Yıldırım: Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz

0
30
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında ‘genel başkan’ ve ‘başbakan’ sıfatıyla ilk kez hitap ederek, “Başkanlık sistemi dahil yeni Anayasa’yı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Gelin, Türkiye’nin, milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde de vaadiniz olan bu yeni Anayasa’yı hep birlikte yapalım. Bu şerefe, bu onura siz de ortak olun. İpe un sererseniz, biz ne yapacağımızı biliyoruz” dedi.

İŞTE YENİ KABİNE

65’inci Hükümet döneminde ekonomiye ve yatırımlara ağırlık verileceğine de dikkat çeken Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni dönemde diğer önemli bir konumuz da ekonomi. Ekonomi çok önemli. Ekonomi demek, banka demek, para demek değil. Ekonomi demek, üretmek demek. Alın terini akıl terine katmak demek. Yatırımların artması için, Türkiye’nin her bölgesine yatırım yapılması için üretimi, istihdamı tüm gücümüzle teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Adeta yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz. Çünkü üretmeyen, iş, aş oluşturmayan, ürettiğini satamayan; ekmeğini büyütemez. Bunu yaparken elde edilen bütün refah, katma değerler vatandaşlarımızın bütün kesimleri arasında mümkün olduğunca adil paylaşımını sağlayacağız. Bunun da tedbirini alacağız. Birinci ve vazgeçilmez önceliğimiz üreterek büyüyen ekonomi olacak. Üreterek büyüye, iş, aş oluşturarak büyüyen bir ekonomi olacak”

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Yeni Anayasa konusunda muhalefet partilerine çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Ben buradan bir şeyi açık olarak sizlerle ve milletimle paylaşmak istiyorum. Seçimle iş başına geçmiş Cumhurbaşkanı’nın milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu Anayasa’ya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir. Boynunun borcudur. Bu sadece Cumhurbaşkanı’mızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek meselesidir. 60-80 darbeleriyle oluşan bu Anayasa ile Türkiye artık yoluna, 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise, bu bedene dar geliyor. Biz inşallah başkanlık sistemi dahil yeni Anayasa’yı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Benim buradaki çağrım şu diğer gruplara. Gelin, Türkiye’nin, milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde de vaadiniz olan bu yeni Anayasa’yı hep birlikte yapalım. Bu şerefe, bu onura siz de ortak olun. İpe un sererseniz, biz ne yapacağımızı biliyoruz”