YSK Başkanı, barajı geçen partileri açıkladı

0
748
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Güven, barajı aşan 4 parti olduğunu söyledi ve bunları AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, MHP ve HDP olarak sıraladı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, HDP’nin barajın altında kalacağı yönünde iddialara, Güven açıklamasıyla birlikte son noktayı koydu.
 

SAdi Güven açıklamasında; “AK Parti, CHP, MHP VE HDP barajı aşan partilerdir. Kesin seçim sonuçları 11-12 gün sonra açıklanacaktır. Vatandaş portalı geçici olarak önceki seçimlerde olduğu gibi kapatılmıştır, işlemler bitince hizmete alınacaktır. Sandık ölçekli seçim sonuçları parti merkezleriyle sorunsuz olarak paylaşılmaktadır. Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 

SEÇSİS GEÇİCİ OLARAK HİZMETE KAPALI
SEÇSİS’te vatandaş portalının bu akşam geçici olarak hizmete kapalı olacağını belirten Güven, “Sandık sonuç tutanaklarının taranıp sisteme alınması nedeniyle SEÇSİS’te vatandaş portalı bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu gibi hizmete kapatılmış olup bu işlem tamamlandığında yeniden hizmet vermeye başlayacaktır. Siyasi partilerin bilişim uzmanlarıyla AGİT temsilcileri SEÇSİS Bilişim Merkezimizde veri akışını takip etmektedirler. Sandık ölçekli seçim sonuçları talep eden siyasi parti genel merkezleriyle eş zamanlı ve sorunsuz olarak paylaşılmakta ve paylaşma devam etmektedir” ifadelerini kullandı.