Çığır açan bir organizasyonu başlatmak. Daha iyi bir kuantum bilgisayar inşa etmek. Şirket kurup halka arz etmek… Fortune Türkiye’nin 2021 – 40 Yaş Altı 40 üyeleri kesinlikle hangi işlerde nerelerde başarılı olacaklarını çok iyi biliyor. Bu yılki 40 Yaş Altı 40 için daha üretken olmanın genellikle önceden plan yapmak ve görevleri mümkün olduğunca çabuk tamamlamak anlamına geldiğini keşfettik. Çalışma ve seyahat tarzımızdan yiyecek satın alma ve birikimlerimizi yatırıma çevirme şeklimize kadar her şeyde muazzam bir değişim oldu. Bu yılın 40 Yaş Altı 40 listesi, küresel pandemi deneyimini şekillendiren ve bir sonraki adımın yolunu açan girişimcileri, etkileyicileri ve yöneticileri öne çıkarıyor. Ayrıca başarılarıyla dikkat çeken isimler, sağlıktan giyilebilir teknolojilere, tarımdan finansa uzanan geniş bir alanda hayata geçirdikleri iş fikirlerinin temsilcisi olarak listede yer alıyor.
—ŞULE LALELİ
-
Zeynep Dağlı Kastro
Momento, Kurucu -
Şerif Tosyalı
Tosyalı Toyo, YK Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi -
Selen Şenal
Algae Biodiesel, Kurucu -
Selçuk Atlı
Bunch, Kurucu Ortak -
Rudi Dökmecioğlu
Tmob, CEO -
Orhun Canca & Umutcan Savcı
Aposto, Kurucu Ortaklar -
Onur Güdü
Laska Enerji, Kurucusu -
Nisan Ak
Orkestra Şefi -
Mete Gazoz
Okçuluk Sporu Şampiyonu -
Mert Karslıoğlu
Ecording, Kurucu Ortak -
Mehmet Emekli – Samet Köse
Local Greens, Kurucu Ortaklar -
Kuntay Aktaş
BTech Innovation, CEO/ YKB -
Kerem Deveci
Deveci Technology Kurucusu -
Kadir Demircioğlu
Thread in Motion, Kurucu -
Kaan Günay& Onur Kardeşler
Firefly, Kurucu Ortaklar -
Kaan Altınkılıç
Altınmarka Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahve Dünyası CEO’su -
Eren Bali
Udemy ve Carbon Health, Kurucu -
Duygu Yılmaz
Biolive, Kurucu Ortak-CEO -
Dr. Naşide Gözde Durmuş
Bilim İnsanı -
Dr. Duygu Özmadenci
Bilim İnsanı -
Doğukan Gözeten
Kobaküs, Kurucu Ortak -
Dilara Keçeci ve Aslan Yerdelen
Teleporter, Kurucu Ortaklar -
Cihat Ersin Aydın & Sadriye Görece
BlindLook, Kurucu Ortaklar -
Canan Dağdeviren
Bilim İnsanı -
Buse Berber Örçen
Nanomik, Kurucu Ortak ve CEO -
Batuhan Özcan
Syntonym, Kurucu Ortak -
Başak Sucuka
Givin, Kurucu -
Asude Altuntaş
Twin, Kurucu Ortak ve CEO -
Arda Helvacılar
Sertifier, Kurucu -
Ahmet Onur
Kolektif House, Kurucu Ortak ve CEO -
A. Mehmet Tara
Enka İnşaat, İcra Kurulu Üyesi
Zeynep Dağlı Kastro
Momento, Kurucu
Şerif Tosyalı
Tosyalı Toyo, YK Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi
Amerika George Washington Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra işlerin başına geçen Tosyalı, başarılı işlere imza atarak şirketin yurtdışında önemli konuma gelmesini sağladı. Genç, dinamik ve üretken kimliğiyle yenilikler peşinde koşan Tosyalı, Toyo Kohan ile Tosyalı Holding’in arasında gerçekleşen iş ortaklığında stratejik süreçleri yönetti. Fortune 500 şirketi olan Tosçelik Profil ve Sac End. A.Ş’nin 2020 cirosu yaklaşık 12 milyar TL olarak gerçekleşti.
