Hilti Türkiye’den Büyüme Sinyali

By Fortune Türkiye

İnşaat el aletleri sektörünün global firmalarından Hilti, Türkiye’de 25’inci yılını kutluyor. Türkiye’nin Hilti için en cazip pazarlardan biri olduğunu vurgulayan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da sektörün üzerinde, enflasyondan arındırılmış çift haneli büyüyeceklerini söyledi.

ÇAĞLAR ÇAĞATAY

İnşaat el aletleri sektöründe hizmet veren Hilti, Türkiye’de 25. yılını kutluyor. Dünyanın en küçük 6’ıncı ülkesi olan Lihtenştayn’da bundan 81 yıl önce küçük bir torna tezgahında, çivi çakma sistemleri imalatıyla yola çıkan ve bugün 6 kıtada 120’den fazla ülkede 30 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Hilti, Türkiye’deki yatırımlarına hız verdi. Hilti Türkiye’nin 25. yılı kapsamında Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, Hilti Global İcra Kurulu Üyesi Joaquim Sarda Solsona ve Hilti Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Bölge Yöneticisi Thomas Stumpp düzenlenen toplantıda; markanın gündemindeki yenilikleri ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin gücüne inanıyor ve yatırımlarımızı artırıyoruz”

Hilti’nin global inşaat endüstrisine ileri teknoloji inovatif çözümler sunduğunu belirten
Hilti Global İcra Kurulu Üyesi Joaquim Sarda Solsona, “Hilti olarak ‘Çözüm Ortağı’ modeli ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel mühendislik çözümleri geliştiriyoruz. Bu modelle sadece ekipman üreten ve satan bir tedarikçi olmak yerine projelerin en başından itibaren verdiğimiz danışmanlık, yazılım, tasarım, kontrol ve mühendislik hizmetlerimizle holistik bir yapı inşa etmeyi hedefliyoruz. Dijitalleşme yatırımları olarak hayata geçirdiğimiz Ask Hilti ve Hilti Online websitesi gibi online mecralardan paydaşlarımıza ulaşıyor; bulut tabanlı yazılımlar, BIM/CAD kütüphaneleri, yarı otonom robot teknolojilerimiz ve ON!Track gibi envanter yönetim sistemlerimizle inşaat sektöründe dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda ise 2023 yılına kadar karbon nötr firma olarak bu alanda da sektörümüzde öncü olmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde elde ettiğimiz tüm bu başarılar ve belirlediğimiz hedefler paralelinde Türkiye’de de pek çok alanda lider olarak konumlanıyoruz. Türkiye’nin yüksek potansiyeline ve gücüne olan inancımızla yatırımlarımızı artan bir ivmeyle sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye, Hilti için en cazip pazarlardan biri

Türkiye’nin Hilti için en önemli pazarlardan biri olduğunu vurgulayan Hilti Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölge Başkanı Thomas Stumpp, “Türkiye ekonomisinde inşaat sektörü lokomotif görevi görüyor ve burada Hilti olarak yer almak çok önemli. Stratejik konumu, mühendislik yetkinliği, güçlü endüstrisi, genç ve dinamik nüfusu, nitelikli iş gücü ve değişimlere hızla adapte olabilen esnek yapısı Türkiye’yi Hilti’nin faaliyet gösterdiği 120’den fazla ülke içerisinde en cazip pazarlardan biri haline getiriyor. 200’den farklı alt sektöre çıktı sağlayan inşaat sektörü gerek ekonomiye katkısı gerek istihdamda yarattığı geniş havuzu ile Türkiye’nin büyüme performansında çok büyük etkiye sahip. Türkiye, enerji ve endüstri alanlarında yoğunlaşan yatırımlarla da dikkat çekiyor. Bu noktada biz de Hilti olarak, Türkiye’yi yatırımlarımızda önceliğimize alıyor ve aynı zamanda Hilti Türkiye’yi önemli bir yetenek havuzu olarak konumlandırıyoruz. Elimizdeki pazar gücünü en iyi şekilde değerlendirerek hem markamıza hem de Türkiye’ye katma değer sağlamak adına çalışmalarımıza son hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yerel üretim hacmini genişleteceğiz”

