Yıldız Holding’ten borçlarını yapılandırma kararı

0
67

Yıldız Holding, kısa vadeli kredilerinin 1 milyar dolarlık kısmını uzun vadeli krediye çevirdi.
Holding’in üç şirketi, Bizim Toptan, Ülker ve Kerevitaş tarafından KAP’a açıklama yapıldı.
“Bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde ana ortağımız Yıldız Holding’in ayrı ayrı ve çok sayıda olan kısa vadeli kredilerinin bir çatı altında toplanarak uzun vadeli bir sendikasyon kredisine çevrilmesi hakkında haberler yayımlanmıştır.” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bu kapsamda bir yerel bankanın liderliğinde çalışmalara devam edilmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz hafta içerisinde Yıldız Holding, bahsi geçen kısa vadeli kredilerden 1 milyar dolar tutarındaki bir kısmın, uzun vadeli bir kredi şekline getirilmesi sürecini başarıyla tamamlamıştır”
Üç şirketin de söz konusu kapsamda kredisinin bulunmadığı belirtildi.
Açıklamalarda şu ifadeler de yer aldı:
“Yıldız Holding yöneticileri, adet olduğu üzere, Grubun 2017 kesinleşmemiş finansal sonuçlarına yönelik bankalar ile olağan toplantısını gerçekleştirmiştir. Yıldız Holding, bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 ciro büyümesi gerçekleştirerek, 2017 yılını 42,3 milyar lira ciro ile tamamlamıştır. Başarıyla büyümeye devam eden işlerin, 2018 yılında da toplamda yüzde 19 büyümesi öngörülmektedir.”
Bunun yanı sıra Bizim Toptan, Ülker ve Kerevitaş’ın 2017 yılını piyasa beklentilerinin üzerinde kapatacağı öngörülürken, 2018 yılına yönelik de çift haneli büyüme hedeflediği belirtildi.