Paketli Yemekte Abonelik Pazarı Büyüyor

By Fortune Türkiye

Abonelik yöntemiyle ev ve işyerlerine paketli yemek servisi veren Meal Box, beş yıl önce kurduğu temassız sistem sayesinde, pandemi döneminde olduğu gibi bugün de ilgi görüyor. Uyguladığı özel hijyen zinciri ve temassız teslimat sistemiyle özellikle iş yerlerinin tercihi olan Meal Box’ın yaptığı araştırmalar ve tahminlerine göre, pandemiyle değişen yemek alışkanlıkları; paketli yemek aboneliği pazarının son bir yılda önceki yıla göre 10 kat büyüdü. Son bir yılda 125 bin yeni abone kaydedildi.

Meal Box CEO’su Murat Demirhan

Pandemi, insanların hayatında birçok şeyi değiştirdi. En başta restoranlar, eğlence merkezleri gibi işletmeler bu süreçten etkilenirken bir yandan da farklı iş alanlarında fırsatlar ortaya çıktı. Dijital çağa ayak uydurabilen tüm sektörler için bir şahlanma dönemi olan pandemi, yemek sektörünün de değişimine neden oldu. Hijyen sebebiyle mutfaklarını kapatan ya da dışarıdan aldığı taşıma yemek hizmetine güvenemeyen işyerleri, ofise kademeli gelen çalışanları için abonelik yöntemiyle hizmet veren soğuk ve sıcak teslimat alternatifi bulunan paketli yemek hizmetine geçiş yaptı. Pandemiyle başlayan ilgi yeni normalde de hız kesmedi.

Paketli yemek pazarında 10 katlık büyüme

Meal Box’ın paketli yemek abonelik pazarı ile ilgili bilgi bankasında toplanan verileri düzenleyerek elde ettiği sonuçlara göre; 2020’de pazar 10 kat büyüdü. Markanın CEO’su Murat Demirhan, “Bu pazardaki aboneleri ağırlıklı olarak çalışanlar oluşturuyor. Çalışma düzenin değişmesiyle birlikte bu hizmete olan ilgi yeni normalde de devam ediyor. Bu süreç tamamen hayatımızdan çıktığında da devam edecektir kanısındayım. Tüm verileri analiz ettiğimizde tahminimiz; tüm pazarda 2020’de yeni abone sayısında 125 bin kişilik artış oldu. Sadece Meal Box’ın müşteri iletişim merkezimize gelen çağrılarda ve site trafiğinde de yine 10 katı artış kaydettik. En iyi hizmeti vermek amacıyla abonelerimizi daha iyi tanımak istedik ve bir araştırma yaptık. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı” dedi.

Pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Barem’in yaptığı araştırmaya göre, çalışanların yüzde 26’sının, şirketinde herhangi bir öğle yemeği uygulaması bulunmuyor. Çalışanların yüzde 28’i ise öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor. Araştırma sonuçları çalışanlar için öğle yemeği alanında ciddi bir boşluk olduğunu gösteriyor. Şirketinde kendi mutfağı olmayan ve dışarıdan yemek uygulamasını tercih etmeyen çalışanlar, pandemi döneminde abonelik sistemine odaklı paketli yemek hizmetine yöneldi.

Meal Box CEO’su Murat Demirhan; “Çalışanların dışardan yemek siparişi verme konusundaki güvensizliği pandemi döneminde daha da arttı ve yemekte aradığı ilk kriter hijyen oldu. Söz konusu sağlık olunca, ne yenildiğinin, masaya gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğinin önemi de arttı. Tüm bunlar işverenleri de çalışanları da izleyecekleri yemek politikası konusunda çıkmaza soktu, farklı çözümleri beraberinde getirdi. Bu çözümlerin başında paketli yemek aboneliği geliyor. Hijyen, lezzet ve fiyat avantajları açısından bu süreçte oldukça ilgi görmeye başlayan paketli yemek hizmeti kendi mutfağı olmayan şirketler tarafından yakın zamanda en fazla kullanılan model olacak ve pazar daha da büyüyecektir. Özetle, paketli sıcak yemek aboneliği pandemide işverenlerin ve çalışanların hayatını kurtaran seçenek oldu” dedi.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...