Selen Şenal
Algae Biodiesel, Kurucu
İklim krizi sorunundan yola çıkarak kurulan Algae Biodiesel, endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak, bu atıklardan karbon negatif mikroalgal biyoyakıt üretimi yapıyor. Üretilen biyodizel dizel motorlarda modifikasyonsuz şekilde kullanılabiliyor. Yakıt özellikleri petrol-dizeliyle aynı kalitede özellik gösteriyor. Küresel ısınmayı azaltmak için atık suları ve baca gazlarını arıtarak mikroalglerden biyoyakıt ve kimyasal üretimi yapan ALGBIO; üretim hacmini 4 tona çıkardı, US EO tarafından ‘Globalde Sosyal Etki Yaratan Girişim’ ve Hello Tomorrow tarafından ‘Deep-Tech Pioneer’ seçildi.
Selçuk Atlı
Bunch, Kurucu Ortak
2020’de kurucu ortağı olduğu Bunch uygulaması ile 20 milyon dolar yatırım alan Atlı, Vadi’de başarısıyla da adından söz ettirdi. Bunch uygulaması, İOS ve Android’de mobil oyun oynarken görüntülü sohbet edilebilen bir uygulama. Pandeminin başından beri kullanımında artış gören uygulama, oyun oturumlarında ve hangout’larda yüzde 62 artış gördü.
Rudi Dökmecioğlu
Tmob, CEO
2009 yılında Tmob’u kuran Dökmecioğlu, “Thinks mobility” anlamına gelen Tmob ile şirketlere yeni bir dünyada yenilikçi ve dijital olma fırsatı sağlıyor. Kurumlara, dijitalleşirken iş yapış şekillerini dönüştüren yenilikçi çözümler sunuyor. Dijital, yenilikçi, akılcı, pratik ve uygulanabilir çözümlere odaklı. Mobilite dönüşüm ihtiyaçlarına uçtan uca çözümler sağlıyor. Bugün, İstanbul’da ve ABD’de Kaliforniya, Palo Alto’daki ofislerden uluslararası pazarlarda bankacılık, telekomünikasyon, seyahat ve online perakende sektörlerine hizmet veriyor. Yenilikçi ve inovatif ürün ve hizmet portföyünde , Mobil Finansal Servisler Platformu (MFS Platform), Bulut Tabanlı Dijital Hizmetler yer alıyor.
Orhun Canca & Umutcan Savcı
Aposto, Kurucu Ortaklar
Teknoloji ve medya girişimi Aposto, çekirdek turda HiVC liderliğide liderliğinde 2.2 milyon dolar değerlemeyle 500 bin dolar yatırım aldı. Eylül 2019’da kurulan Aposto!, yeni nesil medya teknolojileri ve uçtan uca yayıncılık çözümleri geliştiriyor. 120’den fazla bağımsız yayıncının yer aldığı platformuyla kullanıcılarına bütünlüklü okuma-dinleme deneyimi sağlıyor. Sosyal medyanın kaosundan uzak, yalnızca teyit edilmiş içeriklerin derlendiği, farklı perspektiflerin bir arada sunulduğu medya deneyimi başarılı girişimlerden biri.
Onur Güdü
Laska Enerji, Kurucusu
Onur Güdü’nin çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla öne çı- kan girişim, ömrünü tamamlamış lastikleri ileri dönüştüren yüksek teknolojiyi içeriyor. Laska; geri kazanılmış karbon siyahı (rcb) üzerine sürdürdüğü Tofaş-Fiat iş birliği ile birlikte otomotiv sektörü için kauçuk parça üretiminde kullanılabilecek nitelikte karbon siyahı üreten dünyadaki iki girişimden birisi oldu. Bileşenlerine ayırma işlemi için termal bozundurma yöntemlerini kullanan Laska Enerji, lastiklerden hem sıvı ürün hem de aynı anda bir katı ürün elde edebiliyor.
