​750 bin yabancı hasta 5,6 milyar dolar bıraktı

By Fortune Türkiye

Geçtiğimiz ay, Arap pazarının en önemli medya grubu olan MBC de, yayına giren sağlık programı “Visit to be Treated” tüm dünyada ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Türk yapımı dizilerden sonra Arap dünyasında yayınlanmaya başlayan, ilk Türk sağlık programı “Visit to be Treated” sayesinde binlerce Arap hasta, Türkiye’ye gelerek kendilerini Türk doktorlarına emanet ediyorlar. 

PRS Medya tarafından hazırlanan programda, Arap ülkelerinden gelen hastaların, Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş hastanelerinde tedavi oluş süreçleri anlatılıyor. Organ naklinden, en zor kanser türlerinin tedavisine, Dahiliye’den Cildiye’ye, Kadın Hastalıkları ve Doğum’dan Nöroloji’ye, Diş Hastalıkları’ndan, Kulak Burun Boğaz’a, Saç Ekimi ve her türlü Estetik uygulamalara kadar tüm sağlık sorunlarının ele alındığı programda gerçek vakaların iyileşme süreçleri ekrana taşınıyor. Programın bu özelliği nedeniyle,  benzer rahatsızlıkları olan binlerce Arap, şifa bulmak için Türkiye’deki hastanelere başvuruyor.

PROGRAM SAYESİNDE İYİLEŞİP ÜLKESİNE DÖNEN POLİS MEMURU MUHAMMED SALİH’İN HİKAYESİ:
Bahreyn de yaşayan, 35 yaşındaki Muhammed Salih görev sırasında arabasına atılan bir molotof koktyl ile ciddi bir şekilde yaralandı. Saldırı sonucu vucudunun 3/4’ünde büyük yanıklar oluştu. Tedavisi için Turkiye’yi tercih eden Salih’in tedavisi için  Kök hücre yöntemi uygulanmasına karar verildi.  Kök hücre yönteminde gerekli olan hücre vücudundan alinarak tedavisine başlandı ve tum tedavi sureci Visit To Be Treated programinda MBC izleyicileri ile buluşturuldu. Dünyada az sayıda  hastanede uygulanan kök hücre yöntemi için Türkiye’ye gelen Muhammet Salih, programda yaşadıklarını ekrana taşıyarak, Türk doktorlarına olan güveni sayesinde hızlı bir şekilde iyileşerek ülkesine geri döndü.

750 BİN YABANCI HASTA 5,6 MİLYAR DOLAR BIRAKTI 
Yapımcı PRS Medya yetkilisi Tayfun Çelik: “Yabancı ülkelerde yayınlanan “Visit to be Treated” gibi programların, reklam filmleri ve tanıtımların Türkiye’deki sağlık sektörüne büyük bir geri dönüş sağladığını” belirtti. Ayrıca Sağlık Turizmine yönelik yurt dışı tanıtımların ekonomi bakanlığımızın “döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi” tebliği çerçevesinde, teşvik kapsamında olduğunu ekledi. 
2015 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden 750 bin kişi ülkemize gelerek tedavi oldu. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne göre Yurt dışından tedavi için gelen hastaların çoğunu Araplar oluşturuyor. Arap ülkelerinden gelen insanlar, Müslüman bir ülke olması nedeniyle de Türkiye’yi ikinci evleri gibi görüyor. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin açıklamasına göre geçen yıl ülkemiz sağlık turizminden 5.6 milyar dolar gelir sağladı. Sağlık turistinin, tatilciden 10 kat fazla, yani 8-10 bin dolar arasında döviz bıraktığı belirtildi.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...