Ağ güvenliği politikası yönetimi (NSPM) yazılımının yeni sürümü 4.1.1’i yayımlayan yerli ve milli teknoloji şirketi Opinnate, “pasif izleme” özelliğiyle alanında rakipsiz olmayı başarıyor.
İşletmelerin kurumsal ağları büyüdükçe, ağ güvenlik politikalarını yönetmek de karmaşıklaşıyor. Ayrıca yapay zeka gibi yeni teknolojiler siber saldırganları daha güçlü hale getirdikçe değişen tehdit ortamı, eski güvenlik yapılandırmalarını etkisiz veya işlevsiz kılıyor. Bu durum özellikle işletmelerin güvenlik katmanlarının başında gelen güvenlik duvarlarını (firewall) etkiliyor. Geliştirdiği rakipsiz bir özellikle işletmelerin karmaşıklaşan ağ güvenlik politikası yönetimi süreçlerini kolaylaştıran Opinnate, son güncellemesiyle bu soruna bir çözüm buldu. 2022’den bu yana faaliyet gösteren yerli ve milli ağ güvenliği şirketi Opinnate, ağ güvenliği çözümünün rakip ürünlerde bulunmayan pasif izleme (Passive Monitoring) özelliğini içeren 4.1.1 versiyonunu yayımladı.
Büyük veri mimarisiyle güçlendirildi
Temelde işletmelerin firewall kurallarını sıkılaştırma süreçlerini kolaylaştırıp sadeleştirmeyi hedefleyen Opinnate’in yeni versiyonunda yer alan ve rakip ürünlerde bulunmayan pasif izleme özelliği, şirketlerin güvenlik duvarı üzerinden geçen tüm ağ trafiğini anlık olarak analiz ederek kural listelerini ve ağ trafiğini ayrıntılı bir biçimde gözlemleme imkanı sunuyor. Büyük veri mimarisiyle desteklenen yenilikçi özellik, güvenlik duvarı kurallarının kullanımını ve işlevselliğini gerçek zamanlı olarak değerlendiriyor. Bu sayede işletmeler, yazılmış geniş kuralları daraltma ve sıkılaştırma, sadeleştirme ve yalınlaştırma olanağı buluyor. Bu da hem güvenlik sıkılaştırmasında hem de ağ performansında fark edilebilir seviyede iyileşme sunuyor.
İşletmelerin güvenlik duvarı kurallarının zaman içinde işlevsiz kalabildiğini dile getiren Opinnate Kurucu Ortağı ve CEO’su Serkan Özden, “Pasif izleme özelliğiyle ağ güvenliğinde yepyeni bir dönem başlatıyoruz. Güvenlik duvarı kurallarının logları anlık olarak işlendiği için geniş kuralların analizi geçmişe dönük olarak yapılabiliyor. Kısa süreli analiz yetenekleri sayesinde Opinnate, daha sade ve güvenli bir kural seti oluşturmaya imkan tanıyor. Kullanılmayan ve ihtiyaç duyulmayan objeler kolaylıkla tespit edilerek kural setleri iyileştiriliyor. Ayrıca Opinnate, ağ trafiğini anlık olarak analiz ederek işletmelerin ağlarındaki potansiyel anomalileri erken tespit edip proaktif önlem alabilmesinin de önünü açıyor” diye konuştu.
Önde gelen güvenlik duvarı sağlayıcılarıyla uyumlu
Opinnate’in mevcut güvenlik çözümlerini destekleyen ve yeteneklerini artıran bir araç olduğunu vurgulayan Serkan Özden, “Fortinet, Palo Alto Networks, CheckPoint, Cisco ve Sophos gibi dünyaca ünlü, pek çok işletme tarafından kullanılan güvenlik duvarı çözümleriyle entegre çalışan Opinnate, ek bir güvenlik duvarı yöneticisine duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Tamamen yerli ve millî kaynaklarla geliştirilen Opinnate, bu yönüyle de güvenlik taahhüdünü pekiştirirken, hızlı kurulum ve kolay yönetim özellikleri Opinnate’i rakipsiz kılan özellikler arasında başı çekiyor. Karmaşık güvenlik duvarı yönetimi süreçlerini sadeleştirmek, işletmelerin ağ performansını artırırken aynı zamanda güvenlik ekiplerinin verimliliğine de katkıda bulunuyor” dedi.
Türkiye’de bağımsız operasyon yürüten Opinnate’e ulaşabilmenin bir diğer yolu da Inforte Bilişim. Yeni nesil bilgi güvenliği ve siber güvenlik çözümlerinde uzmanlaşmış lider markaların Türkiye pazarında yaygınlaşması için çalışan Inforte Bilişim, Opinnate’in Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olma özelliği taşıyor.
Ortadoğu’ya açılıyor
Opinnate’in 2022’de faaliyet göstermeye başladığını ve geliştirdiği çözümlerle iki yıllık süreçte çok hızlı bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Opinnate Kurucu Ortağı ve CEO’su Serkan Özden, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:
“Tamamen yerli ve millî bir çözüm olması, Opinnate’i kamu kurumları tarafından da tercih edilen bir ürün hâline getiriyor. Opinnate, iki yıllık süreçte Enerji Bakanlığı, Doğuş Teknoloji, QNB Finansbank ve Bankalararası Kart Merkezi gibi Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör şirketlerine hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl sonlarında Dubai’de gerçekleştirilen GITEX Teknoloji Fuarı’na da Türkiye pavilyonunda katılma ve çözümlerimizi bölge ülkelerdeki potansiyel müşterilerle paylaşma şansı bulduk. Güçlü rakamlarla tamamladığımız 2024’ün ardından 2025’i Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler pazarında büyüme yılı olarak tasarlıyoruz. Yerli ve millî bir ağ güvenliği çözümüne ilgi duyan tüm potansiyel kullanıcılar, Opinnate’e dair tüm soru ve demo talepleri için Opinnate internet sitesinden bizimle veya Türkiye’deki tek yetkili distribütörümüz olan Inforte Bilişim’le iletişime geçebilir.”