Nisan Ak
Orkestra Şefi
Türkiye’nin üçüncü kadın orkestra şefi. Türkiye’de güzel sanatlar alanında kendini geliştirdikten sonra Indiegogo’dan başlattığı yardım kampanyası sayesinde ABD’de orkestra şefliğinde master eğitimi aldı. Şimdiyse doktora seviyesinde eğitim alarak kendini geliştirmeye devam edip çeşitli orkestralarla sahneye çıkıyor.
Mete Gazoz
Okçuluk Sporu Şampiyonu
2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye 2020 Olimpiyatları’nda ilk altın madalyayı getirdi. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu. Uluslararası spor kariyerine 2013 yılında başlayan Gazoz, Dünya Okçuluk Federasyonu’nun gelecek vaat eden beş okçusu arasında gösteriliyor.
Mert Karslıoğlu
Ecording, Kurucu Ortak
Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştirdi. Bireysel çevre bilincini arttırmaya yönelik teknolojik yöntemler geliştiren bir sosyal girişim olan Ecording ile Karslıoğlu, ecoDrone teknolojisi geleneksel dikim yöntemlerinden 55 kat daha hızlı dikim yapılmasını sağlayan teknolojileri geliştiriyor. Türkiye’nin ve dünyanın karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknoloji – leri geliştiren ecording; geliştirdiği ecoDrone’lar ile bugüne dek 3,3 milyon tohum topunu toprakla buluş – turdu ve 2021 itibarıyla üzerinde ecoDrone etiketi bulunan 4,5 milyondan fazla ürünle tüketicilerin uzaktan doğaya dokunmasını sağladı.
Mehmet Emekli – Samet Köse
Local Greens, Kurucu Ortaklar
Topraksız tarım olarak bilinen hidroponik yetiştirme yöntemi ile üretim yapan Local Greens girişimi, büyük şehirlerde modern teknolojik yöntemlerle doğa dostu tarım yapmayı hedefliyor. 2020 yılında kurulduğundan beri 100 binden fazla ürün üreten Local Greens, klasik tarım yöntemlerine kıyasla 18 milyon litre su tasarruf edilmesini sağladı. Şirket, bu tasarrufla birlikte yine geleneksel tarım yöntemlerine göre yılda 10 kat daha fazla ürünü % 90 daha az su kullanarak üretiyor. Girişim yatırımlarla değerlemesini 1,7 milyon dolara çıkardı.
Kuntay Aktaş
BTech Innovation, CEO/ YKB
Aktaş, ODTÜ Makina Mühendisliği mezunu. 2013’te BTech Innovation’ın kurucuları arasında yer aldı. 3D printing ve tasarım alanında hem yurtiçinde hem de yurtdışında programlara katıldı. Amerika’da ise girişimcilik, networking ve kültürler arası etkileşim eğitimleri aldı. Savunma, havacılık, otomotiv, dental ve kuyumculuk alanlarında faaaliyet gösteren Btech Innovation ile 3D Baskı, AM teknolojisi uygulamaları konusunda uzman.
Kerem Deveci
Deveci Technology Kurucusu
Kadir Demircioğlu
Thread in Motion, Kurucu
Demircioğlu mekatronik mühendisliği bölümünü bitirdi. Tekstil ve mühendisliği aynı noktada birleştirme hayaliyle 2016 yılında ortağıyla Thread in Motion’ı kurdu. Şirketi kurarken temel amaç, tüm endüstrilerdeki operasyonel süreçlerde insan kaynaklı hata payını azaltıp izlenebilirliği artırarak süreçleri hızlandırmaktı. Demircioğlu, girişimcilik mottosunu, akıllı eldivenlerle, özellikle çalışanların aktif rol aldığı lojistik ve üretim süreçlerinde giyilebilir teknolojilerin gücünü kullanarak hata olasılığını azaltmayı ve verimliliği artırmak olarak ifade ediyor.
