Yerli otomobil ‘kamuflajsız’ görücüye çıkacak

0
24

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobilin kamuflajsız, son haliyle 2018 İstanbul Autoshow’da görülebileceğini söyledi.

Yerli otomobilin 4 prototipi bulunduğuna değinen Işık, “Prototiplerin 3’ü hazırdı. Şimdi ​crossover yani halkın çok kullandığı tabirle jip dediğimiz prototipte, 22 Aralık’ta hazır olacak. O geldikten sonra üzerine TÜBİTAK’ın teknolojisi yükleniyor, sonra testler yapılıyor aslında çok uzun yoğun ve yorucu bir çalışma yapılıyor. Yine kamuflajlı olacak, hatları belli olmayacak. Asıl hatlar ne zaman belli olacak diye bir merak var, 2016’nın sonunda inşallah filo üretimini de yapmış olacağız. Önümüzdeki yılın sonunda da Allah ömür verirse, sağlıkla sıhhatle önümüzdeki zamanlarda belki filoyu göstermiş olursunuz” diye konuştu. 

Işık, 30-40 araç üreteceklerini, her türlü arazi mevsim ve iklim şartlarında test edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Belki ilk defa sizinle paylaşıyorum, 2018 yılında İstanbul Autoshow’da araçları göreceğiz. Zannediyorum 2018’de örtüyü çekeriz. Hedefimiz, planımız 2018’in İstanbul Autoshow’da aracımızın tasarımıyla, teknolojisiyle tüketicimizin, halkımızın beğenisine sunulması. Yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz. Güzel, uyumlu bir çalışma var inşallah 2016’nın sonunda filo 2018’de de aracın satışa hazır halini kamuflajsız olarak göreceğiz. Otomobil fuarını inşallah bu noktada fırsat olarak değerlendireceğiz.”