Zeka küpünün muhteşem dönüşü

0
96

Teknolojinin bu derece hız kazanmadığı yıllarda gözde olan zeka küpü ya da asıl adıyla Rubik Küp geçen yıl yeniden muhteşem bir dönüş yaptı.

“Le Figaro” gazetesinde yer alan haberde, oyuncağın dağıtımcısı olan Win Games’in geçen yıl Fransız pazarında tam 500 bin adet küp sattığı belirtiliyor; bir önceki yıla göre yüzde 70 artış anlamına gelen bu satışların değeri 8,5 milyon euro oldu. Rubik küpüne yönelik ilginin bu yıl da sürmesi bekleniyor. Nitekim yılın ilk altı haftasında satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katlanırken, küp Fransa’da en çok satılan ilk 20 oyuncak arasında yer aldı.

Win Games’in söz konusu markanın haklarını İngiliz Seven Towns’tan satın aldığı 2002 yılına kıyasla, bu rakamlar oyuncak için büyük bir başarı hikayesi sayılır. O dönemde Fransa’daki satış rakamı yalnızca 100 bin olmuştu.

Öte yandan, bu başarı sadece Fransa’yla sınırlı değil. Amerika kıtasında da geçen yıl 6 milyonu aşkın Rübik küpü pazarlandı. Her yerde satışlar çift haneli bir artışa tanık oldu. Şimdiye kadar 400 milyon adet satılmış olan Rubik küpü tüm zamanların belli başlı çok satanlarından biri.