Yıldız: Hükümetin tek amacı siyasi istikrarı korumak

0
25

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bizler vatandaşımızın beklediği hizmetlere devam edeceğiz. Hizmet odaklı olacağız ve kendi aramızdaki aile içi meseleyi de kendimiz çözmüş, halletmiş olacağız” dedi.

Yıldız, bakanlıkta Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey’i kabul etti. Yıldız, kabulün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine Yıldız, hükümetin tek amacının, siyasi istikrarı korumak olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak da bu istikrarı sürdürmek için katkılar yapmaya devam edeceklerini belirten Yıldız, “Devletin, milletin, hükümetimizin tek bir amacı var. Ülkemizin istikrarını, zor elde ettiğimiz siyasi istikrarı korumak, muhafaza etmek ve onu sürdürülebilir hale getirmek. Çünkü böyle yapmış olmamız halinde birçok sektörde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hele hele Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak Türkiye’nin büyümesine ve ilerlemesine koyacağımız katkılar daha da devam edecek” diye konuştu.

Yıldız, çözüm süreci fırsatını ülke olarak iyi değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Taner Yıldız, şunları kaydetti:

“Biz kazandığımız gücü, ifade gücünü yanımızdakine kullanmadık şimdiye kadar. Bizim üslubumuzda bu var. O açıdan dünkü tartışmayı kastederek söylüyorum, bizler vatandaşımızın beklediği hizmetlere devam edeceğiz. Hizmet odaklı olacağız ve kendi aramızdaki aile içi meseleyi de kendimiz çözmüş, halletmiş olacağız. Türkiye’nin istikrarını hep beraber muhafaza edip AK Parti hükümetlerimizin şimdiye kadar yaptığı bütün çalışmaları daha da artırarak, iyi bir seçim ortamında iyi bir başarıyla inşallah devam etmiş olacağız. Yolumuza devam ediyoruz.”

Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni bir siyasi parti kurma çalışmaları başlattığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, “Biz davası olan insanlarız, bizim davamız ülkemizin davası ve AK Partimizle beraber biz bu yola çıktık. Dikkat ederseniz bugünlerde herhangi bir gerekçeyle AK Parti içerisinde herhangi bir ayrılık noktası oluşturmaya müsaade etmeyeceğiz. Bizler bu işin başından beri yürütücüleriyiz, bu tür cümleleri şiddetle reddediyorum, ciddiye bile almamak gerekir diyorum” ifadelerini kullandı.

“Akkuyu’da takvim içerisinde hareket etmeye çalışıyoruz”
Başka bir soru üzerine, Akkuyu Nükleer Santrali’nin tamamlanmasının takvime göre gerçekleştirilmeye çalışılacağını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

“Bu tür büyük projelerin, 22 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz, tehdit ve fırsatları olur demiştim. 50 milyar ruble, özellikle dolar karşısında değer kaybetmeden önce daha yüksek olan bu para, ocak ayı başında Türkiye’ye geldi. 3 milyar dolar civarında Türkiye’deki bankalara nükleer santralden dolayı para girişi oldu. Yolumuza devam ediyoruz. Bir aksaklık olmazsa nisan ayının ortasında liman ihalesini tamamladıktan sonra temel atmayı düşünüyoruz. Partnerlerimizle bir mütekabiliyet esası içerisinde temel atmayı beraber gerçekleştireceğiz. Bizim bu süreci çok hızlı geçmemiz lazım, dünyanın en modern tesislerinden bir tanesini gerçekleştireceğiz. Bu açıdan yolumuza devam ediyoruz. 4800 megavatlık nükleer güç santralinin devreye alınmasını takvim içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız, bir kısım aksamalar olabilir.”

Santralin yapım aşamasında güvenliğin ön planda tutulduğunun altını çizen Yıldız, “Güvenliğin sanayi ve teknolojik bütün gelişimlerle beraber elektrik üretiminden daha fazla bizim için ehemmiyet oluşturduğunu bilmemiz lazım. Hiç şüphesiz ki gerek depremsellik gerekse diğer konular açısından Türkiye’nin en güvenilir tesisini Akkuyu ve Sinop’ta inşa etmek için inşallah gayretlerimiz olacak” şeklinde konuştu.