Yalçındağ’ın şirketi E-Glober, Alibaba.com’a ortak oldu

0
44

Yeni işbirliği, Türk şirketlerinin uluslararası ticaret fırsatlarını geliştirmeleri için dünyanın lider e-ticaret portalından faydalanmalarına destek sunacak. 

Alibaba Grubu şirketi ve dünyanın lider uluslararası ticaret platformu Alibaba.com ile E-Glober, Türk KOBİ’lerinin uluslarası pazarlara açılarak büyümelerine destek olacak yeni işbirliklerini açıkladılar. Yeni işbirliği ile E-Glober, Alibaba.com’un Gold Supplier üyeliğinin Türkiye‘deki satışlarını ve yerel müşteri hizmetleri yönetimini gerçekleştirecek, Alibaba.com ile işbirliği içinde müşteri ilişkilerini yürütecek. 

Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, Alibaba.com Türkiye olarak E-Glober ile gerçekleştirilen yeni işbirliğiyle daha çok sayıda küçük işletmenin ürünlerini daha fazla uluslararası alıcıya ulaştırmalarına destek olacaklarını belirtti ve sözlerine devam etti; ‘Alibaba.com olarak 2008 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve bu süre zarfında her geçen gün sayısı hızla artan Türk şirketinin sınır ötesi ticarete açıldığını gördük. Yeni işbirliğimiz sayesinde daha da çok sayıda KOBİ’nin uluslararası ticaret fırsatından yararlanması için güçlü bir üs sunabileceğiz. Zengin kaynaklara ve rezervlere sahip Türkiye, Avrupa’nın en yüksek internet erişim oranına sahip genç nüfusu, nitelikli  işgücü ve yetenekli bireyleriyle uluslararası piyasalarda rekabet gücüne sahip olunması gereken her şeye sahip. Bizler, Türk KOBİ’lerinin bu nitelikli birikimlerini ticarete döndürebilmeleri ve dünyanın dört bir yanındaki uluslararası alıcılarla ticari ilişkilerini geliştirmeleri için Alibaba.com üzerinde gereken tüm desteği sunmaya hazırız.” 

E-Glober Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türkiye’nin genç bir girişimciler ülkesi  ve yüksek  kaliteli ürün ve hizmetlerin adresi olduğunu söyledi.  Yalçındağ, bu iki önemli zenginliğin bir araya gelmesinin doğal sonucu olarak küresel ticaret piyasalarında rekabet gücü yüksek, henüz dünya tarafından keşfedilmeyi bekleyen büyük bir küresel ticaret  potansiyeline sahip bir ülke olduğunu belirtti ve sözlerine devam etti; ‘Alibaba.com ile Türkiye’nin parlak geleceğine olan ortak inancımız kadar, ülkemizdeki yerel işletmelerin gerçek küresel oyunculara dönüşmelerine destek olma vizyonumuzu ve Türkiye’nin e-ticaret hacmini artırmaya yönelik odağımızı da paylaşıyoruz. Bu ortak hedefler ışığında, dünyanın önde gelen küresel organizasyonlarından biri olan ve  faaliyetleri ile uluslararası ticareti tanımlayan Alibaba.com ile güç birliğine giriyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz.’

Hedefimiz Türkiye’nin dış ticaret hacminin büyümesine katkıda bulunmak
Dünyanın en büyük e-ticaret portalı Alibaba.com ile başlayan bu güçlü işbirliğinin Türkiye için doğuracağı olumlu sonuçlara olan inancını dile getiren Mehmet Ali Yalçındağ, Türkiye’nin dış ticaret potansiyelini artırarak geliştirmenin bu işbirliğinin ilk hedefi olduğunu belirtti. 

Mehmet Ali Yalçındağ işbirliğine dair görüşlerini şu sözlerle tamamladı; ‘Her iki firmanın da  bu işbirliği vesilesiyle uluslararasu arenada güçlü iş bağlantıları yaratarak  ve dünyanın dört bir yanından önemli alıcı ve satıcıları bir araya getiren uluslararası ticaret ağlarını kurarak, Türk firmalarının yerel ürün ve hizmetlerini yurtdışı pazarlara ihracatını geliştirerek hızlandıracağını ve hem E-Glober’ın hem de Alibaba.com’un ortak misyonu olan Türkiye’nin ihracat rakamlarını kaydadeğer ölçüde artırma hedeflerine  kısa süre içerisinde ulaşılacağına inanıyorum. Türkiye’den ihracat yapanlar kadar  ülkenin  varolan ihracat hacmini geliştirerek Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmayı E-Glober’in en büyük sosyal sorumluluğu olarak belirledik. Bu sorumluluk bilinciyle, yerel işletmelerimizin küresel ticaret pazarındaki faaliyetlerini destekleyerek çok kısa süre içinde ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmelerinin karlılıklarına da büyük katkılarımız olacağına inanıyoruz. Ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmeleri, Alibaba.com’un sağlayacağı uluslararası ticaret deneyiminden ve Alibaba.com platformunun sunduğu Gold Supplier üyeliğinin sağlayacağı katma değerlerden faydalanarak, hem iş hacimlerini hem de uluslararası ilişki ve bağlantılarını artırarak geliştirecekler.  Alibaba.com, Türkiye’de Türk işletmelerinin küresel ticari ortaklıklar geliştirmeleri için en doğru platform olarak faaliyetlerini sürdürecek.”

Cüneyt Erpolat, bu işbirliğinin aynı zamanda Alibaba.com’un Türkiye’ye olan uzun süreli  bağlılığını da bir kez daha vurgulayacağını belirtti. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, Türk tedarikçilerden ürün temin etmek için taleplerini Alibaba.com’a ilettiğini açıklayan Erpolat, Alibaba.com Türkiye olarak Türk iş dünyasının bu yeni ve potansiyel müşterilere ulaşmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.