Volvo 2019’dan itibaren tamamen elektrikli

    0
    58

    Volvo’nun 2019 yılından itibaren piyasaya çıkaracağı bütün modeller elektrikli olacak.  Volvo böylece otomobillerinin tümünü elektrikli motorla donatan ilk geleneksel otomotiv kuruluşu unvanını da alacak.

    Volvo 2010 yılından beri Çinli otomotiv üreticisi Geely’nin sahibi. Bütünüyle elektrikli ilk Volvo da Çin’de üretilecek. İsveçli otomotiv üreticisi elektrikli otomotivi gelecek olarak gördüğü için bu konuda cüretkar davranmaktan kaçınmıyor.

    Elektrikli otomobil dendiğinde akla bu alanın amiral gemisi Tesla gelse de, Tesla bu yılın ilk yarısında yalnızca 47 bin araç teslim etti. Öte yandan Volvo ise buna karşılık aynı sürede, bu rakamın altı katına eşdeğer sayıda tam 278 bin araç sattı.

    Volvo CEO’SU Hakan Samuelsson, elektrikli araçlara olan talebin gittikçe arttığını ve hem mevcut hem de gelecekteki müşterilerin gereksinimlerine yönelik talepleri karşılamak istediklerini kaydediyor.

    Volvo 2019 ila 2021 yılları arasında tam elektrikli beş modelle pazara girecek. Var olan modeller bir süre daha benzinli ya da dizel motorla üretilmeye devam edecek ama model yenilendiğinde motoru elektrikli olacak.