Kaan Günay& Onur Kardeşler
Firefly, Kurucu Ortaklar
Uber, Lyft ve taksi sürücülerinin araçlarının üzerine yerleştirdikleri ekranlarla, markalara
lokasyon bazlı dijital reklam imkanı sunarak, markaların müşterilerine doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmasını sağlayan Firefly, 2017 yılında Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kuruldu. Firefly teknoljisi ile markalara dinamik içerik, ölçümleme, yatırım getirisi hesaplama gibi bir çok özellik sunarken, sürücüler içinde ek gelir kanalı yaratıyor. Şimdiye kadar Google Ventures, Industry Ventures ve NfX gibi yatırımcılarından yatırım alan Firefly, 120 kişilik takımı ile Amerika’da 6 şehirde hizmet veriyor.
Kaan Altınkılıç
Altınmarka Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahve Dünyası CEO’su
Kahve Dünyası olarak büyük şehirlerin yanı sıra otoban mağazalarında, ana caddeler üzerinde mağazalarla büyümeye yönelik stratejiler geliştiriyor. Yurtdışı yatırımlarına ağırlık verdi. Ortadoğu’da mağaza yatırımı gerçekleştirdi. Kahve Dünyası Londra mağazası ve online mağazalar konusunda hayata geçirdiği stratejilerle markayı büyütmek üzere adımlar attı. Pandemide kahve keyfini dijital ortama da taşıyan Altınkılıç, e-ticaret depo alanlarının sayısını artırdı. Operasyonları genişletti.
Eren Bali
Udemy ve Carbon Health, Kurucu
Bali’nin buluşu tam olarak bir çevrimiçi öğrenme ve öğretme pazarı. 2010’dan bu yana 200 ülkede 1,7 milyondan fazla öğrenci kaydoldu. Bugün milyar dolarlık bir şirkete dönüşen Udemy’den sonra Bali, Amerika’nın sağlık sistemini baştan aşağı değiştirecek tele-sağlık uygulaması Carbon Health ile Silikon Vadisi’ndeki yüzlerce büyük yatırımcının odağında. Bali, bugünlerde son üç yılda yüzde 40 oranında büyüyen ve 2020’de 45 milyon dolardan fazla gelir getiren Carbon Health girişimiyle Amerika’da sağlık sistemindeki eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik stratejilere odaklı.
Duygu Yılmaz
Biolive, Kurucu Ortak-CEO
Uluslararası ölçekte başarıya sahip olan Biolive, 2016’da İstanbul Teknik Üniversitesi Kuluçka merkezinde Duygu Yılmaz, Ahmet Fatih Ayaş ve Mehmet Emin Öz tarafından start-up olarak kuruldu. 2017’de Vestel Ventures’dan Ar-Ge yatırımı alarak şirketleşti. 2020 yılının Şubat ayında ise Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarının ve CHS Endüstriyel Makine’nin olduğu bir yatırım ağından 30 milyon dolar şirket değerlemesiyle, üretim kapasitesinin artırılması için Seri-A yatırımı aldı
Dr. Naşide Gözde Durmuş
Bilim İnsanı
Durmuş, bilim insanı ve genetikçi. 2013 yılında Brown Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisliği doktorasını bitirdikten sonra Stanford’da doktora sonrası çalışmalarına başladı. Durmuş’un araştırmaları, nano ve mikro teknolojilerin kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayı tehdit eden sağlık problemleri üzerine uygulamaları üzerine yoğunlaşıyor. Amerika’da sadece 10 genç bilim insanına verilenBurroughs Wellcome Fund (BWF) Career at the Scientific Interface ödülünün de sahibi.
Dr. Duygu Özmadenci
Bilim İnsanı
İstanbul Üniversitesi’nde biyoloji üzerine eğitim alan ve ardından Fransa’da kanser araştırmaları üzerine yüksek lisans ve doktora yapan Dr. Duygu Özmadenci, San Diego Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezi’nde yumurtalık kanser hücrelerini çoğaltan Fokal Adezyon Kinaz (FAK) aslı protein ile ilaçlı mücadele yöntemini buldu. Yaptığı bu keşif, Ovarian Cancer Research Alliance’ın (OCRA) her yıl bu konuda araştırma yapan on bilim insanına verdiği “Ann and Sol Schreiber Mentored Investigator Award”a layık görüldü.
