Kamer Genç hayatını kaybetti

By Fortune Türkiye

Eski CHP Milletvekili Kamer Genç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tedavisine Gayrettepe’deki Florance Nightingale Hastanesi’nde devam edilen Genç, saat 17.10 sıralarında yaşamını yitirdi. 

Çoklu organ yetmezliği
Gayrettepe Florance Nightingale Hastanesi Başhekimi Dr. Dilek Mamcu, eski CHP Milletvekili Kamer Genç’in saat 17.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini bildirdi.Mamcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “28 Ekim 2015 tarihinden beri hastanemizde onkolojik tedavi görmekte olan değerli politikacı Sayın Kamer Genç, bugün saat 17.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etmiştir” ifadelerini kullandı. 
Kamer Genç, rahatsızlığı dolayısıyla bir süre ABD’de tedavi gördükten sonra Türkiye’ye dönmüştü. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün eski CHP Milletvekili Kamer Genç’i tedavi  gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde gelen Kılıçdaroğlu’na Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç eşlik etmiş, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Genç’in sağlık durumu hakkında “Allah şifalar versin, sağlık versin demenin ötesinde bir şey söylemek çok zor” demişti.

KAMER GENÇ KİMDİR?
1940’da Tunceli’nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy’de doğdu. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. 1960’da Ankara’da Maliye Okulu’na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi’nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu’na geri döndü. Bir yandan da babasının yanında çalışıyordu. Bu dönemde kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi. 1966’da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı’nda staj da yaptı ve Bingöl’e vergi kontrol memuru olarak atandı.
 
1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu.[kaynak belirtilmeli] 1974-1976 yılları arasında Paris’te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay’daki görevi 12 Eylül’ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli’den Danışma Meclisi Üyeliği’ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983’te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli’den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi’nde adaylığı veto edildi. 1983-1987’de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993’ten 1995’e kadar, 1996’dan 1999’a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP’nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP’ye geri dönmüştür.
 
1966’da Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönerek, ilkokuldan beri tanıdığı ve Tunceli Lisesi’nde beraber okuduğu Sevim Genç’i ailesinden istetti; Sevim Genç’in babası durumu olumsuz karşıladı. Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç’in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...