SAP, nitelikli iş gücü yetiştirmek ve gençleri kariyer yolculuklarında desteklemek amacıyla yürüttüğü “Bugünün Dijital Yetenekleri” programı ile çocuk ve gençleri kodlama becerileriyle güçlendiriyor.
SAP tarafından, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR), Injaz Al -Arab, ReBootKamp (RBK) ve Re: Coded iş birliği ile 2016 yılında başlatılan Bugünün Dijital Yetenekleri girişimi, toplam 14 ülkede 77 bin çocuk ve genci kodlamayla tanıştırdı. Projenin yeni hedeflerini duyurmak için düzenlenen ‘Kodlamaya Yolculuk’ etkinliğine katılan SAP Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Murat Benlidayı, kodlama eğitimleriyle Türkiye’de 3 bin gence daha ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
5 Ekim Salı günü SAP Türkiye’nin ev sahipliğinde sanal olarak düzenlenen Kodlamaya Yolculuk etkinliğinde “Bugünün Dijital Yetenekleri” programıyla ilgili detaylar ve hedefler paylaşıldı. SAP Global Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Alexandra Van Der Ploeg’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte; Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, SAP Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Murat Benlidayı, Genç Başarı Eğitim Vakfı Türkiye Başkanı Çelik Ören, Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Batı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Temsilcisi Songül Susar ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla bir panel düzenlendi. Gazeteci Şule Güner’in moderatörlüğünde düzenlenen ‘Dijital Eğitim’ panelinde, çocuklara erken yaşta dijital becerilerin kazandırılmasının önemi ele alındı.
Hızla dijitalleşen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde (MENA) hayata geçirilen kodlama girişimleri, genç işsizliğinin azalmasına yardımcı olurken yeni kariyer fırsatlarının da önünü açıyor. “Dünyayı daha yaşanılır kılmak ve insan hayatını iyileştirmek” vizyonuyla kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına devam eden SAP, 2016 yılından bu yana “Bugünün Dijital Yetenekleri” programını yürütüyor.
SAP, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR), Injaz Al -Arab, ReBootKamp (RBK) ve Re: Coded iş birliği ile hayata geçirilen ve 2016 yılında ilk duyurusu İstanbul’daki Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi’nde yapılan Bugünün Dijital Yetenekleri programı, 14 ülkede toplam 77 bin, Türkiye’de ise 8 bin 654 çocuk ve genci kodlama ile tanıştırdı.