Ödeme Sistemlerinde Yenilikçi Adımlar

By Fortune Türkiye

E-para hizmetlerinden dijital finansa, para transfer platformlarından solo iş operasyonlarına fintek ekosistemi yaratmak üzere yenilikçi adımlar  attıklarını söyleyen PaybyMe Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Çolak, Fortune’a dijital, hibrit ve fiziksel ödeme çözümleriyle ilgili gündeme alınan yenilikleri anlattı.

Kısaca PaybyMe’yi tanıyabilir miyiz?

PaybyMe, işletmeler için yeni nesil ödeme yöntemlerini tüm dünyada kesintisiz ve esnek şekilde sunmayı misyon edinmiş bir ödeme servis sağlayıcısıdır. Mobil ödeme alanında yenilikçi bir şirket olarak 2010 yılında faaliyetlerimize başladık ve Türkiye’de devrim yaratan ürünler geliştirdik. 14 yıldır dünya çapında binlerce müşterimizin farklı ve rekabetçi pazarlarda, sektörel ihtiyaçlara göre, alternatif ödeme yöntemleri ile sorunsuzca ödeme alması için çalışıyoruz. Mobil ödeme alanında Avrupa’da pazar lideri olmuş bir firma olarak bugün 4 kıtadan, 30.000’den fazla işletmenin milyonlarca kullanıcısından en yeni, kesintisiz ve kolay yöntemlerle ödeme toplamasını sağlıyoruz. Şirketimiz Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi 12 farklı ülkede mobil operatörler üzerinden 1 milyondan fazla bireysel müşteriye ödeme yapma imkânı sağlıyor. Ayrıca, özel olarak tasarladığımız API sayesinde platformumuzu müşterilerimize ve sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak devamlı geliştiriyor, her zaman en güncel ve yenilikçi çözümleri sunuyoruz.

Bahsettiğimiz özellikleri nedeniyle PaybyMe yaklaşık iki sene önce bizim ilgimizi çekmeye başladı. Yaptığımız detaylı incelemeler şirketin yapısının vizyonumuz ve geleceğe bakışımızla örtüştüğünü gösterdi. Diğer aday şirketlerden farkını görerek şirkete talip olduk ve yaklaşık bir buçuk sene önce T.C. Merkez Bankası’na başvurumuzu yaptık. Sekiz ay önce onaylanan başvurumuz sonrasında, yaklaşık sekiz aydır PaybyMe’nin yönetim kurulundayız.

Yönetimi devralmamız sonrasında ilk olarak kurumsal kimliğimizi değiştirdik.Markamızı vizyonumuz ile uyumlu hale getirmek temel amacımızdı. Kurumsal değişim süreci başladığında sadece iki ürünümüz vardı, şu anda dokuz ürünümüz var. Bu da PaybyMe’yi rakiplerinden ayıran özelliklerinden bir tanesi. Şu an ödeme kuruluşları arasında tüm ödeme hizmetlerini verebilen tek firma olduğumuzu söyleyebilirim.

2023 yılı nasıl geçti, 2024 hedeflerinizde neler var?

Fintek sektöründe ödeme çözümleri alanında rekabet yeni oyuncularla artarken, bu durum en çok kullanıcıların hayatını olumlu anlamda etkiliyor. Mobil ödemenin yeni ürün geliştirme alanında Türkiye’de öncü çalışmalar yapan PaybyMe, tecrübesi ve sunduğu yenilikçi ürünler ile finansal teknolojilerin e-ticarete olumlu etkilerine en iyi örneklerden biridir. 

Sektörün işlem hacmi olarak en büyük oyuncularından birisi olmak ve büyük bir finansal ekosistem yaratmak istiyoruz. Bu amaçla ödeme kuruluşu ekosistemini yatayda kesen çok sayıda fintek girişimine yatırım yaptık ve bu girişimlerin hepsini yeni PayByMe ekosisteminin bir parçası olarak konumlandırıyoruz.

Aslında biz tüm platformu finansal bir holding haline getirip küresel bir marka yaratmak istiyoruz. PaybyMe de bu gördüğümüz stratejinin en önemli ayaklarından bir tanesi bizim için. Amiral gemimiz PaybyMe diyebiliriz. Bu vizyonumuz çerçevesinde 2023 yılında bir önceki yıla göre işlem hacminde 10 kat büyüme kaydettik. Aynı başarıyı 2024’te de katlayarak sürdürmek için çalışıyoruz. PaybyMe olarak yeniden atağa geçtiğimiz 2023 yılında mobil ödemeler, para transferi ve sanal POS ürünlerimizle 8 milyondan fazla işlemi başarıyla tamamladık ve yılı 3 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmiyle kapattık.

