Yunanistan’da Bitcoin devrimi

    0
    52

    Vatandaşların ve işletmelerin sermaye kontrollerinden dolayı para hareketi konusunda umutsuzluğu artarken, çözüm olarak Bitcoin gösteriliyor. BTCGreece Avrupalı bitcoin platformu Cubit ile işbirliği yaparak bu durumu Yunanistan’ın dört bir yanına bin adet bitcoin ATMsi yerleştirerek çözmeyi planlıyor.

    BTCGreece’in kurucusu Thanos Marinos CNBC’ye yaptığı konuşmada ATMlerin süreç plana uygun işlediği varsayılırsa Ekim 2015’te faaliyete geçeceğini aktardı.

    Bitcoin dünyaca tanınmış bir para birimi olarak, Yunan sermaye kontrollerini aşmak için bir yol olarak görülüyor. Ülkede bankamatiklerden günde 60 euronun üzerinde para çekilememesi ve yurt dışına para transferinin yasak olması şirketleri yapacakları ödemeler noktasında büyük zorluğa sokuyor.
     
    BİTCOİN NEDİR?
    Deneysel olarak başlatılmış dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana internet üzerinden kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimi olan Bitcoin teknolojisi, noktadan noktaya dağıtımlı bir ağ üzerinde çalışıyor. Bu yüzden merkezi bir kuruluşa ihtiyaç duyulmuyor. Para oluşumu ve transfer işlemleri ağ üzerinde kollektif olarak gerçekleşen Bitcoin, bu para biriminin oluşmasını sağlayan yazılımın da adıdır.