Önemli günler ve haftalar, özel günler ve haftalar için detaylı bir liste hazırladık.
Veremle Savaş Eğitimi Haftası ne zaman?
Ülkemizde, verem (tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak kutlanmaktadır. Ancak hastalığın yaygınlığı ve kurulan derneklerin “veremle savaş” adını taşıması, daha çok “Veremle Savaş Haftası” olarak anılmasına yol açmıştır. Bu hafta içinde (1-7 Ocak 2020) toplum sağlığını tehdit eden bu hastalıkla ilgili çeşitli bilgilendirme ve duyarlılaştırma etkinlikleri yapılmaktadır. Ülkemiz dünyada tüberkülozun orta derecede yaygın olduğu ülkelerden biridir.
Veremle Savaş Eğitimi haftası Ne Zaman?
Veremle Savaş Eğitimi haftası Ocak ayının ilk haftasında kutlanır.
Enerji Tasarrufu Haftası ne zaman?
Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanır.
Hafta içinde, bütün yurtta enerji tasarrufu ile ilgili toplantı ve açık oturumlar düzenlenir. Radyo ve televizyonda enerji tasarrufunu işleyen programlar yayınlanır. Okullarımızda enerjide tutumlu olmanın önemi anlatılır. Alınması gereken önlemler belirtilir. Öğrenciler arasında enerji tutumu ile ilgili afiş, karikatür, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenir. Bu yarışmalarda derece alanlara ödülleri dağıtılır. Bu çalışmaların amacı, enerjinin iyi kullanımını sağlamaktır.
Enerji Tasarrufu Haftası ne zaman?
Enerji Tasarrufu Haftası Ocak ayının ikinci haftasında kutlanır.
Beyaz Baston Körler Haftası ne zaman?
Beyaz Baston, 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla oluşmuş ve başarılı olması nedeniyle Fransa’da Körler Örgütü tarafından 1931 yılında simge haline gelmiş engelli hareketidir. Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Körler Haftası’ olarak kabul edilmektedir.
Beyaz Baston Körler Haftası ne zaman?
Beyaz Baston Körler Haftası 7-14 Ocak arasında kutlanır.
Gazeteciler Günü ne zaman?
Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.
1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, ” 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiştir.
4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.
Gazeteciler Günü ne zaman?
Gazetesiler günü 10 Ocak’ta kutlanır.
Dünya Cüzzam Günü ne zaman?
Dünya Cüzzam Günü, dünya üzerinde cüzzam farkındalığını artırmak amacıyla her yıl Ocak ayının son pazar günü Dünya Cüzzam Günü olarak değerlendirilir. Ocak ayının son haftası boyunca ise Cüzzam haftası etkinlikleri yapılır.
Önemli günlerden olan bugün ve hafta, Cüzzam üzerinde kapsamlı çalışmalar yapmış olan Gandhi’ye atfedilmiştir. Dünya üzerindeki en köklü hastalıklardan biri olan cüzzam, bedenin görece soğuk bölgelerini (eller, ayaklar, yüz) hedef almakta ve sinir sistemini zayıflatmaktadır.
Dünya Cüzzam Günü ne zaman?
Dünya Cüzzam Günü Ocak ayının son pazar günü kutlanır.
Dünya Gümrük Günü ne zaman?
Uluslararası ticaretin geliştirilmesinde ve engellerin kaldırılmasında, günümüze değin önemli görevler üstlenen ve 1 Ekim1994 tarihinden itibaren de adını “Dünya Gümrük Örgütü” (World Customs Organization-WCD)olarak değiştiren “Gümrük İşbirliği Konseyi“ (Conseil de Cooperatıon Douaniere C.C.D) ilktoplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden esinlenerek, her yıl 26 Ocak gününü, DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ olarak ilan etmiştir.
Dünya Gümrük Günü ne zaman?
Dünya Gümrük Günü 26 Ocak’ta kutlanır.
Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulundan üniversiteye kadar öğrenci ve yurttaşların her tür eğitimi ile görevlidir. Eğitim hizmetleri, diğer hizmetlere göre daha pahalı olduğundan bakanlık bütçesi bu konuda yetersiz kalmaktadır. Halkın ve öteki kuruluşların yardımlarını sağlamak amacı ile 19 Şubat 1981 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur. Kuruluş günü her yıl Milli Eğitim Vakfı Kuruluş günü olarak kutlanır.
Sivil Savunma Günü ne zaman?
Sivil savunma, savaş silahlarının cephe gerisine uzanan etkileri gözönüne alınarak, I. Dünya Savaşı’ndan sonra sivil halkın bu silahların etkisinden korunması bakımından bir örgütlenmeye gidilmesi fikri ortaya çıkmıştır.
