Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de finansal deneyimleri çağın koşullarına uygun hale getirmek isteyen fintechlerin sayısı artıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan Ağustos 2022’de elektronik para ve ödeme kuruluşu lisansı alan Parolapara da rekabetin yeni oyuncularından biri olarak öne çıkıyor. ardından denetimden geçerek lisans başvurusunun onaylanmasını Parolapara için “önemli bir dönüm noktası” olarak tanımlıyor.
“E-TICARETIN YÜKSELIŞI, YENI ÖDEME ÇÖZÜMLERINE IHTIYACI ARTIRDI” Mehmet Güler ve Fatih Buğra Hasgül tarafından kurulan ve öz kaynaklarıyla büyüme yolunu tercih ederek hiç yatırım almayan Parolapara, son tüketicinin ve kurumsal müşterilerin finansal hizmetlere dair ihtiyaçlarına yanıt bulabilecekleri çözümlerini sunmak için gün sayıyor. Fatih Buğra Hasgül, son yıllardaki dönüşümü “Geçtiğimiz üç yıl, gerek Türkiye’de, gerek dünyada e-ticaretin altın çağı oldu. Bugün her ölçekten ticari müşteri, B2B veya B2C fark etmeksizin ürünlerini online pazaryerlerinde, dijital satış kanallarında müşterilerine 7 gün 24 saat sunabiliyor. Bu durum, ödeme hizmetlerinde de aynı esnekliği gerektiriyor. E-ticaretin yükselişi, yeni ödeme çözümlerine ihtiyacı artırıyor” ifadeleriyle yorumluyor. PwC’nin araştırmasına katılan 10 kişiden 9’unun da e-ticaretin yükselişini sürdüreceğine dair tahminleri, Hasgül’ün haklı olduğunu gösteriyor.
FINANSAL TEKNOLOJININ KOLAYLIKLARINA SON KULLANICIYA ULAŞTIRACAK
Ön ödemeli karttan linkle ödeme almaya, bireysel ve ticari müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümleri için çalışmayı sürdüren Parolapara, finansal teknolojilerin sağladığı kolaylıkları son kullanıcıya ulaştırarak kısa vadede sektörün önemli oyuncularından birine dönüşme hedefiyle, lisanslı bir elektronik para ve ödeme kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor.