2024 “Değerli Metaller Yılı” Olacak

By Fortune Türkiye

Altın, gümüş ve platin bu yıl büyük sıçramalar kaydetti; stratejistlere göre, değerli metaller gelecek aylarda da rekor düzeylerde seyretmeye devam edecek. 

ABD enflasyon verilerinin beklenenden daha düşük gelmesi FED’in faiz indirimi ihtimalini artırdığından, değerli metallerin fiyatlarının daha da tırmanması bekleniyor. 

Altın fiyatları üç haftalık bir yükselişin ardından geçen gün durağanlaştı ancak gümüş fiyatları son üç yılın en yüksek seviyesinde, platin de bir yılın zirvesine erişti.

Saxo Bank’ın stratejistleri, altın fiyatlarının yakında 2,400 dolar seviyesini test edebileceğini, gümüşüm 30 dolara yükselebileceğini, platinin de 1,130 dolara erişme potansiyeli olduğunu belirttiler.

Danimarkalı banka, “metaller yılı” temasının son haftalarda ivme kazanmaya devam ettiğini belirterek, altın, gümüş ve bakırı tercih ettiğini kaydetti.

Ayrıca ROTH Capital Partners’taki analistler de, altın ve gümüş fiyatlarının gelecek aylarda daha da yükseleceğini öngörüyorlar.

ROTH Capital Partners baş teknik stratejist JC O’Hara, altın fiyatının “daha yükseğe çıkma ve nisan ayındaki tepe değerleri de aşma”yı hedeflediğini kaydetti. Analiste göre, altın ons fiyatında 2600 dolar seviyesi görülebilir.

O’Hara’ya göre, gümüş fiyatı ise eğer 30 dolar seviyesini kırabilirse, “35-37 dolara kadar çıkabilir. (Kaynak: cnbc.com)

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...