VTB Group ve Alfa Group’tan Turkcell imzası

0
34

VTB Group ve Alfa Group, Alfa Group’un Turkcell’deki payını artırması potansiyeli nedeniyle Turkcell’e ortak yatırım yapma niyetlerini ifade eden bir anlaşma imzaladılar. 
   
VTB’den yapılan yazılı açıklamada, VTB’nin bu anlaşmada yer almasının, hızlı büyüyen ve yüksek karlı Türkiye piyasasındının önde gelen telekomunikasyon şirketlerinden biri ile birlikte çalışarak yatırım ve kredi portföylerini çeşitlendirme kararlılığının yansıttığını vurguladı. 
   
VTB uzmlarnlarına göre, Alfa Group ile yapılan anlaşma Turkcell’in daha yüksek döviz getirisi üretmesine ve yatırım potansiyelini daha da güçlendirmesine yardım edebilir. 
   
VTB ayrıca, Turkcell’e yatırımı Rusya-Türkiye ticari ilişkilerinin geliştirilmesine doğru bir adım olarak değerlendiriyor
   
İngiliz tahkim mahkemesinin 19 Eylül’de aldığı karara göre ÇukurovaGrubu’nun Alfa Group’un elindeki Turkcell hisselerini 2,7 milyar dolara satın alması ve 2,8 milyar dolar değerindeki kendi hisselerini Friedman’a satması gerekiyor. Alfa Group’un Turkcell’de dolaylı olarak payı yüzde 13,2, Çukurova Holding’in patrola Karamehmet’in payı ise yüzde 13,8 seviyesinde.