II. Dünya Savaşı, savaşların bilinen karakterini değiştirmiş, özellikle uçak tekniğinde meydana gelen hızlı gelişmeler savaşan devletlerin tüm ülke alanlarını savaş haline getirmiştir. Cephe gerisindeki sivil halk ile savaş gücünü destekleyen resmî ve özel kuruluşlarla ulaştırma tesislerinin korunması, gerek ülke geleceği açısından ve gerekse orduların savaş güçleri ile moral güçlerinin ayakta tutulması açısından sivil savunma adı verilen kavram ortaya çıkmıştır.
Barış zamanında da doğal afetlerle, büyük yangınlara karşı halkın can ve mal emniyetinin sağlanması da bu kavramla birlikte düşünülmüştür.
Türkiye’de 1959 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Sivil Savunma Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Sivil savunma halkın afetlerde can ve mal kaybını en aza indirmek için çalışır.
Sivil Savunma Günü ne zaman?
Sivil Savunma Günü her yıl 28 Şubat’ta kutlanır.
Girişimcilik haftası ne zaman?
Girişimcilik Haftasının amacı; İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır.
Girişimcilik Haftası ne zaman?
Girişimcilik haftası her yıl mart ayının ilk haftası kutlanır.
Deprem haftası ne zaman?
Deprem haftasının amacı insanların dikkatini deprem konusuna çekmek, eğitimleri geliştirmek, başarılı çalışmaları ödüllendirmek, faydalı gelişmeleri yaygınlaştırmak ve depreme daha fazla hazır olunmasını sağlayacak her türlü tedbiri desteklemek amacıyla etkinlikler düzenlenmek.
Deprem Haftası ne zaman?
Deprem Haftası her yıl 1-7 Mart arasında kutlanır.
Yeşilay haftası ne zaman?
Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart’ın ilk haftası, 1-7 Mart’da kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası’nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolun uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.
Tüketiciyi Koruma Haftası ne zaman?
Ülkemizde,15-21 mart arası Tüketiciyi Koruma Haftası olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında öğrencilere tüketici olarak, haklarının neler olduğu ve gerektiği zaman bu haklarını korumak için neler yapabilecekleri, nerelere başvurabilecekleri hakkında bilgiler verilir.
Dünya Kadınlar Günü ne zaman?
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye’de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı .
Dünya Kadınlar Günü ne zaman?
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanır.
Bilim ve Teknoloji Haftası
Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, Türkiye’de bilgi toplumu yaratmaktır. Öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır. Bu amaçları gerçekleştirirken okullarda hafta süresince bilginin, bilimin insan hayatına katkılarını anlatan konferanslar verilir. Yazılar okunur. Film ve slayt gösterileri yapılır. Teknoloji kullanımının bilgi edinmedeki yardımları anlatılır. Teknolojideki yenilikler tanıtılır. Özellikle öğrencilere teknolojiden nasıl yararlanabilecekleri anlatılır, Teknolojinin eğitime, bilime katkıları ve bilgiye ulaşmada sağladığı kolaylıklar uygulamalı olarak öğrencilere gösterilir, Varsa, yakın çevredeki teknoloji fuarı, bilim merkez vb. yerler gezilir.
Bilim ve Teknoloji Haftası ne zaman?
Bilim ve Teknoloji Haftası her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanır.
Tıp Bayramı ne zaman?
14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
Çanakkale Zaferi ne zaman?
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Britanya ve Fransa donanmalarının geri püskürtüldüğü 18 Mart tarihi, “Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” olarak ilan edilmiştir.
Orman Haftası ne zaman?
Orman Haftası, Türkiye’de okullarda kutlanan bir hafta. Orman haftası ve ağaç bayramı adıyla da adlandırılır. 21 – 26 Mart tarihleri arasında kutlanılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.
Dünya Su Günü ne zaman?
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini “Dünya Su Günü” olarak ilan etti.
İlk kez 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda önerilen “Dünya Su Günü”, gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.
Her üç yılda bir toplanan ve 2009’da İstanbul’da düzenlenen Dünya Su Konseyi’nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgular
Dünya Tiyatro Günü ne zaman?
Dünya Tiyatro Günü 1961’de Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute) tarafından kuruldu.
Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığı evrensel bildirgedir. İlk bildirge 1962’de Jean Cocteau (Fransa) tarafından yazılmıştır.
Nato Günü ne zaman?
Nato’ya üye ülkeler, 4 Nisan gününü, “NATO GÜNÜ” olarak kabul etmişlerdir. Bu gün okullarımızda ve yayın organlarında Nato tanıtılır. Nato’nun amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi verilir. Barışın sağlanması, ülkelerin birbirlerine karşı saygılı olması, yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanması bakımından Nato’nun önemli bir kuruluş olarak görev yaptığı belirtilir.
