Yatırımcıların gözü Slime’da

    0
    47

    OYUNCAK endüstrisine acıyabilirsiniz. Çünkü bu sezonun en gözde oyuncağı güzel bir bebek ya da hit bir filmle ilgili ıvır zıvır değil. Bu sezon Slime çılgınlığı hakim. Bu yıl, evde yapılan bu yapışkan maddeyle ilgili 10 milyonu aşkın YouTube ve Instagram post’una tanık olundu. Hatta 1970’lerin hiti olan Mattel bile şimdi artık yalnızca retro koleksiyonerlerin ilgilendiği bir obje ve artık hiçbir şey de bunun nakde çevrilmesine katkıda bulunamaz. Slime’ı oluşturan en yaygın malzemeler ise, eski usul çamaşır deterjanı, köpürtücü boraks ve Elmer’s yapıştırıcısı gibi evde bulunabilecek, sıradan malzemeler.

    Yine de yatırımcılar açısından bakıldığında tüm bunların bir cazibe noktası olması için bir neden yok. Ancak Elmer’s’ı üreten Newell Brands’in (Fortune 500 listesinde No.434) CEO’su mayıs ayında hissedarlarla yaptığı toplantıda Slime’dan tam dört kez söz etti. Elmer’s’ın satışları geçen yıl yüzde 25 oranında arttı ve daha sonra da, Braclays’in tahminlerine göre, 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 50’lik bir artış daha kaydetti. Newell’ın CEO’su Michael Folk daha sonra yatırımcılara yaptığı açıklamada, yeni talebin “tamamen Slime’la bağlantılı” olduğunu belirtti.

    Ancak konuşmasında bundan “gurur duymadıklarını” da sözlerine ekledi. “Bir trendin peşinde yol alıyoruz ve bütün çabamız da bu trendi sahiplenmek yönünde”. Elmer’s pek çok mağazada yok sattıktan sonra Newell Kuzey Karolina’daki fabrikada kapasiteyi iki katın üzerine çıkaracağını açıkladı.

    Bu arada, 100 yılı aşkın bir süre Amerika’nın batısında, çölde çıkarılan bir emtea olan boraks da benzer bir yeniden doğuşla karşı karşıya. Boraksı üreten Rio Tinto’nun sözcüsü satışların adeta küllerinden yeniden doğduğunu söylüyor. Şimdi yatırımcılar için önemli olan tek şey, bu çılgınlığın daha ne kadar süreceği.