Doğukan Gözeten
Kobaküs, Kurucu Ortak
Kobaküs girişimi şirketlerin tüm banka hesaplarını tek bir ekran üzerinden yönetmesini ve muhasebe sistemine otomatik olarak bağlanıp verilerin işlenmesini sağlıyor. Kurumsal firmaları büyük ölçüde rahatlatacak ve onların finansal asistanı olacak yapay zekâ modülleri geliştiren Gözeten, Blockchain üzerine çalışıyor. Başta İngiltere olmak üzere, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Mısır’daki bankaları sistemin entegre eden Kobaküs, yurt dışında da şubesi olan kurumsal bir Türk şirketinin sadece Türk bankalarını değil, aynı zamanda Avrupa’daki bankalarını da entegre ederek tüm banka hesaplarını tek ekrandan yönetiyor.
Dilara Keçeci ve Aslan Yerdelen
Teleporter, Kurucu Ortaklar
Bir sosyal oyun video izleme platformu olan Teleporter, hikayesine 2015’te İTÜ Çekirdek’te başladı. World of Gamers ile tüm dünyadan oyunseverlerin bir araya gelip birlikte çeşitli oyunlar oynayabileceği, oyun yayınlarını izleyip canlı e-spor etkinliklerine sanal olarak katılabilecekleri, kendileri gibi diğer insanları bulup birlikte iyi vakit geçirebilecekleri massively multiplayer online bir VR evrenini inşa etti. Sanal gerçeklik teknolojisini temel alan ve kullanıcılara gerçek zamanlı ortam deneyimi yaşatmayı hedefleyen Teleporter, bugüne dek Türkiye’den ve Silikon Vadisi’nden 1 milyon doların üzerinde yatırım aldı ve dünyanın her yerinden on binlerce kullanıcıya ulaştı.
Cihat Ersin Aydın & Sadriye Görece
BlindLook, Kurucu Ortaklar
BlindLook girişimi, görme engellilerin dijital çağda özgürleşmesini sağlıyor. Ses odaklı teknolojileri ile birlikte markaların ürün ve hizmetlerini görme engelliler için seslendiriyor. BlindLook yüzde 80 görme odaklı dünyayı yüzde 100 ses odaklı bir dünyaya çeviriyor. BlindLook girişimi 20’yi aşkın kurumsal marka ile işbirliği yaptı. Bu markalar arasında; Google, Toyota ve Coca-Cola gibi global markalarda yer alıyor. Blindlook, görme engelliler için eşit, erişilebilir ve engelsiz bir dünya inşa etmek üzere mottosuyla hareket eden önemli girişimlerden biri.
Canan Dağdeviren
Bilim İnsanı
Canan Dağdeviren, medikal teknoloji alanında üzerinde uzun uğraşlar verdiği pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi ve bu buluşu ile bilim dünyasına farklı bir boyut kazandırdı. MIT Üniversitesi’nde görevli Dr. Dağdeviren, daha önce ALS hastalarının konuşmasını sağlayan önemli bir cihaz geliştirerek adını bilim dünyasında duyurmuştu. Dağdeviren şimdi de 2021 Ulusal Bilim Vakfı Fakültesi Erken Kariyer Geliştirme Programı (KARİYER) ödülünü ve 3 M Tenürsüz Fakülte Ödülü’nün sahibi oldu.
Buse Berber Örçen
Nanomik, Kurucu Ortak ve CEO
Gıdaların raf ömrünü artırmak ve farklı etkilere karşı korumak amacıyla kullanılan bütün kimyasallara alternatif doğal koruyucular üretiyor. Örçen, 2019’da Nanomik’in faaliyetlerini Tarım ve Food Supply Chain diye ikiye ayırdı. Şu an satışta dört ürün yakın zamanda sekiz ürün piyasaya girecek. Şirketin iki patent başvurusu var. Nanomik, şimdiye kadar deep-tech ödülü dahil 20’nin üzerinde ödülün sahibi oldu ve 25 bin tonun üzerinde gıdayı korudu. Nanomik, 2020’de Kolombiya’da doğayı mimik eden teknoloji şirketlerinin yer aldığı Biomimicry Enstitüsü’nden Climate Launchpad ve Biomimicry Enstitüsü tarafından Ray of Hope Prize’a aday gösterildi.
