcı kurumlara değerli kazanımlar sağlayacakları bir ortam sunmayı önemsiyoruz. Bu yıl beşincisi düzenlenen ve Türkiye’de halen bu konudaki ilk etkinlik olan Kurumiçi Girişimcilik Konferansı ile Özyeğin Üniversitesi olarak bu çalışmaları teşvik ediyor, ekonomik ve toplumsal fayda sağlamayı hedefliyoruz.”
Her yıl artan bir ilgi ve katılımla gerçekleşen; BASF, ENERJİSA, Allianz, Türkiye İş Bankası, BKM Express, startups watch ve Core Strateji şirketlerinin yanı sıra Ekonomist ve StartUpyayın organlarının da sponsor olarak destek verdiği 5. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’na bu yıl 100’e yakın şirket katılacak.