Takeda GEM’e Türkiye’den Üst Düzey Atama Gerçekleşti

By Fortune Türkiye

Takeda’nın Büyüyen ve Gelişen Pazarlar İş Birimi’ne (GEM) Kurumsal İletişim Lideri olarak atanan Figen Şamdancı, Takeda’nın bölgedeki iletişim stratejilerine liderlik edecek.

Geçtiğimiz yıl, merkezi Singapur’da bulunan Takeda’nın Büyüyen ve Gelişen Pazarlar İş Birimi’nin (GEM) Başkanı olan Gamze Yüceland’ın ardından GEM Kurumsal İletişim Liderliğine de bir Türk kadın yönetici Figen Şamdancı atandı.

25 yıldır Türkiye ilaç endüstrisindeki çeşitli kurumların, kurumsal iletişim süreçlerine liderlik eden Figen Şamdancı; lider iletişimi, medya ilişkileri, kurumsal itibar yönetimi, kamu ilişkileri yönetimi, kriz yönetimi sorumluluklarını üstlenmenin yanında, hastalık farkındalık kampanyaları, hasta savunuculuğu ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarındaki projelerde kilit roller üstlendi.

1997 yılında Pfizer’de başlayan kariyer yolculuğuna, 2011 yılında Abbott Kurumsal İletişim Lideri olarak devam eden Şamdancı, 2013-2024 yılları arasında AbbVie Türkiye’de Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörlüğü görevini yürüttü.

Eylül 2024’te Takeda’nın Singapur merkezli Büyüyen ve Gelişen Pazarlar İş Birimi’ne (GEM) Kurumsal İletişim Lideri olarak atanan Figen Şamdancı; Kurumsal İletişim stratejilerini yöneterek, şirketin kurumsal itibarını güçlendirmek ve bölgedeki paydaş ilişkilerini derinleştirmek için çalışmalar yürütecek, aynı zamanda Takeda’nın hasta odaklı misyonunu destekleyen iletişim programları geliştirmesine de liderlik edecek.

Figen Şamdancı; Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama alanında yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca, Management Centre Europe ve Templeton College Oxford’da ileri düzey kurumsal iletişim ve hasta savunuculuğu eğitimleri aldı. Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) üyesi olan Şamdancı, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nde (AİFD) Halkla İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinde de bulundu.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...