Batuhan Özcan
Syntonym, Kurucu Ortak
Dijital çağın en büyük sorunlarından biri olan veri mahremiyeti üzerine çalışmalar yapan Syntonym, anonimleştirdiği verileri şirketlerin kullanımına sunarak veri mahremiyeti sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor. Robotlardan drone’lara ve otonom araçlara kadar bütün yüksek teknoloji ürünlerinin geliştirilmesindeki en önemli bileşen olan görsel verilerin veri regülasyonları ile insanların mahremiyetine zarar vermeden toplanıp işlenebilmesi için verilerin yapısal ve işlevsel kayba uğramadan anonim hale getirilmesi ihtiyacı üzerine şekillenen girişimlerden biri.
Başak Sucuka
Givin, Kurucu
Sucuka, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu. Kariyerine uluslararası bir şirkette satış pazarlama alanında başladı. Nisan 2017’de Türkiye’nin ilk kaynak geliştirme mobil uygulaması Givin’i kurdu. Bu uygulamanın amacı, kişilerin kullanmadıkları eşyaları ya da markaların promosyon olarak verebilecekleri ürünleri STK’lar için bağış karşılığında satmak. Eğitime bir şekilde destek sağlamak. Givin, şu an 10 STK’ya bu konuda destek sağlıyor.
Asude Altuntaş
Twin, Kurucu Ortak ve CEO
Altıntaş, Stanford Üniversitesi’nde Social Entrepreneurship programına katıldı. Twin, şimdiye kadar 2,4 milyon dolar gelir elde etti. 400 bin çocuğa ulaştı. Perakende de 15 farklı ülkede, 35 satış kanalında, 6 farklı set satıyor. Aynı zamanda University College London ile okullar için 36 haftalık yapay zeka müfredatı geliştirdi. Genel merkezini Londra’ya taşıyan şirket, global büyümeyi hızlandırmak için 1,5 milyon sterlinlik yatırım turunda.
Arda Helvacılar
Sertifier, Kurucu
Helvacıları’ın hayata geçirdiği girişim Sertifier, eğitim ve yetkinlik verilerine odaklı. Dijital sertifika süreçlerinin tamamı tek bir platform üzerinden yönetiliyor. Sertifier, bu alanda hem kurumsal müşterileri için hem de sertifikalarını dijital ortamda kolay erişilebilir şekilde kullanmak isteyen kullanıcıları için kolaylıklar sağlıyor. Sertifier 30 binin üzerinde yetkinlik bulunduran kütüphaneye sahip. ABD, Kanada, İngiltere, Fransa ve Hindistan gibi ülkelerin başta olduğu 79 farklı ülkeden 1000’den fazla kurumsal abone kazanmış durumda.
Ahmet Onur
Kolektif House, Kurucu Ortak ve CEO
Onur, 2015’te arkadaşlarıyla birlikte Sanayi Bölgesi’nde Kolektif House’un ilk merkezini açtı. Pandemide ofis çözümleriyle sektöre öncülük etti. Kolektif House, startup’lardan kurumsal şirketlere, global firmalardan butik ajanslara kadar farklı ölçek ve sektörden binlerce markaya stratejik yaklaşımlarla hibrit çalışma alanı çözümleri sunuyor. Kolektif House, kurduğu ekosistem içerisinde Türkiye’de yıldan yıla yapılan tüm VC ve erken aşama girişim yatırımlarının yüzde 25’ine de ev sahipliği yapıyor.
A. Mehmet Tara
Enka İnşaat, İcra Kurulu Üyesi
Tara ailesinin 3. kuşak yöneticisi. Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı. ABD Wentworth Institute of Technology-İnşaat Mühendisliği mezunu. 2006-2012 yılları arasında Enka İnşaat’ın Rusya projelerinde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra 2012 yılında Türkiye’ye döndü ve 29 yaşında CEO oldu. Son 20 yılda ENKA, dünyayı kapsayan projelerde Cezayir ve Nepal’den Ekvator Ginesi, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda’ya kadar uzanan geniş coğrafyada pek çok inşaat projesine imza attı.