DIJITAL ÇÖZÜMLERIYLE NAKITSIZ EKONOMIYE ÖNCÜLÜK EDIYOR

By Fortune Türkiye

KUVEYT TÜRK, NAKITSIZ YENI EKONOMININ GLOBAL TRENDLERINI YAKINDAN TAKIP EDEREK EN YENI ÜRÜN VE UYGULAMALARI MÜŞTERILERINE SUNUYOR. KUVEYT TÜRK GENEL MÜDÜRÜ UFUK UYAN, ‘ROTAMIZ DIJITAL, ODAĞIMIZ INSAN’ YAKLAŞIMIMIZLA “MÜŞTERILERIMIZIN BEKLENTILERINI MERKEZE ALARAK, NAKITSIZ ÖDEME SISTEMLERI ÇÖZÜMLERIMIZLE BEKLENTI VE IHTIYAÇLARI EN HIZLI ŞEKILDE KARŞILIYORUZ” DIYOR.

Kuveyt Türk, dijital kanalların önemini çok önceden öngörmenin avantajlarını yaşıyor. Kuveyt Türk, dijital yatırımlarını 2012 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Kuveyt Türk, bu sayede birçok önemli projeyi birbiri ardına hayata geçiriyor. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürüyor. Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahip.

YENİ ÇALIŞMA ALANLARI ORTAYA ÇIKIYOR


Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Nakitsiz ekonominin global trendlerinde birçok yeni çalışma alanı doğmaya başladığını gözlemliyoruz. Örneğin, merkez bankalarının dijital para birimi çalışmaları, blockchain teknolojisinden yararlanarak dağıtımda olan kaydi paranın azaltılmasını amaçlıyor. Dijital kimlik ve dijital müşteri edinimi deneyimleri, nakitsiz ekonomiye geçiş için ideal zemin hazırlayabilecek projeler olarak görülüyor” diyor. Evet, biyometrik ödemeler, özellikle Uzakdoğu’da yeni nesil dijital ödeme konseptlerinden birisi olmaya başladı bile. Kuveyt Türk, söz konusu bu konseptlerin teknolojik boyutlarını ve ülkemizdeki olası regülasyonları çok yakından takip ediyor.

DİJİTALE HIZLI GEÇİŞ

Dünyayı etkisi altına alan salgının bireyleri olduğu kadar ülke ekonomilerini ve finans sektörünü de olumsuz etkilediğini vurgulayan Uyan, “Salgın süreci, dijital çözümler sunmanın ve bu alana yatırım yapmanın ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Dijital kanallara hızla geçiş yapan ve vaktinde tecrübe kazanan finans kuruluşları, salgın sürecinde müşterileriyle daha iyi ilişkiler kurarak müşteri deneyimini ve sadakatini artırdı. Kovid-19 nedeniyle müşteriler tarafından daha sıkı benimsenen nakitsiz ödeme çözümlerinin pandemi sonrasında kalıcı şekilde artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olması bekleniyor” diyor.

KUVEYT TÜRK KOLAS VE FAST’A HAZIR

Türkiye’de kamu otoritesinin hayata geçirdiği çeşitli düzenlemelerin nakitsiz ekonomide ilerlemenin hızlanmasına etki ettiğini belirten Uyan, “Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen FAST Projesi ile 7/24 para transferinin mümkün hale getirilmesi, KOLAS Projesi ile IBAN yerine transferlerin telefon, e-posta, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası
ve pasaport numarasıyla yapılabilecek olması, bu alana ciddi katkılar sağlayacak” diyor.

Kuveyt Türk, inovasyon alanında Türkiye’nin en inovatif beş bankası arasına girmeyi hedefliyor. Uyan, “Bu yolda ödün vermeden emin adımlarla ilerlerken bireysel ve kurumsal müşterilerimiz için sunduğumuz geniş yelpazedeki nakitsiz ödeme çözümlerimizle müşterilerimizin işlemlerini daha hızlı, sade ve kesintisiz bir şekilde yapabilmelerini hedefliyor ve müşteri deneyiminin iyileşmesi anlamında fark oluşturmaya devam ediyoruz” diyor. Uyan, “Dijital bankacılığı, “müşteri” deneyimini ve yolculuğunu odağımıza alarak en yeni teknolojilerle uçtan uca finans hizmeti sunmak’ olarak tanımlıyoruz. ‘Rotamız dijital, odağımız insan’ yaklaşımımızla müşterilerimizin beklentilerini merkeze alıyor, nakitsiz ödeme sistemleri çözümlerimizle beklentilerini ve ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılıyoruz. Salgın süreciyle birlikte de hızlı aksiyonlar alarak nakitsiz ödeme çözümlerimizle müşterilerimizin yanında olduk” diyor.

YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI

Kuveyt Türk’ün ödeme sistemlerine yenilikçi bir bakış açısı kazandıran çözümlerinden biri olan “Sağlam Kart”, kart ücreti almadığı gibi müşterisine kart aidatı veren ve altın biriktiren ilk kredi kartı. Kuveyt Türk, Sağlam Kart ile müşterilerine nakitsiz bir ödeme deneyimi sunuyor. Bütçe dostu olarak öne çıkan Sağlam Kart ile müşteriler hem nakitsiz ödeme yapabiliyor hem de her harcamalarında altın puan kazanarak altın puan biriktirebiliyor. Sağlam Kart’lılar yılın her günü eğitim ve sağlık sektöründe vade farksız beş taksit imkânından faydalanıyor.

