Holdingler Neden Geride Kalıyor? 

By Fortune Türkiye

Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, girişimci ruha sahip iş insanlarını uyarıyor: “Türkiye’deki büyük şirketlerin de startuplarla işbirliği yapma noktasında acele etmeden ama bu konuda fazla gecikmeden öğrenmeleri gerekiyor.” 

Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, kötü geçen 2023 yılının ardından sektörün 2024 yılını oldukça iyi geçirdiğini belirterek, “2024’ün 2. çeyreğinde Türkiye’deki startup yatırımları da küresel trende paralel olarak işlem hacmi bazında artış gösterdi ve 58 işlem ile toplam 558,8 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleşti. 2023’ün 2. çeyreğinde 77 işlem ile toplam 149,9 milyon dolarlık bir hacim gerçekleşmişti. Satın alımlar dâhil edilmeden yalnızca yatırım işlemlerini dikkate aldığımızda gerçekleşen işlem hacmi 2023’ün 2. çeyreğindeki 147,5 milyon dolar seviyesinden 2024’ün 2. çeyreğinde 381,2 milyon dolar seviyesine yükseldi, aynı göstergeye ilişkin işlem adedi ise 68’den 51’e geriledi. Bu rakamın artık dördüncü çeyrekte çok daha yükseleceğini ve 2025 yılına çok umutlu gireceğimizi de inanıyorum” dedi.

ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER

Öne çıkan sektörler ve yaptıkları yatırımlar hakkında da önemli bilgilere veren Eren, “Dünyada meydana gelen savaşlar siber güvenlik ve savunma sanayii konularındaki startupları öne çıkardı. Diğer taraftan dünyada sağlık sektöründe çok önemli ve kritik gelişmeler yaşanıyor. Ani ölümlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Ayrıca uzun yaşama dokunan startuplar çok çok önemli ve uzun yıllar boyunca konuşacağımız konular. Decacorn Angels olarak Türkiye’deki ilk yatırımımızı üç hafta önce açıkladık. Biz de yapay zeka destekli hasta güvenliği risk faktörlerinin azalmasına yardımcı olan Exin Health’e yatırım yaptık. Çok yakın bir zamanda da yapay zeka destekli ikinci yatırımımızı Türkiye’de açıklıyor olacağız. Öte yandan tarımdaki, sağlıktaki ve siber güvenlikteki girişimleri önemsiyor ve mutlaka inceliyoruz. Bir diğer önemli konu da yapay zeka. Şu an yapay zekayı anlamaya çalışıyoruz. Evrim mi yoksa devrim mi? Biz bütün bunları yaşayarak ve açıkçası yatırımlarımızı yaparak göreceğiz. Çünkü şirketler dünyada sadece startuplara yatırım yapmıyor. Bizim Türkiye’deki büyük şirketlerimiz de startuplarla işbirliği yapma noktasında ağır ağır acele etmeden bu konuyu öğrenmeye ve bu konunun giderek hassasiyetinde anlamaya başladılar. Bence yapay zeka burada da çok vurucu bir nokta ve bu konuyu da hızlandıracak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Eren, girişim ekosisteminin büyümesini destekleme ve yatırım fırsatlarını kolaylaştırma misyonlarıyla,  yenilikçi girişimler ile vizyoner yatırımcılar arasında işbirliği noktasında aracılık-köprü görevi gördüklerini de ifade ederek sözlerini bitirdi. 

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...