‘Yerli kömür ve güneş enerjisinde ihaleleri yapacağız’

0
43

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe hem dağıtım hem de üretim tarafında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Her sene yüzde 4-5 büyüyerek önümüzdeki 10 yılda, 50 bin megavat yatırım ihtiyacının oluşacağı bir sürece doğru gidiyoruz. Yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yıl sonuna kadar iki ihaleyi gerçekleştireceğiz.” dedi. 

Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen, Enerjisa’ya ait Toroslar ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Çağrı Merkezi’nin açılışında konuştu. 

Türkiye’nin yatırımlarına hiçbir şekilde durmadan devam etmek zorunda olduğuna dikkati çeken Albayrak, bu çerçevede bakanlık olarak 10 aydır, AK Parti iktidarının 14 yılda koyduğu sektörü büyütme ve iyileştirme yönündeki hedefleri daha iyi bir noktaya taşımak için önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını anlattı. 

Albayrak, enerjideki büyümenin ekonomik büyümeyle paralel gittiğini ve Türkiye’nin yüzde 4,5’lik büyümeyle enerjide Çin’den sonra en çok büyüyen ülke olduğunu hatırlattı. 

Albayrak, açılan çağrı merkezlerinin insanların sıkıntılarını çözmek için telefonda dakikalarca beklememelerini sağlamak açısından önemli bir adım olduğunu ve bu çağrı merkezlerinde kısa vadede 7 bin civarında kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Dolaylı olarak da 25-30 bin kişilik bir “iş-aş döngüsü” olacağını belirten Albayrak, yıl sonuna kadar 9 çağrı merkezinin daha açılacağını söyledi. 

Kurulu güç büyüyor
Albayrak, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün de her geçen gün büyüdüğünü ve şu anda 79 bin megavat seviyesine ulaştığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Her sene yüzde 4-5 büyüyerek önümüzdeki 10 yılda 50 bin megavat yatırım ihtiyacının oluşacağı bir sürece doğru gidiyoruz. Yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yıl sonuna kadar iki ihaleyi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 5 yılda bu yatırımların hayata geçirilmesiyle ilgili planlamaları ve takvimleri ortaya koyduk. Sadece talimat vermekle olmuyor. Biz sadece talimat vermekle kalmayıp bunların hayata geçmesiyle ilgili süreçleri de takip edeceğiz. Bugün, dünden daha fazla mesai yapmaya başladı enerji bürokrasisindeki arkadaşlarım. Sektör özelleşti, biz devlet olarak yokuz diyemeyiz. Biz düzenleyici ve takip edici rolümüzü, özel sektörün önünü açarak doğal olmayan sıkıntıların çözüme kavuşmasını sağlamak için sürdüreceğiz.” 

Enerji sektöründe kurumsallaşmanın çok önemli olduğuna işaret eden Albayrak, Enerjisa’nın bu anlamda sektördeki diğer şirketlere rol model teşkil ettiğini söyledi. 

Albayrak, şirketlerin Avrupa mükemmelliyet ödülüne aday olması gerektiğini belirterek, “Adana’nın bu ödülü alması önemli. Bu 4-5 yıllık takvim süreci içinde Enerjisa’ya böyle de bir görev düşüyor. Amaç kurumsal marka değerinin en üst noktaya taşınması. Vatandaşın memnun olduğu, şirketin varlık değerinin arttığı ve çalışanların da maddi olarak faydalandığı bir resim hepimizi memnun eder. Siyasetçiler olarak çözüm üretmek için varız, bu çerçeve büyük bir fırsat ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı. 

“İthalat faturası 30-60 milyar dolar arasında değişiyor” 
Albayrak, enerji sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini, enerji üretiminde yatırımların yapılacağını anlattı. 

Enerji ihtiyacını karşılama noktasında yerli ve yenilenebilir kaynaklara daha fazla odaklanılacağını vurgulayan Albayrak, Türkiye’nin enerji ithalat faturasının petrol fiyatlarıyla paralel bir şekilde 30-60 milyar dolar arasında değiştiğini kaydetti. 

Albayrak, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasının hem üretim ve ham madde maliyetlerinin düşmesi hem de sanayicinin daha rekabetçi bir ortama kavuşması açısından çok önemli olduğunu aktardı. 

“Algı operasyonlarına geçit yok” 
Albayrak, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan algı operasyonlarına 79 milyondan hiç kimsenin geçit vermeyeceğini ve bu çerçevede çok önemli bir döneme girildiğini vurguladı. 

Türkiye’nin tarihi günlerden geçtiğini ve halkın yaklaşık 3-4 yıldır ülke üzerinde oynanan oyunların farkında olduğunu anlatan Albayrak, şunları kaydetti: 

“Kim taş üstüne taş koyup, kim millete hizmetkar olup çalışıyorsa birileri bir merkez tarafından karalama yönünde bir operasyona tabi tutuluyor. Bunun halk nezdinde bir hükmü kalmadı, sıfır. Ne idiği belirsiz, ipi tasması kimin elinde olduğu belli olmayan kişiler, kurumlar üzerinden gelen yıpratma kampanyalarına gülüp geçeceğiz. Daha demokratik daha büyük bir noktaya gelmek için gayret ve çaba sarf edeceğiz. AK Parti bu niyetle kuruldu, bu şekilde hizmet etmeye devam ediyor, destek de her geçen gün büyüyor. Oturduğunuz koltuk size vebal, sıkıntı ve sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Tüm Türkiye olarak bu oynanan operasyonlara birlik ve bekayı bozmaya yönelik tüm fitnelere karşı resmi çok net okuyup, kimin nasıl pozisyon aldığını görmemiz gereken bir süreçle karşı karşıyayız. Sadece AK Partiye oy verenlere değil, 79 milyona karşı sorumluyuz.” 

“Hizmetten memnun musunuz?” 
Bakan Albayrak konuşmasının ardından, 10 dakika önce başlayan bölgesel elektrik kesintisi gerekçesiyle çağrı merkezini arayan ve annesinin de rahatsız olduğunu belirten Reyhan Öztoprak isimli vatandaşın çağrısını yanıtladı. 

Albayrak, konuya en kısa sürede müdahale edileceğini söylediği Öztoprak’a Enerjisa’nın hizmetlerinden memnun olup olmadığını sordu. 

Öztoprak’ın, memnun olduğunu belirtmesi üzerine Albayrak, vatandaşın memnuniyeti için ülkenin dört bir yanındaki firmaların çok daha yoğun çalışacağını belirterek, “Vatandaş olarak sizlerin takdirini almak çok önemli. İnşallah en kısa sürede arkadaşlar sorununuza müdahale edecekler. İlgilenmezlerse, ben telefonunuzu aldım. Bakanlıktan bana ulaşabilirsiniz.” dedi. 

300 kişiye istihdam sağlayacak 
Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi, mayıs ayında Trabzon’da ELDER’in sektör toplantısında başlayan müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönemde açılan ikinci çağrı merkezi olma özelliğini taşıyor. 

300 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezinde, çağrı cevaplama oranının yüzde 95’e çıkarılması ve müşteri temsilcisine bağlanma süresinin 45 saniyenin altına düşürülmesi hedefleniyor.