GELENEKSEL IŞ SORUNLARINI ÇÖZMEK, ŞIRKET IÇI ILETIŞIMI ARTIRMAK VE ŞIRKETLERIN KURUMSAL HAFIZASINI SAKLAMAK IÇIN DIJITAL ÇÖZÜMLER SUNAN ERP YAZILIM, ŞIRKET PERFORMANSINI ANLIK KONTROL EDEBILEN OTOMASYON PROJELERI, MOBIL KALITE, MOBIL INSAN KAYNAKLARI, MOBIL BAKIM, PROJE, DEĞIŞIKLIK YÖNETIMI, OTOMATIK ÜRETIM PLANLAMA, AKILLI TERAZI GIBI PROJELER ILE FIRMALARA YENILIKÇI, VERIMLILIK ARTIRAN HIZMETLER SUNMAYI HEDEFLIYOR.
ERP yazılım, bir şirketin ihtiyaç duyabileceği tüm ERP modullerini içeren ERPIS ERP ile kalite standartlarının gerektirdiği ölçme ve takip sistemleri ile uyumlu, gelişmiş IK, PDKS, edi, online banka entegrasyonları, Iot, akıllı terazi ile firma içi görsel, sesli iletişim sağlayan, malzeme yönetimini otomatiğe bağlayan, hata bildirim, döküman yönetimi, müşteri şikayetleri gibi kalitesel problemdeki kurumsal hafızayı mobil kalite ile çözen, ileri düzey üretim planlaması ile departmanlar arası iletişimi artıran, üretimdeki iş değişimlerinden kaynaklı kayıpları minimize eden, ofis yazılımları ile entegre olan ve bunları dijileştiren bir yapı oluşturuyor. Şirketin dijital strateji, proje koordinasyonu ve müşteri ilişkilerinden sorumlu olan ERP Yazılım Süreç Koordinatörü Nilgün Güleç ile şirketin 2021 planlarını, pandemi sonrası yazılım dünyasını ve dijitalleşmenin iş yapış modelleri ve ofislerdeki dönüşümü üzerinde konuştuk.
2020 yılı ERP Yazılım açısından nasıl bir yıldı?
2020 yılı benzeri görülmemiş bir yıl oldu. Hem kişisel hem de finansal olarak insanların refahını büyük ölçüde etkiledi. Bilişim ve teknoloji, 2020 yılındaki süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri değildi ancak bu, şirketlerin hala mücadele etmediği ve birçok zorlukla karşılaşmadığı anlamına gelmiyor.
Yine de 2020’de kurumsal yazılım harcamaları için revize edilmiş bir büyüme oldu. Bizler için bu durum fırsat yaratmış olsa da genel olarak birçok şirket yazılıma daha az harcayacağını, ancak bazı yazılım çözümlerinin, özellikle uzaktan çalışma ve yönetimi sağlayacak çözümlere yaptıkları harcamalarda artışa şahit olduk.
Şirket olarak büyüme stratejilerinizden bahseder misiniz? Hayata geçirmeyi planladığınız yeni projeleriniz ve hedefleriniz neler?
Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planladığımız en büyük hedefimiz, ERPIS ERP’yi 2022 yıl sonunda açık kaynak kodlu tüm firmaların kendi iç işleyişlerine göre adaptasyonlar yapabileceği, dataların aktarımı ve eğitim sonrası doğrudan devreye girebileceği bir yapıya geçirmek. Ayrıca halihazırda birçok farklı ERP sistemleri ile uyumlu çalışan endüstriyel otomasyon uygulamalarımızı ön plana çıkarmak ve otomasyon projelerine mobil bazlı takip, kontrol, terazi projeleri vb. işlemler ile firmalara yenilikçi çözümler sunmak bu yılın hedefleri arasında.
Pandemi yazılım dünyasını nasıl etkiledi? ERP Yazılım olarak, yeni teknolojiler ve dijitalleşme konusunda neler yapıyorsunuz?
Her ne tür hizmetler veya ürünler sunuyor olursanız olun, firmanızın dijital varlığı sizi son derece rekabetçi pazarda her zaman bir önde tutacaktır. İşletmelerin hızla açılıp kapandığı ve insanların sağlıklarını korumak için kapıların ardına kilitlendiği COVID-19’un mevcut durumu göz önüne alındığında, mobil uygulamalar, dijital ve otomasyon çözümleri şirketlerin yönetimlerinde günlük ihtiyaçlarını karşılamanın tek yolu haline geldi. Ancak endüstriyel dijitalleşmenin bu süreçteki en büyük zorluğu teknolojinin kendini değil, insanlar ve teknoloji arasındaki etkileşimi oldu. Dijitalleşme eğilimleri hepimizin yaşamında büyük değişiklikler yaratarak, bizleri değişen iş süreçlerine uyum sağlamaya, yeni yetkinlik ve beceriler kazanmaya ve belki de en önemlisi yeni zorluklara hazır olmaya yönlendirdi.
