Yatırımlarını erteleyenler, ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır

0
29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 1 trilyon dolar dış ticaret, 2 trilyon dolar milli gelir, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme hedefine ancak hep birlikte çalışarak ulaşabiliriz. Açık konuşmak gerekirse, 2023 hedeflerimize en samimi ve sıkı sahip çıkan kesimlerin başında iş adamlarımız, özellikle de DEİK üyelerimiz geliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 
“Bugün sınırlarımız içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle nasıl canhıraş mücadele içindeysek, ekonomimize yönelik saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz. Ülkesini ve milletini savunmak için en kıymetli varlığını, canını ortaya koyan yiğitler, aynı amaç için sermayesini kullanması gerekenlere örnek olmalıdır, ibret olmalıdır.
Türkiye’nin ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkartılması konusunda devletle birlikte sizlere de (iş dünyasına) çok önemi görevler düşüyor. Bu kritik dönemde yatırımlarını, projelerini, gayretlerini erteleyen herkes, benim nazarımda ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır. Bunun altını çiziyorum.”