Adel Kalemcilik 2050’ye Kadar Karbon Sıfır Olmayı Hedefliyor

By Fortune Türkiye

Bu yıl ikincisini yayınladıkları Sürdürülebilirlik Raporu ile ilgili bilgi veren Adel / Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar, “2050 yılına kadar atık miktarını yüzde 50 azaltmayı, aynı oranda geri dönüşüm elde etmeyi ve 2050 yılına kadar petrol türevli plastik kullanımını tamamen ortadan kaldırarak karbon sıfır olmayı hedefliyoruz.” dedi.

 Adel Kalemcilik, 2023 yılında gerçekleştirdiği çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki çalışmalarını ve aynı yıla ait performansını şeffaf bir şekilde ortaya koyan ikinci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Raporda 2050 yılına dek atık miktarını yüzde 50 azaltmayı ve aynı oranda geri dönüşüm elde etmeyi hedeflediklerini belirten Adel Kalemcilik, bu hedeflerinin yanı sıra yine 2050 yılına kadar petrol türevli plastik kullanımını da tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartlarına uyumlu olarak hazırlanan raporda karbon sıfır olma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaşan Adel Kalemcilik, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Nitelikli Eğitim ve İklim Krizi başlıklarına sağladıkları katkıyı da ortaya koyuyor.

İlki geçtiğimiz yıl yayınlanan ve sektöründe bir ilk olan Sürdürülebilirlik Raporu’nun ikincisinde, Adel Kalemcilik’in Kocaeli Çayırova’daki fabrikasında üretilen ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya kalemleri ve diğer kırtasiye ürünlerine ilişkin üretim süreçleri de kapsamlı bir şekilde yer buluyor. 

Adel/Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar, raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, Adel Kalemcilik’in Sürdürülebilirlik Politikası çerçevesinde sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını kurum kültürünün temel bir parçası olarak benimsediklerini ifade etti. Ayrıca bu alandaki çalışmalarını da düzenli olarak artırmaya kararlı olduklarını belirtti.

Sürdürülebilirliği sadece bir hedef olarak değil, iş etiğinin ve kurumsal kimliğin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Oğuz Uçanlar, Ar-Ge çalışmalarını, sürdürülebilir kalkınmayı ve yaratıcılığı temel alan bir vizyonla yürüttüklerini belirtti. Üniversitelerle kurdukları iş birlikleri ve tasarladıkları projeler sayesinde sürdürülebilir ürün portföyünü sürekli olarak geliştirdiklerini ifade eden Uçanlar, “Bu yıl başlatılan sürdürülebilir ambalaj çalışmalarımızla kâğıt ve plastik malzemelerin ayrı ayrı geri dönüştürülmesini sağladık. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma sayesinde ham plastik kullanımımızı ciddi oranda azalttık ve yaptığımız maliyet iyileştirme çalışmaları ile önemli bir tasarruf elde ettik” dedi. Teknolojik gelişmelerle yeniledikleri üretim tesisi ve Ar-Ge merkezlerindeki çalışmalardan da bahseden Uçanlar, patentli makineler geliştirip üretim kapasiteleriyle ilgili önemli adımlar attıklarını ve kırtasiye sektöründe yenilikçi bir konuma ulaştıklarını belirtti.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...