Yeni iPad Pro resmen tanıtıldı

0
56

Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikte, “bilgisayara ihtiyaç bırakmayacak tablet” gözüyle baktığı yeni iPad Pro modellerini tanıttı. Yeni iPad Pro’lar 11 inç ve 12.9 inçlik geniş ekran boyutlarıyla dikkat çekiyor.
 
Apple’ın yeni ürünlerini tanıttığı etkinliğin en önemli ürünlerinden birisi yeni iPad Pro oldu. Yeni iPad Pro özellikle geniş ekranı ve Liquid Retina ekran olarak adlandırılan, çerçevelere uzanmasıyla dikkat çekiyor.
 
Apple tanıtımda ve web sitesinde de dikkat çektiği üzere yeni iPad Pro ile kullanıcılara bilgisayarla da yapabileceklerinizi yapmayı vaat ediyor. Dolayısıyla tablet sevenler için bu önemli bir detay. Apple’ın bu yaklaşımı sayesinde pek çok kullanıcı geniş açılı yeni iPad Pro’ları kendi dizüstü bilgisayarlarının ikamesi olarak kullanmayı düşünebilir.
 
Yeni iPad Pro 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuna sahip. Yeni iPad’in önünde komple bir ekran görüyorsunuz, Touch ID’den tamamen vazgeçilmiş ve sadece Face ID ve dokunmatik olarak çalışıyor. Liquid Retina ekran ve ProMotion teknolojisiyle gerçeğe yakın renkler sunulmaya çalışılmış. Bu da özellikle sanatçıların hoşuna gidecek bir özellik. Zaten Apple’ın da bu anlamda son tüketiciyi olduğu kadar Apple cihazlarıyla görsel çalışmalar yapan sanatçıları da düşündüğü aşikar.
 
A12X Bionic adlı işlemciyle Apple’ın söylemine göre şu ana kadar Apple tarafından üretilen en akıllı ve güçlü çip. Saniyede 5 trilyon işlem gerçekleştirebilen bu işlemci, gelişmiş yapay öğrenme teknolojisine de sahip. Bu işlemciyle yeni iPad Pro pek çok bilgisayardan da daha hızlı olacak bir tablet olmasına rağmen. Apple’ın web sitesindeki bilgilere göre örneğin Adobe Photoshop CC uygulaması 2019 yılında iPad’e gelecek. Yani Photoshop’u tüm fonksiyonlarıyla kullanmak mümkün olacak.
 
Apple, yeni iPad Pro ile birlikte Apple Pencil’ı da yenilemiş. Apple Pencil üzerine yapılan dokunuşlara karşılık verebiliyor. Böylece kalem üstünden dokunuşlarla çalıştığınız envantere ve uygulamaya göre farklı aksiyonlar alabiliyorsunuz. Apple Pencil’in bir başka özelliği ise yeni iPad Pro’ya eşleşme ve şarj için manyetik olarak yapışıyor. İkinci nesil Apple Pencil’lar ayrıca satılacak. Bu özel kalemin Türkiye fiyatları da belli oldu ve 929 TL‘den satışa sunulacak.

Yeni Apple iPad Pro ailesi 11 inç ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı versiyon halinde geliyor. 11 inç ekranlı modelin Türkiye başlangıç fiyatı 5.899 TL, 12,9 inç ekranlı modelin başlangıç fiyatı ise 7.399 TL seviyesinde. Elbette bunlar başlangıç depolama olan 64 GB için. 11 inç modelin 1 TB versiyonu tam 11.499 TL‘ye satılıyor. 12,9 inç modelin 1 TB versiyonu içinse tam 12.999 TL ödenmesi gerekiyor. Yenilenen tasarımlarıyla dikkat çeken aile, gücünü A12X Bionic işlemciden alıyor. Bu işlemci açıklandığı kadarıyla birçok bilgisayardan daha yüksek güç sunuyor. Performansı yanında Türkiye fiyatıyla da birçok bilgisayarı geride bırakan yeni iPad Pro ailesi, tablet dünyasının geldiği son noktayı karşımıza getiriyor.