Çin yerine Türkiye neden olmasın?

By Fortune Türkiye

Ekonomideki istikrarsızlığı farklı pazarlardaki ivmelenme ile atlatmak isteyen Türkiye, Uzakdoğu’nun en büyük ekonomilerinden biri olan Malezya ile de yakınlaşıyor. Malezya Ticareti Geliştirme Kurumu (Matrade), beraberindeki 50 firma ile Türk firmaları ile görüşmeye geldi. 32 milyon nüfuslu Malezya’nın dış ticarette Çin’e bağımlı olduğunu söyleyen Matrade CEO Yardımcısı Sharimahton Mat Saleh, “Türkiye ile Malezya ticarette kazan kazan ilkesini benimsemeli. Biz Malezya olarak Türkiye’ye artık daha fazla geleceğiz. Çünkü burada imalat sanayi çok güçlü. Hep Çin’den ithal ediyoruz. Bundan sonra neden Türkiye olmasın?” dedi.
 
Zırhlı Araç Üretimi Dikkat Çekici
Malezya ile Türkiye’nin kültür ve aile yapısının benzerlik gösterdiğini söyleyen CEO Yardımcısı Sharimahton Mat Saleh, özellikle çocuklara yönelik içerikler konusunda işbirliğini geliştirmek istediklerini aktardı. Türk savunma sanayi ve havacılık sektörünün son yıllarda atılım yaptığına dikkat çeken Sharimahton Mat Saleh şöyle devam etti:
 “Güneydoğu Asya’da düzenlenen savunma fuarında Türklerin ürettiği özel zırhlı araçlar oldukça dikkat çekiciydi. Türkiye 600 milyon nüfusa sahip Güneydoğu Asya pazarına Malezya üzerinden ulaşabilir. Dünya ticaretinde bu kadar güvensizlik ve risk varken, biz Türkiye ile daha hızlı büyüyebileceğimizi düşünüyoruz. Gelecekte Türkiye daha da güçlü olacak ve bizim de mutlaka daha güçlü işbirliklerimiz olacaktır.”
 
LC Waikiki’den 3’ncü Mağaza
LC Waikiki markasının Malezya’da güçlü bir giriş yaptığını ve Malezya’daki üçüncü mağazasını Kuala Lumpur’daki bir alışveriş merkezinde açacağını söyleyen Sharimahton Mat Saleh, “2018 yılının ilk 6 ayında Türkiye ile Malezya arasındaki ticaret hacmi 1 milyar 42 milyon dolara yükseldi. Yine aynı dönemde geçen yıla nazaran Türkiye’den ithalatımız yüzde 7.9 artış gösterdi” diye konuştu.
 
Matrade CEO Yardımcısı Sharimahton Mat Saleh, yaklaşık 100 Türk firması ile ikili görüşmelerde bulunacaklarını sözlerine ekleyerek, “Özellikle sağlık, enerji, gıda, yenilikçi içerik  ve bilişim firmaları radarımızda” dedi.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...