Finansçı Kadınlardan Örnek Bir Dayanışma Modeli

By Fortune Türkiye

Feride Şevket Hanım Bankası platformu birinci yılında eşine az rastlanan bir başarıya imza attı. Benzersiz yapısıyla dikkat çeken bu oluşum bankacılık ve finans sektöründe çalışan kadınların katkılarıyla güçleniyor. 

Finans sektöründe çalışan kadınların buluşma platformu Feride Şevket Hanım Bankası, sektör çalışanlarının aktif katılımıyla büyümesini sürdürüyor. LinkedIn‘de doğan ve bir yılı geride bırakan platformda, 78 farklı finans kuruluşundan, 3000’den fazla finansçı kadın Türkiye’nin ilk kadın bankacısı Feride Şevket Hanım’ın açtığı yolu takip ediyor. Bankacılık ve finans sektöründe çalışan kadınların dayanışmasına ve güçlerinin farkında olmasına dikkat çekmek amacıyla 8 Mart 2020 yılında kurulan Feride Şevket Hanım Bankası platformu 1. yılını doldurdu. LinkedIN’de doğan platform, yalnızca finans sektöründe değil, tüm sektörlerdeki finansçı kadınların dayanışması için ilham kaynağı olma niteliği taşıyor. Finans dünyasının kadın çalışanları, çalıştıkları kurumlardan bağımsız olarak kendilerini LinkedIn’de yer alan Feride Şevket Hanım Bankası’nın bir çalışanı olarak gösterebiliyor ya da platformun takipçisi olabiliyor. Sadece kadınlar değil pek çok farklı sektörden ve finans kurumundan erkek çalışanlar da platforma destek veriyor. 

25 BANKA 78 FİNANS KURULUŞU VAR 

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ilk adımıyla bir yıl önce 8 Mart’ta hayata geçirilen Feride Şevket Hanım Bankası LinkedIn’in ana mecra olarak kullanıldığı ilk iletişim projesi olarak öne çıkıyor. Bugün 25’i banka olmak üzere, 78 farklı finans kuruluşundan pek çok çalışan LinkedIn profillerinde kendilerini Feride Şevket Hanım Bankası çalışanı olarak gösteriyor.  2021 yılında Kristal Elma’da iki, Felis’te bir ödüle layık görülen Feride Şevket Hanım Bankası platformu, finansçı kadınların etkisini ekonomik ve sosyal fayda yaratacak projelerle daha da büyütmek amacıyla önümüzdeki dönemde de faaliyetlerini sürdürecek. Türkiye’de 1965 yılında kadın istihdam oranının yüzde 25 olduğu bankacılık sektöründe 2019 yılı itibarıyla bu oranın yüzde 51’e yükseldiği görülüyor. Birçok sektörle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyede olan bu oran bankacılığın erkek egemen bir sektör olarak algılandığı gerçeğini değiştirmiyor. Birçok araştırma yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada finans sektöründeki kadınların bu algıyı değiştirecek işlerde ve projelerde aktif olarak görev almaları ve dayanışmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

FERİDE ŞEVKET HANIM KİMDİR? 

Feride Şevket Hanım 1921 yılında Osmanlı Bankası’nda çalışmaya başlayan ilk Türk Müslüman kadın bankacı. Gişe memuru olarak çalışmaya başlayan Feride Şevket Hanım, kadınlara bankacılık ve finans sektörünün kapılarını açtı. Onun yolunu izleyen yüz binlerce kadın, bugün sektörün birçok kademesinde görev almaya devam ediyor.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...