Yıldırım’dan YSK’ya itirazlarla ilgili açıklama

0
39

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 116. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi partisinin genel merkezine girişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Yıldırım, halk oylamasına ilişkin referandum sonucuna itirazlarla ilgili olarak, “Yapılan bu itirazlar Yüksek Seçim Kurulunun değerlendirmesi sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bizim onun üzerine bir laf söylememiz yanlış olur. Bizim işimiz değildir, biz görevimizi yaptık, sandığı milletin önüne getirdik ve milletin kararını vermesini sağladık.” dedi.

Kabine revizyonu iddiaları ile ilgili olarak da Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu seçim sadece anayasa ve hükümet değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. Aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır, biz de AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Mesaj, ‘Tamam, AK Parti’ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor’ diye bize bir de not düşüyor. Bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilatlarımızda gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımlar atacağız.”