Yerli sosyal medya uygulaması BlindID piyasada

0
65

İlkçağ filozoflarından bu yana insanların peşinde koştuğu şeye sahip olmak ister misiniz? “Gerçeklik” olgusundan bahsediyoruz… “Truman Show”un başrolünde bile olsanız BlindID ile hepimizin arzu ettiği o “gerçekliğe” ulaşmanız mümkün.

Bir Türk girişimcinin yarattığı bu uygulama her seferinde rastgele başka bir kullanıcıyla 45 saniyelik sesli görüşme imkanı sağlıyor. BlindID bir sosyal medya/sohbet uygulaması olarak adlandırabilir. Her ne kadar sosyal medya/sohbet türü içinde konumlandırılsa da “bizim çocuğun işi” bu türdeki uygulamalardan hiçbirine benzemiyor. Alanında bir ilk olduğu için size anlatmak adına şimdilik böyle sınıflandırıldı ama kısa sürede türüne ismini veren o büyük markalardan biri olacağına inanıyoruz.
 
BLINDID NEDİR NASIL ÇALIŞIR?
BlindID size her seferinde rastgele başka bir kullanıcıyla 45 saniyelik sesli görüşme imkanı sağlayan bir sosyal medya/sohbet uygulamasıdır. Kullanıcılar giriş yaptıktan sonra bir sohbet başlatmak için yapmaları gereken tek şey ekranın ortasındaki “arama” butonuna 1 kez dokunmak. Kısa bir süre sonra başka bir kullanıcı ile sohbet başlıyor ve ekrandaki sayaç 45 saniyeden aşağı doğru düşmeye başlıyor. 45 saniyelik her görüşmeden sonra uygulama kullanıcılardan görüşmeyi değerlendirmesini istiyor. Kullanıcılar “Like” ya da “Dislike” seçeneklerinden birisini seçiyor. Eğer iki taraf da birbirini beğenirse sistem onları eşleşenler havuzuna dahil ediyor ve ileride tekrar eşleştiriyor.
 
ANONİMLİK ASLINDA GERÇEĞİN TA KENDİSİ
Mevcut sosyal medya mecralarında normal insanların çok fazla şansı olmuyor. BlindID kullanıcılarını sosyal medya mecralarındaki gibi daha çok görsellik, daha çok güzellik (kime ve neye göre güzellik) “daha daha daha” sarmalına mahkum etmiyor. Aksine her seferinde büyük bir heyecan yaratacak “gerçek” sohbetler yapmanızı sağlıyor. BlindID’de herkes anonim. Fenomenler yok ya da herkes fenomen. BlindID normal insanlara göre.
 
“ACABA BU SEFER KİMİNLE SOHBET EDECEĞİM”
Anonimlik pek çok açıdan bir ihtiyaç. Örneğin “görünme” korkusuyla ya da çok utangaç olduğu için çok istemesine rağmen sosyal medyayı kullanamayan insanlar var. BlindID; görünüşünüzü, yaşınızı, cinsiyetinizi, okulunuzu değil sadece sizi önemsiyor. Bunun yanında BlindID gerçek bir insanla gerçek bir iletişim kurabileceğiniz tek sosyal medya platformu. Diğer mecralarda bilgisayarla, telefonla iletişim halindesin gerçek bir insanla değil!
 
NEDEN 45 SANİYE?
BlindID, teknolojinin asosyalleştirdiği insanları tekrar sosyalleştiriyor. Hiç tanımadıkları insanlarla konuşacak bir şey bulmak sosyal becerileri kaybolmaya yüz tutmuş 21. Yüzyıl insanları için oldukça zor. Fakat kısıtlı zaman kişiyi hızlı hareket etmeye ve ilk aklına geleni söylemeye itiyor. Böylelikle ortaya “gerçek” bir diyalog çıkıyor. 45 saniye hem bir şeyler konuşabilecek kadar uzun hem de sohbetten hoşlanmazsanız tahammül edilebilecek kadar kısa.
 
HAYBEDEN PSİKOLOG
BlindID’nin dikkat çekici bir başka özelliğini de yaratıcısının sözleriyle aktaralım. Önümüzdeki günlerde birçok yeni girişimiyle de göreceğimiz, BlindID’nin yaratıcısı Adil Zehir şöyle diyor: “BlindID’yi birçok insanın psikolog olarak da kullanacağını düşünüyorum. Birçoğumuz hep güçlü görünmeye çalışıyoruz ama kimseye anlatamadığımız dertlerimiz oluyor. BlindID’de sizi dinleyebilecek ve sizin kim olduğunuzu bilmeyen gerçek bir kişi var karşınızda. Bulunmaz bir sırdaş.”