Yıldırım: Terör örgütünü milletle aramızdan atacağız

0
22

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde, ”Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi” programında konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız. Her türlü ayrımcılık, her türlü ırkçılık asla bizim gündemimizde olmayacaktır. Biz 79 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz,birlikte Türkiyeyiz. Bu bütünlüğe zarar vermek isteyenler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.” dedi. 

“Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz”
Ülkeyi bölmek isteyenlerin asla çözümün bir parçası olamayacağını ifade eden Yıldırım, “Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Terör örgütünü milletimizle aramızdan süpürüp atacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm vatandaştır.” şeklinde konuştu. 

“Terör örgütüyle çözüm olmaz”
Terör örgütüne yönelik operasyonların devam edeceğini belirten Yıldırım, “Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike, ülkenin birliğinin beraberliğinin bozulması, Türkiye’nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar, Türkiye’nin her karış toprağında 79 milyon vatan evladının her birinin gece gündüz, yaz kış gideceği, seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette, terör örgütüyle çözüm olmaz.” diye konuştu. 

“Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlete asla geçit verilmeyecek”
Konuşmasında Fırat Kalkanı Harekatı’na da değinen Yıldırım, “DAEŞ, YPG, PYD terör örgütü ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse o zaman tekrar geri döneriz. Aksi halde ülkemizin güvenliğini korumak, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak bizim en önemli işlerimizden bir tanesidir. Bunun için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek bir projeye, Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek.” ifadelerini kullandı. 

“Terör örgütüne destek verenler yaptıklarının bedelini ödeyecekler”
Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Terörle mücadele devam ederken herkesi davet ettiğimiz zemin, hukuk zeminidir. Vatandaşa belediye hizmeti vermek üzere seçilen herkes hukuka uymak zorundadır. Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahvil edenler mutlaka karşılığını görecekler. Burada, hukuka uygun görev yapan, terör örgütleriyle iş birliğine girmeyen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, yerel yöneticilerin endişe etmesine hiç gerek yoktur. Onlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Ama bütün imkanları, bulunduğu şehre altyapı hizmeti yapsın, üst yapı hizmeti yapsın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktaran, terör örgütüne lojistik destek verenler bu yaptıklarının hesabını verecek, yağma yok.”