Yıldırım: Dolar daha da inecek

0
24

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan’da düzenlenen referandum mitinginde konuştu. buradaki konuşmasında ekonomiye de değinen Yıldırım “dolar 4 lirayı görmüştü. Daha da inecek.” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım şu değerlendirmeyi yaptı; “..Daha düne kadar Türkiye’nin en büyük sıkıntısı terör deniyordu. PKK’ya, FETÖ’ye, DEAŞ’a tarihin en ağır darbesini vurduk. Kandil PKK’nın başına yıkıldı. Kazan, FETÖ’nun başına yıkıldı. El Bab DEAŞ’ın başına yıkıldı. Türkiye bu kararlılıkla birçok kazanım elde edecek. Bir ay öncesine kadar dolar 4 lirayı görmüştü. Daha da inecek. Üst aklın ekonomik kumpasları, oynanan oyunları boza boza geliyoruz. Önümüzdeki günlerde ekonomimiz daha da canlanacak.” 

“YENİ ANAYASAYLA TÜRKİYE TERÖRDEN KURTULACAK” 
Başbakan “Yeni anayasayla Feto örgütü de PKK bölücü örgütü de DEAŞ örgütü de Türkiye’den arınacak, Türkiye artık terörle yaşamaktan kurtulacak. Türkiye, önünü daha net görecek.” dedi. Başbakan “Neler var neler, 7.5 milyon gencimizin siyasete girmesinin önündeki engeli kaldırıyoruz. Siyaset gençleşiyor, renkleniyor, siyasette rekabet oluyor. 

Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarıyoruz. Siz bakmayın ortalığı velveleye verenlere aldırış etmeyin. Kılıçdaroğlu diyor ya, ‘Efendim 50 milletvekiline fazladan para vereceksiniz’. Sen onu soracağına bir milletvekilinin 1 trilyon 200 bin lira telefon faturası geldi, onun hesabını sor. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu. Partisi 1995’te Türkiye’nin nüfusu 59 milyonken milletvekili sayısını 100 milletvekili birden arttırdılar. Nüfus olmuş 80 milyon. 550’den 600’e çıkartmışız bunun lafını ediyor. Ayıptır. 

Yargı bağımsız ve tarafsız hale geliyor. Siz değil miydiniz yargı bağımsız olsun diyen. Millet bunları unutacak mı zannediyorsunuz. 2007’de icat çıkartıyorsunuz 367 şartı ile Cumhurbaşkanı seçimini tıkıyorsunuz. Birde halkın iradesine ipotek konulmasın diyorsunuz. Milletvekili seçimleri artık yeni sistemde 5 yıla çıkıyor. Sürekli milleti seçimle meşgul etmeyeceğiz. Artık 5 yıl kulağınız rahat. Hükümet kuruldu, kurulmadı, güven oyu aldı almadı hepsi bitiyor. Hükümeti siz kuruyorsunuz. Siz sandıkta kuruyorsunuz. Milletvekillerini siz seçiyorsunuz. Güven oyunu siz veriyorsunuz. Çift başlı yönetimlerden bu millet çok çekti. Bu sistem babayı oğul ile arasını açar. Bu sistem öyle bir sistem ki burada kim gelirse gelsin sorun çıkıyor. 1950’den beri yaşadıklarımız ortada. 50-60 arası 60-70 arası. 60’ta darbe yaptılar, 71’de cumhurbaşkanı seçimini bahane ettiler muhtıra verdiler. 80 darbesini yaptılar. Özal geldi ve Türkiye yeniden kalkındı. 90’lı yıllar geldi laiklik elden gidiyor dediler ve 28 Şubat darbesini vurdular. 2001 yılında Türkiye öyle bir kriz ile karşı karşıya geldi ki faizler aldı başını gitti. AK Parti 2002 yılından beri iş başında. AK Partiye de aynısını yaptılar. 2007’de elektronik muhtıra verdiler. Biz ne yaptık. Şapkamızı, ceketimizi alıp gitmedik. Gönderdikleri muhtırayı iade ettik” değerlendirmesini yaptı.