Volkswagen skandalı Doğuş Otomotiv’i nasıl etkiledi?

0
97

HSBC, emisyon skandalıyla sarsılan Alman otomotiv devi Volkswagen’nin Türkiye’deki en büyük distribütörü Doğuş Otomotiv üzerine yayınladığı raporda, şirket açısından en büyük riskin yönetim değişiklikleri olduğunu söyledi.

Banka bu aşamada belirsizlikler nedeniyle rakamsal açıdan bir etki tahmini yapmanın mümkün olmadığını belirtse de şirket için hisse hedef fiyatını 15,2 TL’den 11,4 TL’ye çekti ve tavsiyesini AL’dan TUT’a indirdi.

Dün yüzde 14 düşen Doğuş Otomotiv hisseleri, TSİ 16.14 itibariyle yüzde 0,40 primle 9,94 TL seviyesinden işlem görüyor. 21 Eylül’den bu yana hisselerdeki düşüş yüzde 20’yi buldu.

DOĞUŞ OTOMOTİV AÇIKLAMA YAPTI
Doğuş Otomotiv, Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayının, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirleneceğini bildirmişti

Doğuş Otomotiv dün konuyla iligli; 

“Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen’in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız. 

Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.

Bununla birlikte, VW AG’ den yapılan açıklama uyarınca  söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.” açıklamasını yaptmıştı.