Dijital varlık güvenliğinde dünyanın önde gelen markalarından Ledger, 10. kuruluş yıl dönümünü kutladığı küresel turunda İstanbul’a da yer verdi. İstanbul turunda kullanıcılarına dijital varlıklarını güvence altına almanın yollarını tanıttı.
Dijitalleşmenin hızla büyüdüğü bir süreçten geçiyoruz. Günlük yaşamdaki saldırılar artık dijital ortamda gerçekleşiyor. Bu da güvenliğin sadece fiziki ortamda değil aynı zamanda dijital ortamda da gerekli kılıyor. Söz konusu koruma anlaşılan o ki sadece dijital varlıkların korunması ile de sınırlı değil. İlerleyen süreçte dijital yaşamların da ciddi bir korunmaya ihtiyacı olacak.
Crypto.com’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, küresel kripto para sahiplerinin sayısı 617 milyona yükseldi. Bu artış, 2023 sonundaki 580 milyon kullanıcıya göre %6,4’lük büyümeye denk geliyor. Statista’nın verilerine göre, kripto para piyasasındaki kullanıcı sayısı 2025 yılına kadar 861 milyona ulaşacak.
Dijital varlıkları güvence altına alıyor
Gerek istatistikler gerekse gelişmeler dijitalleşmenin hızla arttığına işaret ediyor. Böylesi bir ortamda bireylerin ve kurumların dijital varlıklarını güvence altına alması her geçen gün biraz daha hayati öneme sahip olmakta. Dijital ortamda güvenliği sağlayan şirketlerden biri de Ledger.
Bu yıl 10. yılını kutlayan Ledger’in, İstanbul’da düzenlediği etkinlikte şirketin Küresel Pazar Geliştirme Direktörü Maria Eliutina, bir konuşma yaptı. Konuşmasında dijital varlık güvenliğine dikkat çeken Eliutina, kullanıcıların dijital yaşamlarını koruma altına almasını sağlayacak yeni cihazlar ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, şirketin bugüne kadar dünya genelinde 7 milyon cihaz satarak, dijital değerlerin %20’sinden fazlasını güvence altına aldığını dile getirdi.
Küresel çapta güvenlik sağlıyor
Ledger, kuruluş yıl dönümüne özel dünya genelinde birçok şehirde etkinliklerde bulunuyor. İstanbul, Dubai, Hong Kong, San Francisco gibi farklı şehirlerde gerçekleştirdiği etkinlikler, dijital varlık güvenliğinin küresel çapta benimsenmesi yönünde önemli bir platform sunuyor. Ledger CEO’su Pascal Gauthier, gerçekleştirilen turun yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda dijital dünyada bireysel ve kurumsal mülkiyet bilincinin artırılması için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Yenilikçi cihazlar tanıtıldı
Etkinlikte, yeni nesil cihazlar ve güvenlik çözümleri hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Kullanıcılara Ledger Stax ve Ledger Flex cihazları tanıtılarak, bu cihazların sunduğu dokunmatik ekran ve şeffaf imzalama özellikleri anlatıldı. Ayrıca, Ledger Security Key ve Ledger Recover gibi yenilikçi çözümlerle dijital varlıkların güvence altına alınmasına dair ayrıntılı bilgi paylaşımı yapıldı.
Dijital yaşamınıza sahip çıkın
Etkinliğinin ana teması, bireylerin kendi dijital yaşamlarına sahip çıkması ve bunu güvence altına almasıydı. Her kullanıcının kendi varlığını, verileri ve kimliği üzerinde tam kontrol sağlaması gerektiğini vurgu yapıldı. Ledger Deneyim Direktörü Ian Rogers, dijital dünyanın daha karmaşık hale geldiği bu dönemde, bireylerin çevrim içi kimliklerini ve dijital varlıklarını korumalarının kritik olduğunu söyledi.
Şeffaf imza hayatı kolaylaştıracak
Etkinlikte Ledger’ın şeffaf imzalama özelliğinin, dijital dünyada işlem yaparken kullanıcıların karmaşık işlemleri anlayabileceği bir şekilde görüntülemesine olanak tanıdığına dikkat çekildi. Bu özelliğin kripto dünyasında HODL yapmak, satın almak veya transfer işlemleri gibi temel süreçlerde kullanıcılara büyük kolaylık sağladığı ifade edildi. Söz konusu teknolojinin kullanıcıların hem işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirmesini hem de çevrim içi kimliklerini korumasını mümkün kıldığı belirtildi. Ian Rogers, şeffaf imzalamanın dijital dünyadaki kullanıcı deneyimini dönüştürdüğünü söyledi.
Dijital güvenliği sağlamanın 10 önemli nedeni
- KRİPTO VARLIKLARI GÜVENLİ ŞEKİLDE SAKLAR: Donanım cüzdanları, çevrimdışı depolama sağlayarak varlıkların internet tabanlı saldırılardan korunmasını sağlar.
- ÖZEL ANAHTARLARI GÜVENDE TUTAR: Özel anahtarların cihazdan dışarı sızmamasını garantileyerek yetkisiz erişimi engeller.
- SİBER SALDIRILARA KARŞI EKSTRA KORUMA SUNAR: Çevrimdışı yapıları nedeniyle phishing, malware ve hacking girişimlerini etkisiz hale getirir.
- KULLANICI HATALARINI MİNİMİZE EDER: Yanlış adreslere gönderim veya yanlış işlemlerin gerçekleşme riskini doğrulama adımlarıyla azaltır.
- ÇOKLU PARA BİRİMİ DESTEĞİ SAĞLAR: Birden fazla kripto parayı tek bir güvenli cihazda saklayarak karmaşıklığı ve riskleri azaltır.
- UZUN VADELİ GÜVENLİ YATIRIM DEPOLAMA SAĞLAR:HODL (uzun süreli yatırım) yapan kullanıcılar için güvenli bir saklama yöntemi sunar.
- KİŞİSEL VERİLERİ KORUR: Merkezi borsalardan farklı olarak kullanıcıların kimlik bilgilerini paylaşmasını gerektirmez.
- CİHAZ ÇALINSA BİLE VARLIKLAR KORUNUR: Yedekleme ve kurtarma ifadeleriyle varlıkların kaybolması önlenir.
- KULLANICI BAĞIMSIZLIĞINI ARTIRIR: Kullanıcıların üçüncü taraf hizmetlere bağımlılığını azaltarak tam kontrol sağlar.
- DİJİTAL ÖZGÜRLÜK VE MAHREMİYETİ DESTEKLER:Kullanıcıların varlıklarını anonim bir şekilde saklamasına ve yönetmesine olanak tanır.