Yatırımcılar ABD’den kaçıyor

0
34

Bank of America Merrill Lynch tarafından yapılan ve toplam 479 milyar dolar büyüklüğünde varlık yöneter 169 fon yöneticisinin katıldığı aylık ankete göre, uluslararası yatırımcıların ABD hisse senetlerindeki pozisyonları Mayıs ayında Ocak 2008’den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.
 
ABD’de ekonomik göstergelerin hayal kırıklığı yaratması ve ABD Doları’nın güçlenmesi uluslararası yatırımcıların ABD hisse senetlerindeki pozisyonlarını azaltmalarında etkili oldu. Buna karşın yatırımcılar Euro Bölgesi’ni en beğendikleri hisse senedi piyasası olarak ortaya koymaya devam ettiyer.

Mayıs ayında ankete katılanların yüzde 49’u Euro Bölgesi hisse senetleri için ağırlığını artır tavsiyesi verirken, ABD hisse senetleri için ağırlığını azalt tavsiyesi yüzde 19 oldu. Nisan ayında Euro Bölgesi için ağırlığını artır diyenlerin oranı yüzde 45, ABD için ağırlığını azalt diyenlerin oranı yüzde 12 olmuştu.

Ancak toplam portföyleri içinde hisse senetlerinin ağırlığının artırılmasını tavsiye edenlerin oranı son 6 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 47’ye indi.