YEREL VE GLOBAL 40 BININ ÜZERINDEKI MÜŞTERISINE UÇTAN UCA DIJITAL DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERI SUNAN UYUMSOFT BILGI SISTEMLERI VE TEKNOLOJILERI AŞ., ÜRÜNLERIYLE IŞLETMELERIN ZAMAN VE MEKANDAN BAĞIMSIZ TEMASSIZ TICARETLERINI YÖNETIYOR. ŞIRKET, ÖNÜMÜZDEKI DÖNEMDE AVRUPA ÜLKELERI BAŞTA OLMAK ÜZERE, 10 ÜLKEDE SATIŞ KANALI YAPILANMASINI TAMAMLAMAYI HEDEFLIYOR.
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, 25. yılında 250’nin üzerindeki dijital uzmanı ve 1.000’i aşkın iş ortağı ile yerel ve global 40 binin üzerindeki müşterisinin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlıyor. Yazılım sektöründe Türkiye’nin önemli oyuncularından Uyumsoft AŞ’nin ürün ailesinde; kurumsal kaynak planlama uyumERP (bulut, mobil), müşteri ilişkileri yönetimi uyumCRM (bulut, mobil), insan kaynakları yönetimi uyumHRM (bulut, mobil), e-Belge e-Uyum (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-SMM, e-Defter, e-İrsaliye ve diğer tüm e-Belgeler) uygulamaları, ticari paket yazılımlar, ekoTicari (KOBİ’lerin ERP’si), ekoHR, ekoSMMM (mali müşavir yazılımı), ekoCari (ön muhasebe ticari paket programı), Banka Bakiyem, uyumYEDEK, AHTAPOT dahil 30’u aşkın yazılım ürünü bulunuyor.
Dijital dönüşüm artık geleceğin reçetesi olarak belirtiliyor. Covid-19 nedeniyle, e-ticaret imkanıyla market alışverişleri yapılıyor, sağlıkla ilgili gelişmeler online olarak takip ediliyor, faturalar için matbuya dokunmak zorunda kalınmadan ödemeler gerçekleştiriliyor. İnternet erişiminin olduğu her yerde mekan bağımsız olarak, işletmeler artık ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Yıllık gelirlerinin yaklaşık yüzde 30’unu Ar-Ge ve inovasyona ayırdıklarını söyleyen Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet
Önder, “Uyumsoft yaşadığı tüm krizlerden büyüyerek çıkıyor. Ar-Ge ve inovasyona daha fazla odaklanarak, bulut ve mobil tabanlı yeni ürünlerimizi çıkarıyoruz” diyor.
Gelecek dönem hedeflerine ilişkin de açıklama yapan Önder, “Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir şirket olduğumuz için, krizler sırasında da büyüyerek ve güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl covid-19 olmasına rağmen ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. 2021 yılı krizin süreceği bir yıl olsa da, yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde bir büyüme hedefliyoruz. 2021 ve devam eden yıllar global pazarlarda atak yıllarımız olacak. Bugün itibariyle, bulut ve mobil ağırlıklı yazılım ürünlerimiz, ülkemizin yanı sıra Avrupa’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Asya’ya kadar birçok ülkede kullanılıyor. Önümüzdeki süreçte, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bulunduğumuz coğrafyada yeni ofisler açarak ve yeni iş ortaklıkları yaparak, 2025 yılına kadar yaklaşık 10 ülkede satış kanalı yapılanmasını tamamlamayı planlıyoruz” diyor.
GELECEĞIN IŞ MODELI: “EKOSISTEM” YAPILANMASI
Bugün ve gelecekte ekosistem içinde yer alan firmaların ayakta kalacağının altını çizen Önder, “İçinde bulunduğumuz dönem firmaların tek başlarına değil, ekosistemleri ile birlikte iş yapabileceği bir dönem” diyor. Geleceğe hazır olabilmenin koşullarından birisinin “ekosistem mücadelesi” olduğunu belirten Önder, Uyumsoft olarak ekosistemlerinde yer alan iş/ çözüm ortaklarının sayısını artırmayı planladıklarını söylüyor.
2021yılında Anadolu’nun farklı illerinde bölge ofisleri açmaya devam edeceklerini açıklayan Önder, Anadolu’nun bilişim vadisi olmasına önderlik etme hedefiyle yola çıktıklarına değiniyor ve şöyle devam ediyor: “Anadolu sadece ülkemizin değil, dünyanın bilişim vadisi olabilir ve bu noktada Türk yazılım firması olarak Anadolu’ya yatırım yapmaya ve ülke geneline ‘dijital uzmanlar’ yetiştirmeye ve istihdam etmeye devam edeceğiz.”
UYUM AKADEMI ILE ÜCRETSIZ ONLINE EĞITIMLER
Uyum Akademi’de düzenlenen ücretsiz eğitimlerle, çalışanlarına, iş ve çözüm ortaklarına, müşterilerine, üniversite öğrencilerine ve iş dünyasına teknoloji dünyasında sahip oldukları entelektüel birikimi aktarmaya devam ettiklerini ifade eden Önder, yılda 500’e yakın teknoloji/yazılım ağırlıklı ücretsiz online eğitim düzenlediklerini belirtiyor. Her yıl açtıkları “Stajer Akademi” hakkında da bilgi veren Önder, mühendislik fakültesi öğrencilerine ERP başta olmak üzere yapay zeka, süreç yönetimi gibi konularda teori ve pratik eğitimleri vererek sektöre önemli oranda istihdam oluşturduklarını söylüyor.
Teknolojideki gelişmeyle birlikte yeni fırsatlar dönemine girildiğinin altını çizen Önder, “Günümüzde, teknolojinin içine girmediği sektör ve sosyal yaşam alanı kalmadı. Her yerde teknoloji, teknolojiye entegre olan ürünler ve iş süreçleri konuşuluyor. Teknoloji, iş süreçlerinin içine ne kadar giriyorsa, o sektörler ve o işler de o kadar büyüyor ve rekabette farklı bir noktaya geliyor. Dolayısıyla, bilişim sektörüyle etkileşimde olan
tüm sektörler / firmalar alanlarında fark yaratıyor. Günümüzde bilişim firmaları olarak bizler, sadece kod üreten ve bunları pazarlayan olmaktan öte, iş geliştiren, ilişki geliştiren, inovatif düşünen, inovasyonu ve Ar-Ge’yi destekleyen konumdayız. 5G teknolojisiyle beraber, bütün sektörlerde bir kırılma meydana gelecek. Birçok sektör, teknolojinin bu yıkıcı etkisiyle zayıflarken, birçok yeni sektör de ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu dönem, yeni fırsatlar dönemi ve fırsatları çok iyi yönetmeliyiz. Bunun için finansmanla, Ar-Ge’yle, inovasyonla ve insan kaynağı ile iyi entegre olmak gerekiyor. Özetle, içinde bulunduğumuz bu dönem, iş birliği ve pazarı domine ederek ele geçirme dönemi. Bu dönemin içinde, hızlı, çevik ve atak olmak önemli. Bu yıl ve gelecek yıllarda, fırsatlar oldukça fazla ve bu fırsatları görerek yatırım yapmamız gerekiyor” diyor.