Şirketlerin Enerji Kaybına Dijital Takip

By Fortune Türkiye

Teknolojideki gelişmeler ve buna bağlı olarak hayatın her alanına dahil olan dijitalleşme, Türkiye’de sürekli olarak değişen mevzuat düzenlemelerine çözüm üretilmesini sağladı. Farklı sektörlerden yüzlerce şirkete danışmanlık hizmeti sunan Rasyotek, geliştirdiği yazılımlar sayesinde şirketlere cezai yaptırım ve itibar kayıplarının önüne geçme olanağı tanıyor.

Teknoloji ve dijitalleşme, farklı sektörlerden şirketlerin köklü değişiklikler yapmasının itici gücü olurken, birçok kolaylığı da beraberinde getirdi. Hemen her sektörde yaşanan enerji, işgücü ve emek kaybı dijitalleşmeyle birlikte en aza indirgenirken, şirketler enerji tüketimini düşüren teknolojilere yatırım yapmaya başladı. İşgücü ve emek piyasasındaki bu dönüşümle birlikte giderek önem kazanan kamu hizmetleri, teknoloji ve dijitalleşmenin ortaya çıkardığı imkanlarla kendi iç işleyişini daha aktif ve dinamik bir hale getiriyor.

Bu konularda Türkiye’de her geçen gün değişen yeni mevzuatlara uyum günden güne zorlaşırken değişen mevzuatı takip etmekte zorlanan ve çeşitli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalan şirketler yeni arayışlara yöneliyor. Türkiye’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren, binden fazla şirket ve kuruma hizmet veren Rasyotek, geliştirdiği yazılımlarla şirketlerin mevzuat değişikliğinden kaynaklı cezai yaptırımlardan ötürü uğradıkları maddi ve itibar kaybının önüne geçiyor. Rasyotek Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, mevzuat takibine ilişkin geliştirdikleri sistem sayesinde şirketlere, mevzuata yönelik uyum risklerinin etkili yönetme imkanı sağladıklarını belirterek, “Tüm sektörlerdeki değişiklikleri takip etmek ve bu takip sürecini ceza almadan tüm süreci yürütmek, işgücü piyasasının önündeki en büyük engellerden biri ancak biz bu engelleri ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Türkiye’de her geçen gün değişen mevzuat düzenlemelerinin uyum risklerinin etkili yönetilmesini zorunluluk haline getirdiğine dikkat çelen Haldun Pak, “Değişen mevzuatı takip etmekte zorlanan ve çeşitli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalan şirketlere dijital çözümler sunuyoruz” diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Hem işgücü hem de zaman kaybının önüne geçen bir sistemler geliştirdik”
“Her alanda ve her sektörü ilgilendiren mevzuat düzenlemelerinin sürekli değiştiği günümüzde, uyum risklerinin yönetilmesi şirketler açısından hayati önem taşıyor. Mevzuat uyum fonksiyonu, risk yönetimi, cezai yaptırımlar ve itibar kayıplarının önlenmesi bakımından kritik bir rol üstleniyor. Biz de Rasyotek olarak mevzuat düzenlemelerine uyum sağlanması ve oluşabilecek uyumsuzluk risklerinin etkili bir şekilde yönetilebilmesi bakımından önemli bir işlev gören mevzuat uyum fonksiyonunun geliştirilmesi adına önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz sistemle şirketlerin önemli derecede işgücü ve zaman kaybını önleyecek bir sistem geliştirdik. SGK ve İŞKUR teşviklerinin yanı sıra Kurumsal SGK Danışmanlığı, Bordro, Bilişim Hukuku, KVKK Farkındalık Eğitimleri, Veri Güvenliği ve Teknoloji, Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi, Dijital Arşiv Sistemi ve Sağlık Bilişim Çözümleri gibi farklı iş kollarındaki değişiklikleri takip ederek şirketlerin tüm süreçlerini ceza almadan tamamlamasını sağlıyoruz. Türkiye’de yayımlanan yeni mevzuatlara uyum günden güne zorlaşıyor ve ne yazık ki bu süreci yönetecek yetişmiş personel bulmak da oldukça zor.”

106 yeni müşteriye toplamda 875 milyon TL tasarruf
Dijitalleşmenin öneminin farkında bir kuruluş olarak geliştirdikleri yazılımlarla şirketlerin insan kaynakları ve finans departmanlarının yükünü sırtlandıklarına dikkat çeken Haldun Pak, “Personel teşvik sistemleri yazılımlarının yanı sıra, değişen ve 2023’te de değişmeye devam edeceğini ön gördüğümüz bazı kanunlarda algoritmik hesaplamalarla danışmanlık vermeye, hızlıca geliştirdiğimiz EYT modülü ile şirketlerin EYT’li çalışanları raporlayıp 2023 yılı personel maliyetlerini öngörülebilir bir şekilde bütçelendirmesini sağlıyoruz. Bu süreçte personel teşvik sistemlerinde 106 yeni müşterimizin toplamda 875 milyon TL, ustalık telafi programı danışmanlığında 1 milyondan fazla kişi üzerinden şirketlerin 20 milyar TL tasarruf etmesini sağladık. Ayrıca EYT programı raporlamada da 78 firmadan 200 binden fazla personel taraması gerçekleştirdik ve bu personelin %12’sinin EYT’li olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla hem kurumsal hem de bireysel bazda birçok konuda fayda getirdik” diye konuştu.
‘Teknolojik insan’ ilkesiyle farklı sektörlerden yüzlerce şirkete sunduğumuz rehberlik ve danışmanlık hizmeti ile Türkiye’nin en iyi bilişim holdingi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de sözlerine ekleyen Rasyotek Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, “Türkiye’nin önde gelen ilk 500 şirketi içerisinde yer alan 150 kuruluş ve 40 farklı holdinge sunduğumuz referans projeler ve danışmanlık hizmetleriyle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere ihracat çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyoruz. Şirketlere hiçbir işyükü oluşturmadan yüksek teşvik kazancı sunmaya ve kendi sektörlerinde yatırım yapmalarına yardımcı olarak kazançlarına odaklanmalarına destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...