Vodafone son iki yılda 5 milyar TL’lik yatırım yaptı

0
29

Vodafone Türkiye’nin 2015-16 mali yılı ilk yarıyıl sonuçlarını değerlendirmek ve iki yılını dolduran “Dijital Dönüşüm Hareketi”nin sonuçlarını paylaşmak üzere düzenlenen toplantıya Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları katıldı. 

Türkiye’de 10’uncu yılını kutlayacağı 2016’ya toplam 17 milyar TL’lik yatırımla** girecek olan Vodafone, 2013-14 mali yılının ikinci yarısında ilan ettiği ve 5 yıllık bir dönemi kapsayan “Dijital Dönüşüm Hareketi”nin ilk 2 yılını 5 milyar TL’lik yatırımla kapattığını duyurdu.
 
Son 2 yılda bir yandan bireylerin ve kurumların dijitalleşmesine katkıda bulunurken, bir yandan da Dijital Dönüşüm hedefinin bir “sektör ve ülke vizyonu” haline gelmesinde önemli rol oynayan Vodafone Türkiye, bu süreçte %35,9 ile toplam mobil gelir pazar payında rekor seviyeye ulaştı. 2015-16 mali yılının ilk yarısında toplam telekom pazarını en fazla büyüten operatör olduğunu söyleyen Vodafone, aynı dönemde en fazla pazar payı kazanan operatörü olduğunu belirtti. 
 
Vodafone Türkiye olarak yatırım ve büyüme açısından başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt: “2015 yılı bizim için özellikle genişbant yatırımlarını hızlandırdığımız, ülkemizi mobil iletişimde yeni bir aşamaya taşıyacak olan 4.5G için hazırlıklarımıza heyecanla başladığımız bir dönem oldu. Çift haneli toplam gelir büyümesini 12 yarıyıldır sürdüren şirketimiz, bugüne kadarki en yüksek yarıyıl toplam geliri olan 4,4 milyar TL’ye ulaştı. Şirketimizin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı %29,6 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl seviyesi olan 848 milyon TL’ye yükseldi. Faaliyet kârımız ise aynı dönemde 301 milyon TL olarak gerçekleşti.” açıklamalarında bulundu.
 
 
“DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAREKETİ” TÜRKİYE’Yİ “GİGABİT TOPLUMU”NA TAŞIYACAK

 2016 yılında telekomünikasyon sektörünün en önemli gündem maddesinin 4.5G teknolojisi olacağına dikkat çeken Öğüt, şöyle devam etti: “Hem sektörümüz hem de ülkemiz 4.5G ile mobil iletişimde çağ atlayacak. Biz de Vodafone Türkiye olarak 10’uncu yaşımızı 4.5G gibi büyük ve anlamlı bir yatırımla taçlandıracak olmanın heyecanı içindeyiz. 4.5G ihalesi, satın alma ve 3G sonrası Türkiye pazarına yaptığımız üçüncü büyük yatırım niteliğini taşıyor. Herkesin hayatında köklü değişiklikler yaratacağına inandığımız 4.5G teknolojisine çekirdek şebekemiz, SIM kartlarımız, akıllı cihazlarımız, mağazalarımız ve insan kaynağımız dahil her anlamda hazırız. Diğer yandan, 4G ve üstü teknolojilerde 30 yıllık global deneyime sahibiz. Bugün 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. 77 ülkede ise 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 5G’de de öncü çalışmalara imza atıyoruz. Dolayısıyla, tüketici ne ister, çok iyi biliyoruz. Şimdi bu deneyimimizi Türkiye’ye taşıyacağız. Aldığımız frekansları global deneyimimizle birleştirerek Nisan 2016 itibariyle tüketicilerimize en hızlı, kapasiteli, yaygın ve kaliteli 4.5G hizmetini sunacağız. Vodafone Türkiye olarak, Dijital Dönüşüm ile büyümeyi ve ülkemizde önce 4.5G ardından 5G teknolojileri ile şekillenecek, fiber ağların evlere, binalara kadar gitmesi ile oluşacak ‘Gigabit Toplumu’nun oluşmasına liderlik etmeyi sürdüreceğiz.”dedi