Avukatlar Günü ne zaman?
Mustafa Kemal Atatürk 5 Nisan 1923 günü Ankara Barosunu açmış ve adaleti Türk avukatlarına emanet ederek, bu günü de avukatlar bayramı ilan etmiştir. Ancak 5 Nisanın Avukatlar Günü olarak kutlanması 1958 yılında İzmir’de Türkiye Barolar Birliğinin bir toplantısında ortaya çıkmıştır. Savunma hakkının kutsallığı teriminde kendini bulan avukatlık mesleğinin önemi ve zorluğunun dile getirildiği bir gün olup ülkemizde her yıl 5 Nisanda Avukatlar Günü kutlanmaktadır. 2020 yılında Avukatlar Günü 5 Nisan Pazar gününe rast gelmektedir.
Dünya Sağlık Günü ne zaman?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasa’sı 7 Nisan 1948 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak, 7-13 Nisan tarihleri arası da Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tarihlerde halk sağlığı ile ilgili bir konu seçilerek, bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı ne zaman?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.
Hıdırellez ne zaman?
Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu’da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.
Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.
Hıdırellez ne zaman?
Hıdırellez her yıl 6 Mayıs günü kutlanır.
2020 Anneler Günü ne zaman?
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre’nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.
Anneler Günü Dünya’da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.
2020 Anneler günü ne zaman?
Anneler günü bu yıl 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak.
Dünya Eczacılık Günü ne zaman?
Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 2011 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul edilmiştir. FIP Genel Kurul’da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine gönderdiği yazıyla bildirdi ve “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını” ilan etti.
Uluslararası Aile Günü ne zaman?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayısı “Uluslararası Aile Günü” olarak ilan etmiş ve 1994 yılından itibaren de tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. Ayrıca bu günün yer aldığı hafta olan 15–21 Mayıs ise “Aile Haftası” olarak kabul edilmiştir. 2017 Yılı Uluslararası Aile Günü 15 Mayıs Pazartesi olup Aile Haftası ise de 15 Mayıs Pazartesi başlayıp 1 Mayıs Pazar günü bitmektedir.
Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ne zaman?
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.
Etik Günü ne zaman?
Etik değerlerin hatırlatılması ve bu konuda bir bilinç oluşturulması için, 25 Mayıs tüm dünyada Etik Günü olarak kutlanmaktadır.
İstanbulun Fethi ne zaman?
6 Nisan-29 Mayıs 1453 tarihleri arasındaki kuşatmanın sonucunda Osmanlı Padişahı II. Mehmed (Fatih) komutasındaki birlikler Bizans İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u ele geçirmiştir.
Dünya Çevre günü ne zaman?
1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
2020 Babalar Günü ne zaman?
Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür.
Kökü Amerika Birleşik Devletleri’ne dayanmaktadir. Ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.
Babalar günü 2020 yılında ülkemizde 21 Haziran Pazar günü kutlanacak.
Kabotaj ve Deniz Bayramı ne zaman?
Kabotaj bir devletin kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkıdır. Türkiye’de, Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1 Temmuz (1926) günü Kabotaj bayramı olarak kutlanır.
Dünya Nüfus Günü ne zaman?
Dünya Nüfus Günü 1987’den bu yana her yıl 11 Temmuz tarihinde kutlanmaktadır. Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur. Nüfus dinamiklerini oluşturan yaş dağılımı, doğurganlık ve ölüm oranları, göç rakamları gibi verilerin; insani, sosyal ve ekonomik kalkınma üzerindeki etkileri tartışılmazdır.
Gazeteciler ve Basın Bayramı ne zaman?
Basın Bayramı veya Gazeteciler ve Basın Bayramı, tarihi konusunda üzerinde anlaşmazlık bulunsa da Türkiye’de Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gündür.
Zafer Bayramı ne zaman?
Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde[2] her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.
Türk Dil Bayramı ne zaman?
1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir.
Hayvanları Koruma Gün ne zaman?
Hayvan sevenler ilk kez İngiltere’de 1822 yılında bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. Bu hareket daha sonra tüm dünyaya yayılmaya başladı.
Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği’nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Dernekler kuruldu, konunun önemi gittikçe büyüyor, insanlar yıllardır hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına vararak onları korumak istiyorlardı. . Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti.
Dünya Mimarlık Günü ne zaman?
Birleşmiş Milletler tarafından dünya habitat günü olarak ilan edilen ekim ayının ilk pazartesi günü ülkemizde mimarlık, habitat ve konut günü olarak kutlanıyor.
2020 yılında Dünya Mimarlık Günü 7 Ekim’de kutlanacak.