Finans sektörünün en hareketli ve dinamik alanlarından biri olan ödemeler dünyasında mevcut ürünlerin yeterli olmadığını düşünüyoruz. SoftPOS’umuzu devreye aldık, Mobil POS, Tahsilat Platformu, Hibrit Ödeme çözümlerimizi yılın ilk yarısında bitirdik. E-para ve cüzdan tarafında ise lisans genişlemesi sürecimizi takiben yeni cüzdan projelerini sunacağız. Ayrıca Restoran Otomasyon ve Bayi-Alt Bayi Tahsilat Platformu ürünlerimizi de bu yıl tanıtacağız.

Başlıca ürün ve hizmetleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

PaybyMe olarak başta mobil ödeme olmak üzere fiziki POS, sanal POS, Android POS gibi bütün ödeme yöntemlerini kullanabilecek tüm ürünlere sahibiz şu anda. Daha doğrusu tahsilat kabiliyeti olan her yerin ilgisini çekebilecek kapasitedeyiz ve bu ürünleri ihtiyaç sahiplerine sunmaktan gururluyuz, mutluyuz. Şunu da vurgulamakta fayda var; müşterilerimize kullanımı kolay ve maksimum güvenlikli ürünler sunmak temel hedeflerimizden ve bulunduğumuz noktada bu alanlarda çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim.  Üzerinde çalıştığımız yeni ürünlerde de güvenlik ve kullanım kolaylığı olmazsa olmazlarımız arasındadır. Son teknolojileri hızla uygulayan bir şirket olarak API platformumuzu, müşterilerimizin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda devamlı olarak geliştirerek her zaman en güncel ve yenilikçi çözümleri sunuyoruz. Ekosistemimize “NarPOS” ile restoran yönetim platformu ve “Tahsildar” ile bayi ve alt bayi yönetim platformu katıldı.  Bu yatırımlarımızla farklı sektörlerde hızlı büyüme yaklaşımına sahibiz. Son olarak; e-para, cüzdan ve global para transferi ile bir e-para şirketine dönüşmek olan yeni iş modelimizle geleceğin fintekleri arasında ilk sırada yer alabilmek için çalışmalarımız sürdürüyoruz.

PaybyMe’nin gelecekteki stratejik hedefleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ödeme sistemleri sektöründe 2010 yılından bu yana devam eden varlığımızı, yeni vizyonumuz ve güçlü kadromuzla devam ettiriyoruz. Ödemeler dünyası, birçok farklı ihtiyacın olduğu bir dünya. Sadece sanal POS ve benzeri ürünlerimizle değil; dijital, hibrit ve fiziksel ödeme çözümlerimizle müşterilerimiz ve ortaklarımız için katma değer yaratmayı sürdüreceğiz. E-para hizmetlerinden dijital finans ve para transfer platformlarına, solo iş operasyonlarından güçlü bir fintek ekosistemi yaratmaya kadar üç ana başlık altında yenilikçi adımlar atacağız.

Kısa ve uzun dönemde ekonomik hedefleriniz nelerdir?

Biliyorsunuz fintekler, AI, Blockchain ve veri bilimi gibi teknolojileri geleneksel finans anlayışıyla entegre ederek şirketleri daha hızlı ve verimli hale getiriyor. Ödemeler, krediler, hisse senedi alım satımı, sigortalama ve kredi puanlaması gibi birçok işlemi gerçekleştirmeye kolaylık getiriyor. Biz de tüm bu teknolojiler ışığında sektörün hacim olarak en büyük oyuncusu olmak ve büyük bir finansal ekosistem yaratmak istiyoruz. Bu amaçla çok sayıda fintek girişimine yatırım yapıyoruz. Bu girişimlerin hepsini, yeni PaybyMe ekosisteminin bir parçası olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Son olarak yatırımcıların PaybyMe’ye yoğun bir ilgisi olduğunu görüyor ve önümüzdeki 5 yıl içinde şirketi global borsalarda halka arz etmeyi hedefliyoruz.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...