​Yeni Başbakan kim olacak?

0
71

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşmesinin ardından gelen kongre kararı sonrası gözler Davutoğlu’nun açıklamasına çevrildi. Davutoğlu, MYK toplantısının ardından yaptığı konuşmada 22 Mayıs’ta kongre yapılacağını ve aday olmayacağını açıkladı.

DAVUTOĞLU’NUN VEDA KONUŞMASI
 
Peki böyle bir durumda yeni başbakan kim olacak?
Abdülkadir Selvi bugün Hürriyet’te yayınlanan yazısında, kulislerde Davutoğlu’nun yerine gelmesi için 5 ismin geçtiğini aktardı. Bu isimler; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş.

28 veya 29 Mayıs’ta yapılması beklenen kongrede Başbakanlık değiminin yumuşak bir geçiş şeklinde yapılacağı aktarılıyor.

Kaynakların söylediğine göre olağanüstü kongrenin yapıldığı güne kadar Başbakanlık görevini sürdürmesi beklenen Davutoğlu, genel başkanlığı devrettikten sonra Başbakanlığı da bırakacak. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan da kongrede genel başkan seçilen isme hükümeti kurma görevini verecek. Böylece, istifa olmadan yumuşak bir geçiş sağlanacak.