Christopher Lee ‘Kont Dracula’, ‘Saruman’, ‘Kont Dooku’ hayatını kaybetti

By Fortune Türkiye

Yüzüklerin Efendisi, Yıldız Savaşları, Dracula gibi kült filmlerden tanıdığımız ünlü oyuncu Sir Christopher Lee 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikâyetleriyle hastaneye kaldırılan Christopher Lee’nin pazar sabahı, Londra’daki Chelsea ve Westminster Hastanesi’nde hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Efsanevi oyuncunun ölüm haberi, 50 yıldır evli olduğu eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basından saklandı. 

Sir Christopher Lee kimdir?
Kariyeri boyunca yüzlerce filmde yer alan efsane aktör Sir Christopher Lee, Yıldız Savaşları’nda Kont Dooku, Yüzüklerin Efendisi’nde ise Saruman olarak karşımıza çıkmıştı

İngiliz oyuncu Christopher Lee’nin film kariyeri 1947’de gotik bir romans olan ‘Corridor of Mirrors’daki rolüyle başladıysa da 1957 yapımı ‘The Curse of Frankenstein’ filminden sonra tanınmaya başladı. 

Frankeştayn ve Drakula rolleriyle üne kavuşan Lee, 2009’da tiyatroya katkıları ve hayırseverliğinden ötürü şövalyelik nişanına layık görülmüş ve 2011’de de yaşam boyu başarı ödülü olan Bafta Fellowship’i almıştı

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...