Xiaomi’den ‘görünmez telefon’ tasarımı

0
275

Ünlü Fransız tasarımcı Phillipe Starck Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi için kenarları olmayan, hemen hemen bütün yüzeyin ekran olduğu bir telefon geliştirdi.

“Le Figaro”da yer alan habere göre, Mi MIX adı model Xiaomi tarafından yaklaşık on gün sonra satışa sunulacak.
Akıllı telefon alanında, üreticiler yıllardır akıllı telefonların kenarlarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar; bunun amacı cihazların boyutunu büyütmeden ekranları genişletmek.

Xiaomi için Mi MIX’i tasarlayan Philippe Stark, ekranda en önemlisinin görüntü olduğunu, bunu büyütebilmek için de en ufak bir alana bile ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Bu tür bir tasarım ise, göründüğünden daha komplike. Cihazların yuvarlak konturlarına uygun şekilde, eğimli ekranlar geliştirmek gerekiyor; ayrıca telefonun bir kenarı gereğinden daha geniş bir şekilde tutulduğunda, yanlışlıkla değen parmakları algılayabilecek teknolojilere de gerek duyuluyor.

Bu yeni tasarımla ilgili sonuçlar ise son derece çarpıcı. 16 cm’lik bir ekran Mi MIX’in yüzeyinin yaklaşık yüzde 91,3’ünü kaplarken,   iPhone 7 Plus’ta bu oran yüzde 67,7. Kısacası yüzde 23 oranında daha geniş bir ekran söz konusu.

Çin’in Apple’ı olarak adlandırılan Xiaomi’nin bu modeli 4 Kasım itibariyle 3499 yuan’dan (470 euro) satışa sunulacak. Mi MIX’in diğer özellikleri ise şöyle: Snapdragon 821 işlemcisi, 4 Go RAM, 128 Go depolama ve 4,400 mili amper/saat. Telefonun 6 Go RAM ve 256 Go depolama kapasiteli versiyonu ise 3999 yuan’dan (540 euro) satılacak.