WIN Eurasia Automation fuarı başladı

0
31

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık tarafından organize edilen Avrasya’nın inovasyon platformu WIN Eurasia Automation fuarı bugün başladı.

22 Mart Pazar gününe kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde son teknoloji üretim sistemlerinin sergileneceği fuar, fabrikalarda ihtiyaç duyulan tüm ileri teknoloji ürünlerin tanıtıldığı bir platform sunuyor.   

Fuarda, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Japonya, İngiltere, İran, İtalya, Macaristan, Portekiz, Romanya, Tayvan ve Türkiye olmak üzere 21 ülkeden bin 581 firma yer alıyor.

Açılış törenine Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu, Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Başkanı Ender Akbaytogan, Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Başkanı Tunver Özekli ve Alman Mühendislik Federasyonu (VDMA) Ticari Fuarlar Proje Direktörü Ann-Catrin Rehermann konuşmacı olarak katıldı.
 
“Bu fuar ve benzeri platformlar sunduğu yenilikçi ürünlerle önemli bir katkı sağlıyor”
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, WIN Eurasia Automation fuarının, yıllardır imalat sanayinin en büyük fuarı olduğunu anımsatarak, bu yıl fuarda 21 ülkeden yaklaşık bin 600 katılımcının bir araya geldiğini vurguladı.

Bunlar arasında Çin, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore hükümetlerinin finansal desteğiyle milli katılım gösterdiğini aktaran Kühnel, desteklerinden ötürü bu hükümetlere ve Ekonomi Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve tüm katılımcılara gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür etti.

ENOSAD Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu da dünyanın teknolojik açıdan bambaşka bir noktaya gittiğini anlatarak, “Artık konvansiyonel standartlarda üretim yapmak imkansız hale gelmiş durumda. Günümüzde üretim endüstrisinin yeni tanımı Endüstri 4.0 olarak adlandırılmakta. Bu yeni döneme paralel olarak Türkiye’nin endüstrileşmeyi ve kalkınmayı sağlamak için dünyadaki bu teknolojik gelişmeye ayak uydurması gerekiyor. Bu fuar ve benzeri platformlar sunduğu yenilikçi ürünlerle bu açıdan önemli bir katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

AKDER Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan ise katılımcı firmaların fuar boyunca sektördeki yenilikleri ve AR-GE çalışmalarını ziyaretçilerle paylaşacaklarını, ayrıca pazar paylarını artırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Türkiye’de pek çok firmanın dünya pazarlarında etkin rol oynadığını ancak bunun çoğunlukla firmaların bireysel başarılarından kaynaklandığına dikkati çeken Atılgan, “Başarıların sanayinin geneline yayılabilmesi için kamu, üniversite ve girişimcilerin birlikte çalışması gerekmektedir. Tek çıkış yolumuz, yüksek teknolojik katma değerli ürünler üretmekten geçiyor. Bu ortamın oluşması da bizim en büyük temennimizdir” yorumunu yaptı.