ERP Yazılım olarak dijital stratejimiz öncelikle ekibimize ihtiyaç duydukları verileri ve dijital dönüşüm araçlarını vererek, kendilerini güvende hissettikleri ve konuşup değişime yön vermek için desteklendikleri bir kültür oluşturmak ve değerli işbirlikçiler olarak dahil edildikleri koşulları yaratmak. Bu gerçekte bitiş çizgisi olmayan bir hedef, ancak bu aşamada misyonumuz ERP Yazılım için dönüşmeye devam edecek bir dijital ekosisteme uyum sağlama ve bunlara yanıt verme kapasitesini oluşturmak.
ERP Yazılım, sunduğu hangi hizmetlerle rakiplerinden ayrılıyor bahseder misiniz?
Bir şirketin ihtiyacı olan bütünleşik hemen hemen bütün modüllerin içinde olduğu, verimliliğin ve şirket içi iletişimin arttığı, sistem yapısınca uyarı ve hatırlatmaların iş kaybını azalttığı ve harici program ihtiyacını minimize eden bir yapı kurmuş olmamız bizi farklı kılan en büyük nokta. Ayrıca standart ERP’lerin bireye ve dataya olan bağımlılığını otomatize edilmiş PDKS, akıllı teraziler, izlenebilirliği artırıcı kablosuz haberleşme, IoT sistemleri, mobil kalite, bakım, online banka entegrasyonlarıyla azaltıp aksayan süreçlerin hızlıca görülmesini, kullanıcıların uyarılmasını sağlayıp insan hatasını olabildiğince engelliyoruz.
Özellikle üretim süreçleri için geliştirdiğimiz veri toplama,
plastik enjeksiyon/kalıp üretim ve takibi ve ileri üretim planlama sistemlerimizle işletmelere çok daha kolay ve az maliyetle etkin bir şekilde kurumun tüm birimlerinin koordine eden dinamik ve bütünleşik yapısıyla iş süreçlerini iyileştirme, güncel ve güvenilir bilgi sağlama ve yöneticilerin doğru veriler ışığında hızlı karar alma imkanı
veriyoruz. Bu süreçte en yeni araçları ve teknolojileri takip etmeye devam ediyoruz. Gerçek inovasyonun, ilgili ileri teknoloji çözümlerin uygulanmasından gerçek işletme sorunlarına dayandığına inanıyoruz. Teknoloji endüstrisinde düşünce lideri olarak görülen ve ileri teknoloji üreten çalışanlar geliştirmek istiyoruz.
Dijitalleşmedeki gelişmelerin yeni ofis tasarımları, çalışma şekilleri ve trendleri üzerinde sizce nasıl bir etkisi olacak?
Aslında geçtiğimiz 10 yılda şirketler, daha fazla etkileşim ve iş birliğine izin vermek için çalışma alanlarını değiştirerek yeniliği artırmaya çalışıyorlar. Kurumsal çalışma alanı şimdi evriminde bir sonraki dalgayı yaşıyor. Organizasyonun içinde ve dışında olan arasındaki net ayrım bulanıklaşıyor. Şirketler; insanların, uzmanlıkların ve fikirlerin daha özgür, ileri geri akışına izin vermek için bazı dış duvarlarını söküyorlar. Kuruluşların içindeki resmi yapıda, şirketin yeni fırsatları yakalaması için iş modelini hızla değiştirmesini sağlamak için çabalıyor. Böylece çalışma alanları daha akışkan yapıda, esnek ve bağlantılı olmaya başlıyor.
Biz bu süreçte hem kuruluşumuz içinde hem de müşteriler, tedarikçiler, ortaklar ve dışarıdaki diğer kişilerle sorunsuz iş birliği ve bilgi paylaşımını mümkün kılan teknolojiyi, araçları ve ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Çevik yöntemlerle statü farklılıklarını azaltmaya, daha şeffaf çalışmaya ve şirket kültürel değerlerimizi güçlendirmek ön plana çıkardığımız konular arasında.