KOBİ KART İLE 7/24 FİNANSMAN DESTEĞİ


Kuveyt Türk’ün diğer bir ürünü olan KOBİ Kart ise tüm işletmelerin yapacakları mal ve hizmet alımlarını şubeye gitme ihtiyacı duymadan, diledikleri anda 7/24 finanse edebilmeleri için tasarlandı. KOBİ Kart ile yapılan harcamalar, tüm POS cihazlarında taksitlendirilebiliyor. Harcamalar tek çekim olarak göründüğü için KOBİ’ler peşin indiriminden yararlanma imkânı da elde ediyor.

Taksit sayısı, harcama yapmadan önce Kuveyt Türk çağrı merkezi, internet
ve mobil şube üzerinden 3-18 taksit arasında değiştirilebilen KOBİ Kart için herhangi bir ücret talep edilmediği
gibi anında kart basım uygulamasıyla başvuru yapılan şubeden hemen teslim alınabiliyor.

AKILLI TELEFONLAR POS CİHAZINA DÖNÜŞTÜ


Kuveyt Türk, finansal hizmetlerin her alanında olduğu gibi müşterilerine nakitsiz ödeme sistemlerinde de birçok çözüm sunuyor. Bundan bir
olan CebimPOS, KOBİ’lere yönelik son yeniliklerinden biri olarak bankacılık sektöründe bir ilk olmasıyla öne çıkıyor. Bu uygulamayla akıllı cep telefonları POS cihazına dönüştürülüyor, böylelikle esnaf ve KOBİ’lerin kolay ve masrafsız bir şekilde tahsilat yapabilmelerine imkân sağlanıyor.

DIJITAL GIRIŞIMCILERE 5 MILYON TL DESTEK

Türk Telekom’un hayata geçirdiği ve Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT, bu yıl 8. dönemini tamamladı. Bu dönemde PİLOT programına dâhil olan 8 girişimin mezuniyeti, çevrimiçi PİLOT Demo Day etkinliğinde gerçekleşti. Özellikle yapay zekâ, fintech, sağlık, büyük veri ve IoT alanlarına odaklanan girişimlerin her birine, 150 bin TL nakit desteği takdim edildi. PİLOT programı kapsamında, bugüne kadar girişimlere 5 milyon TL’den fazla nakit desteği sağladı. PİLOT’tan 2013 yılından bu yana toplamda 73 girişim mezun oldu ve 30’u yatırım aldı.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Bundan yedi sene önce ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini büyütmek, sektörümüze değerli paydaşlar kazandırmak ve ekonomiye katkı sağlamak hedefi ile yola çıktık. Sektörün öncüsü olarak, tüm bilgi birikimimiz ve finansal desteğimizle, girişimleri hızlandırırken teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna ulaşmaya odaklandık” diyor.

Mezun olan girişimlerden sadece 2019’da 350 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Önal, “41 milyon lira ciro elde edildi. Türk Telekom olarak kurumsal girişim sermayesi şirketimiz TT Ventures üzerinden, PİLOT mezunları da dâhil olmak üzere, dört girişime yatırım yaptık. PİLOT mezunu girişimlere toplamda 5 milyon TL’yi aşkın nakit desteği sağladık, yatırımlarımızı daha da artıracağız” diyor. Üç ay süren programın tamamlanmasıyla, mezun olan kripto para piyasaları için veri analizi ve alım-satım platformu CryptoIndexSeries, inme erken uyarı sistemi (İEUS) Hevi AI, bulut altyapıları için siber güvenlik çözümü PDAccess, yapay zekâ tabanlı görüntü işleme ile kalite kontrol çözümü ProcessEye Studio, IoT proje geliştirme çözümü Qubitro, merkeziyetsiz kripto para borsası çözümü Resardis, suç gelirlerinin tespitini sağlayan güvenlik çözümü Sanction Scanner, görsel veri ve kamera görüntü anonimizasyon çözümü Syntonym, PİLOT Demo Day kapsamında sunumlarını girişimcilik ekosistemi ile paylaştılar.

HAVALIMANLARINDA TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI

UnionPay International (“UPI”), Türkiye’nin önde gelen gümrüksüz mağazacılık kuruluşu ATÜ Duty Free ile işbirliği yaparak ATÜ’nün beş havalimanında bulunan 45 mağazasında QR kod ile temassız ödeme sistemini yolcuların kullanımına sundu. Unionpay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang «Ödeme şekilleri değişiyor ve kart kullanıcıları ödemelerini yapmanın en hızlı ve en güvenli yollarını arıyor. UPI olarak uzun zamandır bu konuyu dikkate alıyoruz. Türkiye›de değerli bir ortağımız olan ATÜ Duty Free ile başlattığımız bu yeni uygulamayla, UnionPay kullanıcılarının mağazalardaki alışveriş deneyimlerinden çok daha fazla keyif alacağına inanıyorum” diyor.

ATÜ Duty Free CEO’su Ersan Arcan ise “ATÜ Duty Free olarak yenilikleri her zaman takip etmeye ve global markalarla iş birliklerimizi sürdürmeye çok önem veriyoruz. Değişen yolcu ve ödeme alışkanlıklarını da göz önünde bulundurarak UnionPay ile birlikte mağazalarımızda temassız QR kodlu ödeme sistemini yolculara sunuyoruz. UnionPay ile yaptığımız bu değerli ortaklıkla birlikte alışverişlerde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Mağazalarımızı ziyaret eden yolcularımıza modern ve güvenli bir alışveriş deneyimi sağlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diyor.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...