Hilti’nin Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında girdiğini ve 15 yıl boyunca distribütörlükle temsil edildiğini ifade eden Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, 1997 yılından itibaren ise yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyet göstermeye başladıklarının altını çizdi. Çetinkol, bu yıl Hilti Türkiye’nin 25. yılını kutladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Hilti Türkiye olarak 250 kişilik kadromuz, 10 binin üzerinde ürünümüz, beş mağazamız, bir eğitim ve teknik servis kuruluşumuzla ağırlıklı olarak inşaat, enerji ve endüstri sektörlerine hizmet veriyoruz. Yılda yaklaşık 12 bin firmayla çalışıyoruz. Türkiye’de çok güçlü bir endüstri var ve Hilti de bu gücün farkında. Bugün ülkemizde Hilti Global ile anlaşmalı üç ayrı yerel üreticimiz var ve bu ürünler hem burada hem de Türk müteahhitlerimizin yurt dışındaki projelerinde kullanılıyor. Önümüzdeki dönemde yerel üretim hacmimizi genişleteceğiz” dedi.

“İşçi verimliliğini artırmak için çalışmalar yapıyoruz”

İnşaat sektörünün gelişim potansiyelinin yüksek olduğunu anlatan Çetinkol, “Sektör gayrisafi milli hasılamızın yüzde 10’nu oluşturuyor. Ancak McKinsey araştırmasına göre sektör son 30 yılda verimlilik anlamında bir gelişme gösteremedi. Eğitimli ara eleman bulmak zor. Bu da çalışanların hem eğitilmesini önemli hale getiriyor hem de teknoloji ve dijital araçlarla desteklenerek işin en başından çok doğru bir planlama yapılmasını gerektiriyor. Görüyoruz ki inşaat sektöründe her 10 projeden 9’u ya zamanında tamamlanamıyor ya da planlanan bütçeyi aşıyor. Hilti olarak, kısaca BİM adı verilen Yapı Bilgi Modellemesi servisimizle projelere planlama aşamasında dahil olup en optimum çözümleri sunabiliyoruz. Doğru el aleti kullanımıyla işçilerin verimliliğini artıyor ve güvende oluyorlar. ON!Track ekipman yönetimi yazılımıyla hangi şantiyede hangi malzemelerin olduğuna bir tuşla ulaşılıyor ve zaman, kaynak ve para israfının önüne geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Deprem ve yangın çözümleriyle de iddialı

Farklı ürün ve çözümlerle Türkiye’nin geniş kapsamlı ve prestijli pek çok kamu ve özel sektör projesinde yer aldıklarını anlatan Çetinkol, “Türkiye’nin yüzde 98’i deprem kuşağında. Hilti olarak bu alanda önemli çalışmalar yapıyoruz. Deprem yönetmeliği öncesi yapılmış bina stoğunun dönüştürülebilmesi için İTÜ ile proje yürütüyoruz. Ayrıca AFAD, AKUT ve Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) ile de iş birliği içindeyiz. Ülkemizde binalarda, kamusal alanlarda ve endüstriyel tesislerde sıklıkla yangın felaketi yaşanıyor. Yangın esnasında hayatını kaybedenlerin çoğu duman zehirlenmesi sebebiyle yaşama veda ediyor. Dolayısıyla yangını olduğu yere hapseden ve dumansız bir hava sahası yaratarak insanların kaçmasına fırsat tanıyan pasif yangın durdurucu ürünlerimiz hayati bir öneme sahip. Burada da Hilti Türkiye olarak tecrübemizi hem İMSAD’ın oluşturduğu yangın çalışma grubunda paylaşıyoruz. Mühendisler için oluşturduğumuz AskHilti platformunda sismik ve yangın başta olmak üzere pek çok konuda içerikler sunuyoruz” dedi.

Yeni akıllı ürünler pazar ile buluşacak

Önümüzdeki yıl Hilti olarak tarihindeki en büyük lansmanı Nuron teknolojileri ile yapmaya
hazırlandıklarını açıklayan Çetinkol, “Nuron, el aletleri pazarında gerçekleşen en büyük lansman olacak. 70’ten fazla el aletinin aynı akü platformunda, nesnelerin internetini kullanarak birbirleriyle konuşacağının ve bugüne kadar herhangi bir akülü makinada görülmemiş bir performansla çalışacağının müjdesini veriyoruz. Yeni Nuron platformuyla müşterilerimiz için hem birçok yeni uygulamada akülü makinalar kullanmasını sağlayacak hem makina parkını uygun hale getirerek yatırım maliyetlerini düşürecek hem de sahadaki üretkenliklerini artıracağız. Bütün bu gelişmelerimiz ışığında bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da enflasyondan arındırılmış büyümemizin çift haneli ve sektör büyümesinin üzerinde güçlü bir büyüme olacağını öngörüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...